Stopka lampy

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Opa_Apo
    Bywalec
    • 2008
    • 226

Stopka lampy

Przeszukałem forum tymi wyszukiwarkami co tu są podane i nic. Więc pytam: wie ktoś jak nazywa się ta metalowa część w stopce lampy? obrazek pochodzi z tej strony, żeby nie było, że łamię prawa autorskie. Podpisane jest to jako "kontaktów elektrycznych" ale na allegro ani w googlach nic takiego nie znajduję. Chodzi mi o to, czy można dokupić taką część osobno? Taki jeden bolec, nie musi pasować do lampy. Jak on się tak technicznie nazywa i jakie są orientacyjne koszta? Ktoś wie? Dziękuję z góry.
  • Opa_Apo
    Bywalec
    • 2008
    • 226

To inaczej. Może ktoś potwierdzić, że ułożenie styków w lampach serii EZ lub e jest takie same jak lamp serii EX?

Komentarz

• x-mac
      Początki nałogu
      • 2009
      • 285

Zamieszczone przez Opa_Apo
      wie ktoś jak nazywa się ta metalowa część w stopce lampy? [...]Podpisane jest to jako "kontaktów elektrycznych"
      No nie bardzo wiem o którą dokładnie część Ci chodzi - może o styki (elektryczne) [EN contacts], o czym piszesz później? A całość to oczywiście kostka, jeśli TO masz na myśli.
      np. instrukcja lampy EX430 (pdf, s.9 - rysunek)
      To inaczej. Może ktoś potwierdzić, że ułożenie styków w lampach serii EZ lub e jest takie same jak lamp serii EX?
      EZ nie miałem w ręku, wiem tylko tyle że nie obsługuje nowszych systemów pomiaru E-TTL i E-TTL II a jedynie A-TTL, TTL i manual. Metalowa stopka lampy została przeprojektowana w serii EX, ale jak się mają do tego piny, nie mam pojęcia "Najprościej" to przeszukać temat EX i EZ
      W jakim celu jest Ci to potrzebne - tylko informacyjnie, czy chcesz coś przerabiać? Może ten (dłuuugi) wątek Ci się do czegoś przyda?

1 2 3

Komentarz

• Opa_Apo
        Bywalec
        • 2008
        • 226

Zamieszczone przez x-mac
        Metalowa stopka lampy została przeprojektowana w serii EX, ale jak się mają do tego piny, nie mam pojęcia "Najprościej" to przeszukać temat EX i EZ
        W jakim celu jest Ci to potrzebne - tylko informacyjnie, czy chcesz coś przerabiać? Może ten (dłuuugi) wątek Ci się do czegoś przyda?
        Chodzi mi właśnie o ułożenie pinów. Ten długi wątek śledziłem na bieżąco i nic tam nie znalazłem (no chyba, że przeoczyłem) Z tego co widzę w archiwach to te piny pokrywają się bo ludzie podpinali EZ do 20D i izolowali styki wiec sa chyba takie same. Fajnie by było jednak, gdyby to ktoś jednak chociaż na oko wizualnie sprawdził.
        Ostatnio edytowany przez Opa_Apo; 16019.

Komentarz

• axk
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2027

Chodzi mi właśnie o ułożenie pinów.
          Ułożenie pinów w serii EZ oraz EX jest takie same.
          EOS + Speedlite

Komentarz

• Opa_Apo
            Bywalec
            • 2008
            • 226

Dziękuję za odpowiedź. Temat można zamknąć.

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

http://canon-board.info/showthread.php?t=12708

Komentarz

Pracuję...