Szukam ciekawych plenerów fotograficznych w starych nieczynnych zakładach, fabrykach. Im większe i im bardziej zdewastowane tym lepiej. Jeśli macie w swojej okolicy takowe to proszę dajcie mi namiary. Idealnym miejscem byłby Czarnobyl, zakład + całe miasteczko robotnicze, ale jeszcze chcę mieć dzieci
Stare zakłady, fabryki
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Czesc
Ja mam niedaleko mnie taka stara (ponad 100letnia) cegielnie! tylko ona czasami pracuje
(ale jak sie dobrze zagada to wpuszczaja porobic zdjecia). Zobacz na zdjecia.
Canon EOS 40D+Grip, 10D+Grip, EOS 30+Grip, Canon EF 24-105/4 IS L, Tamron 28-75/2.8 + Sigma 50/1.4 + Sigma 50-500 + 430EX + 3 x 4GB CF & 2 x 8GB + 055ProB+141RC + inne duperele
no i może troszkę umiejętności 
-
W mojej okolicy niestety znam zbyt wiele takich "ruder", no moze poza tym.
Natomiast niezla baze takich obiektow mozna znalezc na http://www.opuszczone.com/.
Swoja droga, maja chlopaki nerwy, zeby sie po takich miejscach wloczyc. Chciaz nie powiem, np. to bym chetnie sobie "pozwiedzal"Komentarz
-
Wybierz się do Łodzi, masz tam manufaktury, część zamknięta, część jest odnawiana, ma to swój klimat. W Krakowie polecam straszący budynek NOTu, nigdy nie skończony scenaria super. W Trójmieście to generalnie wykopaliska na starówce, stary Wrzeszcz etc. No Polecam jeszcze Bydgoszcz.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
To dlaczego w Hydeparku a nie w Plenerach? (mowa o podforach forum).Zamieszczone przez ShadowSzukam ciekawych plenerów fotograficznych
Przenosze.Komentarz
-
A gdzie ta cegielnia się znajduje ?Zamieszczone przez GrippenCzesc
Ja mam niedaleko mnie taka stara (ponad 100letnia) cegielnie! tylko ona czasami pracuje
(ale jak sie dobrze zagada to wpuszczaja porobic zdjecia). Zobacz na zdjecia.Komentarz
-
Dzięki za info i stronę.Zamieszczone przez birezW mojej okolicy niestety znam zbyt wiele takich "ruder", no moze poza tym.
Natomiast niezla baze takich obiektow mozna znalezc na http://www.opuszczone.com/.
Swoja droga, maja chlopaki nerwy, zeby sie po takich miejscach wloczyc. Chciaz nie powiem, np. to bym chetnie sobie "pozwiedzal"Komentarz
-
prosze nie odebrac mojej wypowiedzi jako niesmaczna... mialem dzis okazje byc w KL Birkenau, nie kazdy wie ze KL Auschwitz i KL Birkenau to dwa zupelnie inne obozy oddalone od siebie o kilka km... wszelakie wrazenia z tej wyprawy (? nawet niewiem jak to nazwac) sa tutaj wielce niestosowne, trudno wogole dobrac jakies slowa zeby nie byly one niedwuznaczne i byly odbierane jako poprawne politycznie, mysle ze zdjecia beda odpowiedniejsze i jesli cos wybiore i uda mi sie wrzucic je wieczorem na serwer to podam linki...
Komentarz
-
-
-
Od Opola to jest jakies 80km- przez Kluczbork w kierunku Kępna-> miejscowość się nazywa Słupia. Droga nr 11.Zamieszczone przez ShadowA gdzie ta cegielnia się znajduje ?Canon EOS 40D+Grip, 10D+Grip, EOS 30+Grip, Canon EF 24-105/4 IS L, Tamron 28-75/2.8 + Sigma 50/1.4 + Sigma 50-500 + 430EX + 3 x 4GB CF & 2 x 8GB + 055ProB+141RC + inne duperele
no i może troszkę umiejętności 
Komentarz
-
W Krakowie ciekawym miejscem jest stara cementownia na Bonarkach, w Tarnowie mozna odwiedzic opuszczone zaklady Owintaru i stara mleczarnie w Krzyżu a pod tarnowem w Niedomicach znajduja sie opuszczone zaklady celulozowe i to jest chyba najciekawsze miejsce www.niedomice.fm.interia.pl strona nie oddaje tego co naprawde tam mozna zobaczycelan 7 + canon 85mm 1,8 USM + sigma 70-200 2,8 HSM + ilford, acros a czasem t-max podlany rodinalemKomentarz
-
Cosik nie tak - mi się ona nie otwiera :-(Zamieszczone przez ondawww.niedomice.fm.interia.pl strona nie oddaje tego co naprawde tam mozna zobaczycKomentarz
-
co do opuszczonych miejsc i industrialu, to w sobote odbyly sie warsztaty "Miasto portowe" pod patronatem fotopozytywu. do tego typu zdjec polecam szczecin, wszedzie. Tam albo jakas ruina (np. ul. kolumba jest stara fajna cegielnia-chyba opuszczona) albo cala infranstruktura portu, stoczni.
a co do zdjec to zapraszam na http://www.foto.printpol.pl w dziale _new_/szczecin
pozdrawiamKomentarz
-
http://niedomice.fm.interia.pl/ teraz powinno dzialacelan 7 + canon 85mm 1,8 USM + sigma 70-200 2,8 HSM + ilford, acros a czasem t-max podlany rodinalemKomentarz
Komentarz