[Poznań] Wyprawa na ptaki 20.08

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7450

[Poznań] Wyprawa na ptaki 20.08

Witam. Nawiązując do rozmów zlotowych - będziemy wyjeżdżać w najbliższą sobotę (bądź niedzielę, w zależności od uwarunkowań ) focić ptactwo. Jako teren działania upatrzyliśmy albo:

Trzcielińskie bagna - obszar objęty ścisłą ochroną . Znajdują się tutaj miejsca lęgowe wielu gatunków ptactwa wodnego i błotnego. Największą powierzchnię rezerwatu zajmują szuwary złożone głównie z trzciny pospolitej i pałki wąskolistnej. Teren jest ostoją dla 60 gatunków ptaków takich jak: czapla, czajka, myszołów i kania.

albo:

Łęgi rogalińskie - coś już o nich wspominałem, więcej można przeczytać tu: http://www.city.poznan.pl/mim/strony...e=1017&lang=pl

Ktoś się pisze ? Dodam, że obydwa miejsca to zaledwie kilkanaście km od centrum miasta.
    O obiektywach wiem prawie wszystko
  • dzi
    Bywalec
    • 2004
    • 240

troche chyba sobie złą pore roku wybraliście, potomstwa odchowane, no ale bociany jeszcze nie odleciały zas ptaki zaczynaja odlatywać powoli na okres lęgowy

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

Te, nie zniechęcaj mi tu towarzystwa, bo w dziób Ptaki na szczęście fruwają, nic tylko focić..

Komentarz

• Polaco
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1135

Ja niestety sie nie pojawie, w sobote ide do roboty, pozniej do drugiej, a w niedziele chce sie wyspac, wiec na bank odpadam.
        Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
        Troche moich knotow

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zrob taki wyjazd na wiosne kiedy to rzeczywiscie beda "miejsca lęgowe" to moze sie wybiore

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7450

A co ja będę , jajka fotografował czy ptaki ? Póki nie odleciały można focić.. A na łęgach prócz dorosłych Czapli widziałem stadko młodych. Nic, tylko się przyczaić i czekać

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Hmm.. zaraz wpadnie CYNIG albo inny snowboarder ;-) i zaczną krzyczeć, że w czasie lęgów zawracanie ptakom głowy to bezmyślność. I będą mieli rację
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Cichy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 7450

Jutro (niedziela) znowu śmigamy do rogalina na mgły (i czaple, heh). Kto chce - zapraszam, zbiórka u nas przy rondzie starołęka o 4.45 rano

tel. 691626268, gg: 5335055

a focić można takie cuda:

Komentarz

• snowboarder
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1358

Zamieszczone przez Cichy
                  Jutro (niedziela) znowu śmigamy do rogalina na mgły (i czaple, heh). Kto chce - zapraszam, zbiórka u nas przy rondzie starołęka o 4.45 rano

tel. 691626268, gg: 5335055

a focić można takie cuda:

http://www.negatyw.org/foto/tap2.jpg
                  Ja bym sie chetnie wybral... Zdjecia bardzo fajne, moze ci sie uda
                  zlapac chociac shape czapli przy takim drzewie, bez podchodzenia ;-)
                  a zdjecie byloby super.

Komentarz

• yggdrassill
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 240

koniec sierpnia to bardzo dobra pora na wyprawe na ptaki bo sporo wlasnie w tym okresie migruje i duze stada latwo spotkac w wielu zakątkach Polski

Komentarz

Pracuję...