Skradziony obiektyw?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • elwis2312
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 45

Skradziony obiektyw?

Witam.1.5 miesiąca sprzedałem obiektyw CANON 55-200 poza allegro.Wyslałem paczke do kupującego otrzymałem wpłate na konto i o zgrozo.Kupujący twierdzi,że obiektyw nie dotarł.W pudełku była kopia paragonu i gwarancja.Złozyłem reklamacje na poczcie i czekam na odpowiedz.Do dzisiaj nic nie wiadomo.I pytanko do was.CO DALEJ MAM ROBIĆ?Od czau do czasu śledze wszystkie sprzedawane obiektywy 55-200 na allegro ale niestety na nic konkretnego nie natrafiłem.
  • MM-architekci
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2227

Dostales odpowiedz z poczty ? Ile minelo czasu od zlozenia reklamacji ?

Wysylales za pobraniem ? Napisz po kolei co i jak bo sie nie mozna polapac.
    no comment...

Komentarz

• elwis2312
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 45

Od złożenia reklamacji mineło ponad 2 tyg.Zadnej odpowiedzi nie dostałem chociaż pani na poczcie zapewniałe mnie, że w ciagu dwóch tygodni odpowiedz dostane.Nie wysyłałem za pobraniem.Kupujący zrobił przelew na konto a ja na drugi dzień poszedłem na poczte nadać przesyłke.

Komentarz

• mieszko_1vp
        Zablokowany
        • 2009
        • 618

no to co było w pudełku ? jak puse-to by było za lekkie...ogólnie to broszka kupującego-nie odbiera się paczki która nosi ślady otwierania

Komentarz

• elwis2312
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 45

A gdzie przeczytałeś że kupujący paczke odebrał?Nie wydaje mi się żebym coś takiego napisał.

Komentarz

• MM-architekci
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2227

Na odpowiedz sie czego do 4 tyg bodaj wiec czekaj bo dostaniesz , oni sprawdzaja czy np kupujacy w tym wypadku odebral paczke , on dostaje list w tej sprawie to trwa , wiec odpowiedz bedzie i tyle nic wiecej nie zrobisz.
            no comment...

Komentarz

• Mellan
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1851

Czasy nadeszły takie, że Pocztą Polską to można co najwyżej wysłać widokówkę z wakacji. Wiem od znajomego, który był do niedawna doręczycielem, że pracują tam przypadkowi ludzie za śmieszne pieniądze, smutne...
              Tylko kurier,jeśli coś sesownego/wartościowego wysyłasz/zamawiasz.
              Spytaj zaprawionych w bojach z Pocztą o technikalia reklamacji i uzyskania odszkodowania. Sugeruję PM do Towersa.
              C-F-K - forever

Komentarz

• long_28y
                • 2009
                • 6

Przepraszam ze sie wtrace z debiutem na forum. Nabylem ostatnio obiektyw 75-300 i doszedl w stanie nienaruszonym. Wrocila mi wiara w Poczte Polska.

Komentarz

• Mellan
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1851

Ja tą wiarę miałem z rozpędu do ubiegłego roku, kiedy to 580-tka wyparowała w locie do mnie...
                  Od tamtej pory PP oznacza dla mnie stresujący hazard, którego można uniknąć za niewielką dopłatą.
                  C-F-K - forever

Komentarz

• wojtek_j
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 352

A masz potwierdzenie nadania?jak masz to na nim jest napisana waga przesyłki jak i powinna być także napisana na przesyłce.
                    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

• shutterblade
                      Dopiero zaczyna
                      • 2009
                      • 33

też przeżywałem chwile grozy czekając na sprzęt zza oceanu ... jeżeli cokolwiek wysyłam pocztą, to wolę ubezpieczyć z małą górką, ale to tak czy tak ruletka ...
                      ubezpieczałeś przesyłkę? jeżeli nie, to pozostaje Tobie jedynie czekać na odp z PP, przykre ...
                      Ostatnio edytowany przez shutterblade; 26517.

Komentarz

• elwis2312
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 45

Tak,wszystkie papiery mam

Komentarz

• shutterblade
                          Dopiero zaczyna
                          • 2009
                          • 33

trochę brutalnej rzeczywistości: http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...14_dniach.html
                          niestety, nic innego nie poradzę ....

Komentarz

• iso400
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 41

Raz bylem w podobnej sytuacji, po mojej interwencji, zlozeniu reklamacji, itd. Paczka sie znalazla. Okazalo sie, ze lezala przez prawie 2 miesiace (przez czas trwania procesu reklamacji takze) na poczcie odbiorcy. Z tym, ze ani razu nie byla awizowana, panie w okienku mowily, ze jezeli nie ma awizo to nie moze jej byc i zbywaly odbiorce kiedy o nia pytal.

Na szczescie tylko raz na ponad 400 transakcji przeprowadzonych przez allegro i przesylanych przy pomocy PP, taki problem sie zdarzyl.
                            Oczywiscie przedluzanie czasu przesylki sie zdarza, ale to pikus.

Komentarz

• wojtek_j
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 352

Zamieszczone przez elwis2312
                              Tak,wszystkie papiery mam
                              No to czym sie martwisz.Jak wysłałeś coś co waży np 500g a doszło np 25 to chyba jest jasne że coś jest nie tak.Tyle że z tego co sie orientuję to poczta zwraca 10 x koszt nadania + zwrot kosztu nadania chyba że była ubezpieczona.
                              7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

Pracuję...