Zdjęcia z lampą.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Domini-Q
    Bywalec
    • 2005
    • 151

Zdjęcia z lampą.

Witam, pewnie zostane zjechany (jak zwykle), ale naprwade nie znalazłem podobnego wątku. Chodzi mi o zdkjęcia z lampą. Zestawik to EOS 350D + kit + Spidlite 580. Jakie zastosowac ustawienia na kocercie, gdy jest jeszcze nie tak ciemno, około godziny 18.00, bo zupełnie się pogubiłem. z preselekcją przesłony, dobiera mi czasy że trudno nawet 1 fotke machnąć, z preselekcja czasu dobiera przesłony takie że głębią zaczyna sie na nosie a kończy na oku wokalisty. :-). prosze o radę, jak to rozwiązać i o wyrozumiałość. ciąglę sie uczę. aha, robiłem też zdjęcia w dzień i chciałem zmiękczyć cień rzucany przez przedmiot, użyłem lampy i... lipa, przepalony pierwszy plan. o co chodzi z ta lampa?
    EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.
  • Semtex
    Początki nałogu
    • 2005
    • 347

Był taki post żeby focić na manualnu poszukaj dokładnie ...
    5d + plecak

Komentarz

• Alzail
      Uzależniony
      • 2005
      • 574

hmm dziwne ze nie znalazles info o zastosowaniu trybu M z lampa? ustawiasz wtedy taki czas jaki chcesz miec, przyslone tak jaka chcesz miec glebie a reszte dopali lampa do odpowiedniej ekspozycji....

pozdr

Edit: posta u gory nie bylo jeszcze gdy pisalem swoj bo telefon mialem :P
      350D

Komentarz

• Domini-Q
        Bywalec
        • 2005
        • 151

Ok, DziĘki, Poszukam Jeszcz, O Wiele DokŁadniej.
        EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7450

Zamieszczone przez Domini-Q
          z preselekcja czasu dobiera przesłony takie że głębią zaczyna sie na nosie a kończy na oku wokalisty.
          Albo masz super szkło, albo biegasz po scenie przed wokalistą z tego wynika
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Domini-Q
            z preselekcją przesłony, dobiera mi czasy że trudno nawet 1 fotke machnąć
            http://canon-board.info/showthread.php?t=3785&page=1

z preselekcja czasu dobiera przesłony takie że głębią zaczyna sie na nosie a kończy na oku wokalisty
            Przenosnia efektowna ale zepsuta slowkiem "kit" w twojej wypowiedzi - nie masz w nim takiej GO... to nie 50 1.8

Komentarz

• thorin
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1990

a moze bez lampy ?

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=4494

Komentarz

Pracuję...