Witam.1.5 miesiąca sprzedałem obiektyw CANON 55-200 poza allegro.Wyslałem paczke do kupującego otrzymałem wpłate na konto i o zgrozo.Kupujący twierdzi,że obiektyw nie dotarł.W pudełku była kopia paragonu i gwarancja.Złozyłem reklamacje na poczcie i czekam na odpowiedz.Do dzisiaj nic nie wiadomo.I pytanko do was.CO DALEJ MAM ROBIĆ?Od czau do czasu śledze wszystkie sprzedawane obiektywy 55-200 na allegro ale niestety na nic konkretnego nie natrafiłem.
Skradziony obiektyw?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Dostales odpowiedz z poczty ? Ile minelo czasu od zlozenia reklamacji ?
Wysylales za pobraniem ? Napisz po kolei co i jak bo sie nie mozna polapac.no comment... -
Od złożenia reklamacji mineło ponad 2 tyg.Zadnej odpowiedzi nie dostałem chociaż pani na poczcie zapewniałe mnie, że w ciagu dwóch tygodni odpowiedz dostane.Nie wysyłałem za pobraniem.Kupujący zrobił przelew na konto a ja na drugi dzień poszedłem na poczte nadać przesyłke.Komentarz
-
no to co było w pudełku ? jak puse-to by było za lekkie...ogólnie to broszka kupującego-nie odbiera się paczki która nosi ślady otwieraniaKomentarz
-
Komentarz
-
Na odpowiedz sie czego do 4 tyg bodaj wiec czekaj bo dostaniesz , oni sprawdzaja czy np kupujacy w tym wypadku odebral paczke , on dostaje list w tej sprawie to trwa , wiec odpowiedz bedzie i tyle nic wiecej nie zrobisz.no comment...Komentarz
-
Czasy nadeszły takie, że Pocztą Polską to można co najwyżej wysłać widokówkę z wakacji. Wiem od znajomego, który był do niedawna doręczycielem, że pracują tam przypadkowi ludzie za śmieszne pieniądze, smutne...
Tylko kurier,jeśli coś sesownego/wartościowego wysyłasz/zamawiasz.
Spytaj zaprawionych w bojach z Pocztą o technikalia reklamacji i uzyskania odszkodowania. Sugeruję PM do Towersa.C-F-K - foreverKomentarz
-
Przepraszam ze sie wtrace z debiutem na forum. Nabylem ostatnio obiektyw 75-300 i doszedl w stanie nienaruszonym. Wrocila mi wiara w Poczte Polska.Komentarz
-
Ja tą wiarę miałem z rozpędu do ubiegłego roku, kiedy to 580-tka wyparowała w locie do mnie...
Od tamtej pory PP oznacza dla mnie stresujący hazard, którego można uniknąć za niewielką dopłatą.C-F-K - foreverKomentarz
-
A masz potwierdzenie nadania?jak masz to na nim jest napisana waga przesyłki jak i powinna być także napisana na przesyłce.7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tamKomentarz
-
też przeżywałem chwile grozy czekając na sprzęt zza oceanu ... jeżeli cokolwiek wysyłam pocztą, to wolę ubezpieczyć z małą górką, ale to tak czy tak ruletka ...
ubezpieczałeś przesyłkę? jeżeli nie, to pozostaje Tobie jedynie czekać na odp z PP, przykre ...Ostatnio edytowany przez shutterblade; 26517.Komentarz
-
-
trochę brutalnej rzeczywistości: http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...14_dniach.html
niestety, nic innego nie poradzę ....Komentarz
-
Raz bylem w podobnej sytuacji, po mojej interwencji, zlozeniu reklamacji, itd. Paczka sie znalazla. Okazalo sie, ze lezala przez prawie 2 miesiace (przez czas trwania procesu reklamacji takze) na poczcie odbiorcy. Z tym, ze ani razu nie byla awizowana, panie w okienku mowily, ze jezeli nie ma awizo to nie moze jej byc i zbywaly odbiorce kiedy o nia pytal.
Na szczescie tylko raz na ponad 400 transakcji przeprowadzonych przez allegro i przesylanych przy pomocy PP, taki problem sie zdarzyl.
Oczywiscie przedluzanie czasu przesylki sie zdarza, ale to pikus.Komentarz
-
7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tamKomentarz
Komentarz