Ultrasonic 35-135mm i inne obiektywy!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Myself

Ultrasonic 35-135mm i inne obiektywy!!

Witam Przymierzam się do zakupu uzywanej lustrzanki, najprawdopodobniej bedzie to wlasnie Canon 400d, znalazlam jedna, dosc korzystna oferte z obiektywem Ultrasonic 35-135mm :-o Tylko ze nie za wiele mi to mowi:-D
    Do czego nadaje sie ten obiektyw, czy warto w niego inwestowac czy kupic body i dopkupic cos innego

Potrzebuje obiektywu do focenia zwierzat, czesto w ruchu, czasem takich jakby ich portretow ( uwielbiam to rozmazane tlo wtedy), uwielbiam tez macro, wiec pewnie dokupie sobie 2 obiektyw lub pierscienie

Mozecie polecic jakies obiektywy, i powiedziec cos o tym 1
  • mate00sh
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1312

Ten obiektyw jest dość stary. Raczej się zawiedziesz - na 400D to ogniskowe ni przypiął ni wypiął (taki bardziej teleobiektyw niż standard), a poza tym raczej rozdzielczość cię nie zachwyci. Lepiej poszukaj 28-105, powinno być lepiej, choć nadal niezbyt szeroko.

Komentarz

• Myself

A wogole 400d ma stabilizację czy zalezy od obiektywu??

A jakie jeszcze inne obiektywy do tego Canona, jak cos:-D??

Komentarz

• tplewa
        Bywalec
        • 2009
        • 135

Canony nie mają stabilizacji w body tylko w obiektywach (oznaczenie IS). Taki patent z stabilizacją w body stosuje np. Sony...

Jaki obiektyw hmm bierz taki jaki ci pasuje i taki na który cię stać...

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

najlepiej zrobisz jak kupisz body + kitowy 18-55 ze stabilizacja

a do zdjec zwierzat... coz, tu wszystko zalezy od kwoty jaka mozesz przeznaczyc na to i z jak bliska/daleka chcesz fotografowac

jak z dosc bliska to Canon 85 1.8 (~1300 zł) bedzie git, usyskasz rozmazane tlo jak lubisz, swietny obiektyw
          jak z daleka to ... ciezko o ciekawy obiektyw do 1500 zł, moze Canon 55-250?
          Moje wątki na forum: sport | fashion
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• jarekb17
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 23

Do portrecików zwierzaczków to raczej jak najdłuższa ogniskowa. Wydaje mi się że dość dobrym rozwiązaniem byłby Canon EF 70-300 f/4-5.6 IS USM (cena/jakość/zakres ogniskowych), na alledrogo są nówki poniżej 1800 zł, używkę zadbaną można pewnie znacznie taniej kupić. Szkło podobno bardzo przyzwoite, ale to na podstawie opinii innych użytkowników i testu http://www.optyczne.pl/index.html?te...ywu&test_ob=52 , osobiście miałem L-kę 70-200 i tylko o niej mogę się wypowiadać na podstawie własnych doświadczeń.
            jedynka / EF 50-1,8mkI/ 24-105f4 /Lowepro SlingShot 200AW
            ..inne później

Komentarz

• Myself

Dzieki za rady:-D Zaraz poszukam tych obiektywow

A wogole co mozecie powiedziec o samym Canonie 400d, warto kupowac??

Znalazlam tez oferte 400d +kit + szkła do makro więc musialabym dookupic juz tylko obiektyw do zwierzakow
              Chociaz czytalam gdzies ze Canon 400d to stary model i ze nie warto kupowac uzywany, co Wy o tym myslicie:-o
              Ostatnio edytowany przez Gość; 27589.

Komentarz

• szymekgd
                Początki nałogu
                • 2008
                • 292

Mam 400D od ponad roku i nie narzekam, aparat nie ma wielu funkcji spotykanych w nowszych lustrzankach, ale robi zdjecia, a chyba o to chodzi? Tak jak juz koledzy napisali duzo zalezy od obiektywu, a najwiecej od fotografa
                Kupujac uzywany zwroc uwage na jego poprzednie uzytkowanie , ilosc zrobionych zdjec (migawka ma okreslona zywotnosc) i nie daj sie zwiesc super okazjom
                CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• Bogdan56_Ch
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 377

Kupowanie z drugiej ręki to duże ryzyko. Zazwyczaj nie pozbywa się sprzętu poniżej pewnej wartości i do tego jak twierdzi sprzedawca, idealnego. Najpewniej jest wtedy, kiedy można samemu go przetestować. Na 100 sprzedawców, znajdzie się kilku, którzy oszukują kupującego i powodują pewne wątpliwości co do sprzętu. Nie wierzę też sklepom, które pozwalają wybierać, próbować sprzęt, a potem ten odrzucony wysyłają jak mają zamówienie przez internet. Najlepiej kupować u sprawdzonych sprzedawców jak np obiektywy Tamron u Cichego, który wyrobił sobie odpowiednią markę wśród kupujących.

Komentarz

• Desperado
                    Dopiero zaczyna
                    • 2009
                    • 47

Mam 350D od 2 lat i po tym doświadczeniu już wiem, że następny będzie 40D tylko kiedy?

Z drugiej strony jak ma być to Twoja pierwsza cyfrówka lustrzana to może i lepiej...

choć z trzeciej jeśli chcesz w lesie czy na polu strzelać fotki zwierzaków (troszkę tak jak ja ) to jednak przydał by Ci się jakiś w stylu 40D ze względu na solidną obudowę i naprawdę łatwość obsługi, w sensie szybkość dobra dostępność, a to dość ważne w takich fotkach bo zwierzak zazwyczaj nie chce czekać

Komentarz

• piompo
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 69

Zamieszczone przez Myself
                      Witam Przymierzam się do zakupu uzywanej lustrzanki, najprawdopodobniej bedzie to wlasnie Canon 400d, znalazlam jedna, dosc korzystna oferte z obiektywem Ultrasonic 35-135mm :-o Tylko ze nie za wiele mi to mowi:-D
                      A czy nie jest to obiektyw 28-135 USM? To bardzo fajny spacerzoom dla początkującego z body 400D to jest super zestaw. Od 5.6 bardzo ostry.

Naprawdę polecam.
                      crop i słoiki

Komentarz

• szymekgd
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 292

Zamieszczone przez piompo
                        A czy nie jest to obiektyw 28-135 USM? To bardzo fajny spacerzoom dla początkującego z body 400D to jest super zestaw. Od 5.6 bardzo ostry.

Naprawdę polecam.
                        Nie, mowa o obiektywie 35-135 4-5.6 USM, 28-135 jest ciut jasniejszy, jednak ja bym sie zastanowil nad szklem o ogniskowej od 18 (na cropie to wlasnie 28).
                        CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

Pracuję...