Macie namiary jak zrobić taki wężyk samodzielnie ???? Do EOSa 33 robiłem sam .......
Wężyk do D60 D10 D30
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Re: Wężyk do D60 D10 D30
Co to jest ten weżykZamieszczone przez DarekSzuMacie namiary jak zrobić taki wężyk samodzielnie ???? Do EOSa 33 robiłem sam .......
Nie śmiejcie się, mój nick wszystko wyjaśnia - w życiu nie miałem SLR w ręce.
pozdrawiam,
g3the silence is deafeningKomentarz
-
wężyk słuzy do wyzwalania migawki w aparacie, składa się z kabla, wtyczki i jednego lub więcej przełączników, do starych aparatów były wężyki mechaniczne, działające jak linka hamulcowa w rowerze...
główna idea używania wężyka to wyeliminowanie poruszenia aparatu w czasie naciskania spustu migawki, w G3 do tego samego celu możesz użyć pilota
pozdrawiam
GRiDKomentarz
-
OK, dzięki za odpowiedź. Kiedyś w Krakowie widziałem gości trzymających jakiś sznurekZamieszczone przez GRiDgłówna idea używania wężyka to wyeliminowanie poruszenia aparatu w czasie naciskania spustu migawki
pozdrawiam
GRiD
, obok aparat na statywie, było po 20. Wszystko jasne.
Możesz mi powiedzieć jak to się nazywa po angielsku
pozdrawiam,
g3the silence is deafeningKomentarz
-
-
G3 ma od tego pilota oraz wbudowane w body interval shooting. Nieco wygodniejszy od wezyka ten pilot.Komentarz
-
-
Witam
Tutaj znajomy(Kurian) wykonał sam to cudo i działa.
PozdrawiamKomentarz
-
Ostatnio jadąc przez las widziałem na ziemi fajny wężyk.
Nie testowałem czy pasuje do 10D, ale miał fajne zygzaki.//mjKomentarz
-
a jakie oznaczenie ma fabryczny wężyk do 10D?Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
"...professionals only have a bigger trashcan."Komentarz
-
Komentarz
-
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...96748&rd=1
Tylko jedyne 600zł
Czy warto dać tyle kasy za to?Komentarz
-
a nie prościej i duuzo taniej skorzystać z samowyzwalacza? Jakoś nie widzę, żadnej przewagi weżyka, ale moze sie nie znam.AdoksKomentarz
-
Komentarz