czy L`ki są szczelne?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alzail
    Uzależniony
    • 2005
    • 574

czy L`ki są szczelne?

no wlasnie ;] czy obiektywy z profesionalnej serii L Canona sa szczelne?
    tzn. chodzi mi o odpowiedz obrazowa typu na srednim desczu mozna spokojnie focic, czy cos takiego

i drugie pytanko czy 350D jest szczelne ? rowniez chcialbym uzyskac odpowiedz obrazowa

Pozdrawiam
    Alzail
    350D
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zamieszczone przez Alzail
    no wlasnie ;] czy obiektywy z profesionalnej serii L Canona sa szczelne?
    Nie wszystkie, ale mozna znaleźć dokładną listę - przewijało się to już kiedys na forum.
    tzn. chodzi mi o odpowiedz obrazowa typu na srednim desczu mozna spokojnie focic, czy cos takiego
    Tak, ale do uzyskania pełnej szczelności potrzebny jest a) filtr z przodu b) jednocyfrowe body (ze względu na gumowy ring przy bagnecie)
    i drugie pytanko czy 350D jest szczelne ? rowniez chcialbym uzyskac odpowiedz obrazowa
    Nie jest. Ale obrazowo - mając obiektyw "weatherproof" możesz mniej więcej focić, skupiając się tylko na chronieniu body. To wbrew pozorom spora różnica
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Alzail
      Uzależniony
      • 2005
      • 574

hmm ok dzieki ale, czy ktos moglby mi ta liste pokazac ? szukalem szukalem i nawet na stronie canona nie pisze nic przy stalce 200m f/2.8 a o takowa mi wlasnie chodzi

Filtr to pewnie dokrece ale jednocyfrowe body... hmm :P pewnie tez kiedys ;]
      350D

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Wpisz w google "canon sealed lenses list", trzeci wynik od góry...

Strona jest co prawda sprzed ponad roku, ale chyba od tej pory żadnych rewolucyjnych zmian w szkłach nie było.
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• skrzat
          Początki nałogu
          • 2004
          • 440

Zamieszczone przez muflon
          Tak, ale do uzyskania pełnej szczelności potrzebny jest a) filtr z przodu [...]
          Najlepiej B+W Kaseman, bo ma uszczelnienia pomiędzy szkłem a pierścieniem
          Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Komentarz

• Alzail
            Uzależniony
            • 2005
            • 574

eh to do kitu z takim czyms :P szklo za 4k zł nie jest szczelne.... ale chyba jest szczelniejsze niz KIT badz Sigma 70-300 APO DG ?
            350D

Komentarz

Pracuję...