[pAt.] Londyn , B&W

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pAt.
    • 2009
    • 11

[pAt.] Londyn , B&W

Witam, od dawna oglądam prace innych użytkowników forum, ale dopiero teraz, zdecydowałem się dodać zdjęcia mojego autorstwa. Dodam tylko, że fotografią interesuję się od niespełna roku. Fotografie wykonane w przeciągu ostatniego tygodnia, proszę o komentarze i porady.

Tower Bridge.

Buckingham Palace.

Big Ben.

Dziękuję, i pozdrawiam, Patryk.
    ---> www.ujart.pl <---
    serdecznie zapraszamy !
  • sh4de
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 48

Big Ben fajny, tzn ładna perspektywa, natomiast nie podoba mi się, że dałeś te fotki czarno białe.

Komentarz

• Pol
      Coś już napisał
      • 2007
      • 64

Całego uroku Tower Bridge nadają mu światła. W kolorze wygląda ciekawiej. Postaraj sie o fotke od strony doków Św. Katarzyny. Fotki fajne ale rtoszke za ciemne jak dla mnie.

Komentarz

• pAt.
        • 2009
        • 11

Dziękuję za opinie. Dodam jeszcze kilka zdjęć, niestety nie mam już możliwości zrobienia zdjęć bo wróciłem do Polski.

Tym razem w kolorze

4.

5.

6.

Prosze o ocenę, i o porady techniczne pozdrawiam, Patryk
        Ostatnio edytowany przez pAt.; 26434.
        ---> www.ujart.pl <---
        serdecznie zapraszamy !

Komentarz

• dr11
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1143

Na pierwszy rzut oka - wszystkie lecą w lewo. Na drugi - numeruj fotki
          .

Komentarz

• allxages
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2549

Mały OT, ale ostatnio bylem na sekundę w Londynie i akurat nocą byłem w centrum i koleżanka mnie męczyła, żebym zrobił zdjęcie BigBena. Ja to nie przepadam za taką fotografią, do tego nie miałem statywu itd. No, ale w końcu mnie przekonała. Znalazłem jakiś murek, postawiłem aparat, zacząłem zmieniać ustawienia w aparacie, żeby coś tam uzyskać, w tym momencie zrobiła się chyba północ i bigben sobie zaczął dzwonić, ja juz wszystko ustawiłem, kadr ustawiony, lacem na spuście i w tym momencie TRACH! Oświetlenie bigbena i okolicy zgasło

Komentarz

• poszukiwacz2006
              Uzależniony
              • 2007
              • 824

przy zdjęciu mostu dałbym dłuzszy czas, aby Tamiza była bardziej rozmyta.
              Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
              hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• tryton
                Uzależniony
                • 2008
                • 557

Jeśli cię ciągnie w kierunku b/w to nie daj się spychać z tej drogi dlatego że ktoś pisze, że lepiej coś wygląda w kolorze, tym bardziej, że akurat twoje b/w są ok (nie są szaro szare ale naprawdę czarno-białe). Nie są jeszcze doskonałe technicznie, ale próbuj bo zdaje się że masz do tego predyspozycje.
                Tryton
                --------------------------------------------------------------
                5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Komentarz

Pracuję...