Stare zakłady, fabryki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shadow
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1572

Stare zakłady, fabryki

Szukam ciekawych plenerów fotograficznych w starych nieczynnych zakładach, fabrykach. Im większe i im bardziej zdewastowane tym lepiej. Jeśli macie w swojej okolicy takowe to proszę dajcie mi namiary. Idealnym miejscem byłby Czarnobyl, zakład + całe miasteczko robotnicze, ale jeszcze chcę mieć dzieci
  • Grippen
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 22

Czesc

Ja mam niedaleko mnie taka stara (ponad 100letnia) cegielnie! tylko ona czasami pracuje (ale jak sie dobrze zagada to wpuszczaja porobic zdjecia). Zobacz na zdjecia.
    Canon EOS 40D+Grip, 10D+Grip, EOS 30+Grip, Canon EF 24-105/4 IS L, Tamron 28-75/2.8 + Sigma 50/1.4 + Sigma 50-500 + 430EX + 3 x 4GB CF & 2 x 8GB + 055ProB+141RC + inne duperele no i może troszkę umiejętności

Komentarz

• birez
      Uzależniony
      • 2005
      • 609

W mojej okolicy niestety znam zbyt wiele takich "ruder", no moze poza tym.

Natomiast niezla baze takich obiektow mozna znalezc na http://www.opuszczone.com/.

Swoja droga, maja chlopaki nerwy, zeby sie po takich miejscach wloczyc. Chciaz nie powiem, np. to bym chetnie sobie "pozwiedzal"

Komentarz

• Mac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2063

Wybierz się do Łodzi, masz tam manufaktury, część zamknięta, część jest odnawiana, ma to swój klimat. W Krakowie polecam straszący budynek NOTu, nigdy nie skończony scenaria super. W Trójmieście to generalnie wykopaliska na starówce, stary Wrzeszcz etc. No Polecam jeszcze Bydgoszcz.
        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez Shadow
          Szukam ciekawych plenerów fotograficznych
          To dlaczego w Hydeparku a nie w Plenerach? (mowa o podforach forum).
          Przenosze.

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1572

Zamieszczone przez Grippen
            Czesc

Ja mam niedaleko mnie taka stara (ponad 100letnia) cegielnie! tylko ona czasami pracuje (ale jak sie dobrze zagada to wpuszczaja porobic zdjecia). Zobacz na zdjecia.
            A gdzie ta cegielnia się znajduje ?

Komentarz

• Shadow
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1572

Zamieszczone przez birez
              W mojej okolicy niestety znam zbyt wiele takich "ruder", no moze poza tym.

Natomiast niezla baze takich obiektow mozna znalezc na http://www.opuszczone.com/.

Swoja droga, maja chlopaki nerwy, zeby sie po takich miejscach wloczyc. Chciaz nie powiem, np. to bym chetnie sobie "pozwiedzal"
              Dzięki za info i stronę.

Komentarz

• thorin
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1990

prosze nie odebrac mojej wypowiedzi jako niesmaczna... mialem dzis okazje byc w KL Birkenau, nie kazdy wie ze KL Auschwitz i KL Birkenau to dwa zupelnie inne obozy oddalone od siebie o kilka km... wszelakie wrazenia z tej wyprawy (? nawet niewiem jak to nazwac) sa tutaj wielce niestosowne, trudno wogole dobrac jakies slowa zeby nie byly one niedwuznaczne i byly odbierane jako poprawne politycznie, mysle ze zdjecia beda odpowiedniejsze i jesli cos wybiore i uda mi sie wrzucic je wieczorem na serwer to podam linki...

Komentarz

• Shadow
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1572

Wal śmiało Podaj link.

Komentarz

• thorin
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1990

przeliczylem sie i nie podolalem wczoraj, jeszcze w trakcie obrobki
                    Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

• Grippen
                      Dopiero zaczyna
                      • 2004
                      • 22

Zamieszczone przez Shadow
                      A gdzie ta cegielnia się znajduje ?
                      Od Opola to jest jakies 80km- przez Kluczbork w kierunku Kępna-> miejscowość się nazywa Słupia. Droga nr 11.
                      Canon EOS 40D+Grip, 10D+Grip, EOS 30+Grip, Canon EF 24-105/4 IS L, Tamron 28-75/2.8 + Sigma 50/1.4 + Sigma 50-500 + 430EX + 3 x 4GB CF & 2 x 8GB + 055ProB+141RC + inne duperele no i może troszkę umiejętności

Komentarz

• onda
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 20

W Krakowie ciekawym miejscem jest stara cementownia na Bonarkach, w Tarnowie mozna odwiedzic opuszczone zaklady Owintaru i stara mleczarnie w Krzyżu a pod tarnowem w Niedomicach znajduja sie opuszczone zaklady celulozowe i to jest chyba najciekawsze miejsce www.niedomice.fm.interia.pl strona nie oddaje tego co naprawde tam mozna zobaczyc
                        elan 7 + canon 85mm 1,8 USM + sigma 70-200 2,8 HSM + ilford, acros a czasem t-max podlany rodinalem

Komentarz

• Ramirez
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 335

Zamieszczone przez onda
                          www.niedomice.fm.interia.pl strona nie oddaje tego co naprawde tam mozna zobaczyc
                          Cosik nie tak - mi się ona nie otwiera :-(

Komentarz

• tomsong
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 143

co do opuszczonych miejsc i industrialu, to w sobote odbyly sie warsztaty "Miasto portowe" pod patronatem fotopozytywu. do tego typu zdjec polecam szczecin, wszedzie. Tam albo jakas ruina (np. ul. kolumba jest stara fajna cegielnia-chyba opuszczona) albo cala infranstruktura portu, stoczni.

a co do zdjec to zapraszam na http://www.foto.printpol.pl w dziale _new_/szczecin

pozdrawiam
                            ---
                            www.thomasgulla.com

Komentarz

• onda
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 20

http://niedomice.fm.interia.pl/ teraz powinno dzialac
                              elan 7 + canon 85mm 1,8 USM + sigma 70-200 2,8 HSM + ilford, acros a czasem t-max podlany rodinalem

Komentarz

Pracuję...