[xxl] - nowy design, nowe zdjęcia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xxl

[xxl] - nowy design, nowe zdjęcia

lub bezposredni link do dzialu foto: www.xxl.art.pl/index.php?FOTO=1

Zapraszam i pozdrawiam...
  • Jurek Plieth
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2087

Zamieszczone przez xxl
    www.xxl.art.pl

lub bezposredni link do dzialu foto: www.xxl.art.pl/index.php?FOTO=1

Zapraszam i pozdrawiam...
    Okropny fotograficzny misz-masz. To co nazywasz reportażem, nie ma z nim nic wspólnego - jakaś mewa, czy piesek Bardzo dobre zdjęcia ślubne, które właśnie z reportażem mają najwięcej wspólnego! Jednak jako takie nie będą się chyba ciszyły uznaniem nowożeńców preferujących kolorowe i ostre jak żyleta zdjęcia z większego formatu ;-)
    Co do aktu. Wyrzuciłbym 2/3 zdjęć, pozostałe są moim zdaniem dobre lub lepiej. Coś takiego jak facet, któremu lina okrętowa zamienia się w węża jest szczytem pretensjonalności
    http://plieth.com

Komentarz

• xxl

1. Mewa czy piesek... wrzucilem do reportazu, bo zdjecia wydaja mi sie w miare dobre, a nie bede robic specjalnie kolejnego dzialu dla dwoch czy trzech zdjec. dziwie sie, ze akurat te dwa zdjecia przykuly Twoja uwage.
      2. Kolorowe i ostre?? Na pytanie jakie Mlodzi chca zdjecia, najczesciej padaja odpowiedzi B&W i Sepia, ale moze wiekszosc chce inne.Fotografia slubna to dla mnie cos, co nieczesto robie, wiec moge sie mylic.
      3. To co nazywasz szczytem pretensjonalnosci dla niektorych jest: http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=664318

Ciesze sie jednak, ze napisales co myslisz. Nie wszyscy potrafia tak odwaznie napisac.

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

No, ja się dołączę do opinii, że zdjęcia ślubne niezłe. Więcej nie miałem cierpliwości obejrzeć, bo nawigacja zniechęciła mnie do dalszego zwiedzania.
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Jurek Plieth
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2087

Zamieszczone przez xxl
          3. To co nazywasz szczytem pretensjonalnosci dla niektorych jest: http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=664318
          Najdelikatniej jak potrafię sugerowałbym Ci nie bazowć na opinii ludzi z Plfoto

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

A ja bym równie delikatnie dołączył się do sugestii ;-) Mnie czasem zadziwiają oceny nawet moich własnych zdjęć

Komentarz

• roger

Podpisuje się pod przedmówcami obiema łapami Ślubne zdjęcia mają klimat (sama niedługo bede robić znajomym i sie stresuje, ze coś spartole :/ ), a co do plfoto-zdradliwe jest i tyle,
              pozdrawiam

Komentarz

• xxl

Na plfoto widze przynajmniej galerie tego kto komentuje i moge sam stwierdzic, czy komentujacy ma pojecie o czym pisze, czy sam ma gnioty w pfolio. Tu zas nie za bardzo...

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

Zamieszczone przez roger
                  [...]a co do plfoto-zdradliwe jest i tyle,
                  pozdrawiam
                  Zdjęć na plfoto sam nie wystawiam, wolałbym na photosigu, ale jeszcze do tego nie doszedłem...
                  W każdym bądź razie też mnie zastanawia, że wszystko jest piękne, cudne itd. itp i właśnie zawarte dosłownie w tych słowach...
                  To funkcjonuje chyba na tej zasadzie, że ktoś wchodzi, patrzy, superhiper, next...
                  Nie wiem jak jest na photosigu

Też Cię pozdrawiam... :wink:
                  sigpic

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Zamieszczone przez xxl
                    Na plfoto widze przynajmniej galerie tego kto komentuje i moge sam stwierdzic, czy komentujacy ma pojecie o czym pisze, czy sam ma gnioty w pfolio. Tu zas nie za bardzo...
                    Aha, czyli mamy do czynienia z przypadkiem standardowym #7. Dla mnie EOT.

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez xxl
                      Zeby byc krytykiem filmowym nie trzeba byc wybitnym rezyserem.
                      Zeby marudzic na zakalec w chlebie nie trzeba byc piekarzem.
                      Zeby oceniac zdjecia (subiektywnie) nie trzeba byc w ogole fotografem a tym bardziej robic dorownujace/lepsze fotki niz oceniany .

Pewnie tego nie zrozumiesz wiec podobnie jak muflon - EOT.

Komentarz

• Kyliks
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 54

Galerię przejrzałam. Zdanie o niej mam dokładnie takie samo, jak o własnej i o tysiącu innych - 90 % do wywalenia, 10 % do dokładnego przejrzenia i z tego może jakieś 3 - 4 % do pokazania ludziom. Nie krytykuję, gdyż sama też wrzucam sporo moich prac u siebie, choć jestem akurat realistką i wiem, iż może z 10 zdjęc jest tam naprawdę dobrych. Co do ocen, czynionych przez innych ludzi, to... sama mam galerię na deviantART i uwierz mi - każda taka internetowa galeria to wg mnie "klub wzajemnej adoracji" - opinie tamtejszych bywalców, jak również Twoje opinie prac innych użytkowników tej, czy innej galerii, są po prostu grzecznymi i przyjaznymi "ochami" i "achami", czyli nic nie znaczącymi merytorycznie słowami zachwytu - niekiedy z leciutkim komentarzem, co ewentualnie moża by było zmienić. Nie obraź się, ale może zrezygnuj z oceniania Twojej pracy przez nieprofesjonalistów, tylko zrób kilka odbitek i podejdź do jakiegokolwiek jednego, czy drugiego fachowca - fotografika i z nim porozmawiaj o pracach. Ja - m.in. po takich rozmowach - rozpoczynam od nowego roku akademickiego szlifowanie tzw. "talentu" w Studium Fotografii Artystycznej.

Pozdrawiam.

Komentarz

• Jurek Plieth
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2087

Heja Kyliks,
                          Oglądam Twoje zdjęcia z Sulęczyna (Jazz w lesie) i śledząc ich perspektywę domyślam się, że jesteś tą osobą, która siedziała nieruchomo w pierwszym rzędzie, podczas gdy ja biegałem jak w amoku wokół całej sceny
                          Czy dobrze się domyślam?

Komentarz

• Kyliks
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 54

Jestem qrde TĄ KOBIETĄ, która dlatego siedziała "nieruchomo w pierwszym rzędzie" i nie biegała, bo miała akurat problemy - że tak powiem - kobiecej natury. Nie zawsze można biegać Gdy była u nas "FETA" biegałam jak najęta - niebawem zrobię ze zdjęciami porzadek, póki co - biegam i biegam i nie mam czasu na zabawę z witrynką A Ciebie nie kojarzę, a szkoda Next time chętnie poznam osobiście

Komentarz

• Kyliks
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 54

A... jeszcze btw. "Jazz-u w lesie" - szczerze mówiąc wolałam słuchać niż biegać - akurat tam najbardziej pociągała mnie muzyka i ją chłonęłam - zdjecia były jakby dodatkowo. Ale płytkę z tymi koncertami niebawem będę miała

Komentarz

Pracuję...