Czy warto kupić polara??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • metsch
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 22

Czy warto kupić polara??

Mam drobne pytanko do forumowiczów czy jest sens kupować polarke do zdjęć makro i focenia przyrody????? :rolleyes:

P.S. Moze zna ktoś inne filtry do tego typu fotek ???
  • Pszczola
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1760

Polar do makrofotografii przyrodniczej? Zdecydowanie nie! Inne filtry przy standardowym makro tez w zasadzie nie sa potrzebne. No moze poza UV jak focisz zywe weze. jak zaatakuje to Co najwyzej na filtr napluje, a nie na szklo.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Riccardo
      Uzależniony
      • 2005
      • 691

Zamieszczone przez Pszczola
      Polar do makrofotografii przyrodniczej? Zdecydowanie nie! Inne filtry przy standardowym makro tez w zasadzie nie sa potrzebne.
      Do makro nie ale do przyrody jak najbardziej. Zielen jest ladniejsza
      Pozdrawiam
      Riccardo
      --
      Fuji & Ricoh

Komentarz

• metsch
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 22

filtr uv mam hamy. czytałem o filtrach i piszą że na polarze coś tam sie ustawia i kręci???

Mi się wydaje że polar wygląda jak uv tele ze inne szkiełko Proszę pomószcie
        Ostatnio edytowany przez metsch; 2810.

Komentarz

• rysiaczek
          Uzależniony
          • 2005
          • 897

metsch oj jak tu niektórzy cierpliwi są, to nie przeginaj... linka do wyszukiwarki podać? www.google.pl i wpisz 'filtr polaryzacyjny -cena'
          Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• gawryl
            Uzależniony
            • 2004
            • 810

Zamieszczone przez metsch
            Prosze pomuszcie
            mysle, ze nie da sie - ze wzgledu na bariere jezykowa (obowiazuje tu jezyk polski)
            350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• metsch
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 22

gawryl to mamy problem bo ja szybko pisze i nie zabardzo patrze na monitor a za błędzik sorry

P.S. Rysiaczek a po co jest to forum mam zasade kto pyta nie błądzi a to co tam jest to już dawno przeczytałem (nie pytałem się o cene tego filtra)

Jak juz se wytykamy gawryl to nie z powodu na bariere językowa tylko na barierę językową

Komentarz

• Pszczola
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1760

metsch - o polarkach i ich stosowaniu na forum BYŁO
                EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• metsch
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 22

sorry jestem od niedawna użytkownikiem a za czytanie i pisanie postów wziołem się dopiero wczoraj i widocznie przeoczyłem

Komentarz

• gawryl
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 810

Zamieszczone przez rysiaczek
                    linka do wyszukiwarki podać? www.google.pl i wpisz 'filtr polaryzacyjny -cena'
                    P.S. Rysiaczek a po co jest to forum mam zasade kto pyta nie błądzi a to co tam jest to już dawno przeczytałem (nie pytałem się o cene tego filtra)
                    ROTFL

Jak juz se wytykamy gawryl to nie z powodu na bariere językowa tylko na barierę językową
                    masz racje - to nie bariera jezykowa. to odmozdzenie. totalne. proponuje zastanowic sie nad otrzymywanymi odpowiedziami.
                    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• rysiaczek
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 897

a po co jest to forum mam zasade kto pyta nie błądzi a to co tam jest to już dawno przeczytałem (nie pytałem się o cene tego filtra)

Kto pyta nie przeglądając archiwum i nie szukając w wyszukiwarce śmieci i dalej błądzi.

Jak rozumiem, poszukałeś wcześniej, więc pewnie znalazłeś i przestudiowałeś te kilka linków (czas wyszukania - 10s) i nadal masz pytania bez odpowiedzi... jakie? (wiem, że nie pytałeś o cenę filtra)
                      Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• metsch
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 22

dzięki za linki naprawde dzięki tylko z tych linków nie czytałem jedynie ostatniego ale może on mi coś rozjaśni we łbie

Komentarz

Pracuję...