kilka na start

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • umara

kilka na start

Jako, że dopiero w tym roku zacząłem zabawy z lustrzanką to zdjęcia jeszcze dobre nie są

1. Zdjęcie z Jabłońca koło Limanowej

2. Trawka na nowohuckich łąkach

3. Nowohuckiej łąki ciąg dalszy

wszelkie uwagi typu co zepsułem, co poprawić mile widziane
  • toshimitsu
    Bywalec
    • 2006
    • 132

Chyba poprawne pod wzgledem technicznym ale nadal zastanawiam sie "co autor mial na mysli zachowujac te zdjecia?"
    Positively dirty minded

Komentarz

• Kolaj
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3293

Pierwsze ładne, malownicze.

Dwójka kompletnie bez sensu. Przypadkowy pstryk jakiejś trawy. Nic nie przedstawia.

Trójka przypomina mi pewne schorzenie Yossariana, głównego bohatera Paragrafu 22. Kto zgadnie jakie?

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Chodzi Ci o to że widział wszystko w jednym kolorze?
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Slider
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1052

Zamieszczone przez Kolaj
          Trójka przypomina mi pewne schorzenie Yossariana, głównego bohatera Paragrafu 22. Kto zgadnie jakie?
          Podwójne widzenie, na które narzekał, będąc w szpitalu?

Co do jedynki - może być, choć broni się jedynie przez obróbkę, i konwersję do B&W. Inaczej byłby to kolejny pstryk z niezbyt przemyślanym kadrem, bez głównego obiektu:wink:
          Ogólnie to tak bałagan u Ciebie panuje, poza trójką.
          Może lepiej wybierz jeden, konkretny obiekt, i jego spróbuj fotografować, rozmyj tło, zadbaj o ładne światło, bo tak to ani ładu, ani składu:wink:

Pozdrawiam

Komentarz

• djcargo
            Początki nałogu
            • 2007
            • 353

Pierwsze zdjęcie jest po pierwsze nieostre... Horyzont przebiega centralnie. Ale ma w sobie jakieś początki czegoś fajnego.

Drugie - cóż... Nie umieszczaj tutaj takich zdjęć. Takie zdjęcie każdy kto ma jakikolwiek aparat i wie gdzie nacisnąć spust migawki może zrobić bez wysilania się za domem tudzież blokiem - a i tak, jeżeli zrobi to bez pomysłu - wyjdzie mu taki potworek.

Trzecie - znowu nieostre (może to przez zmniejszanie wymiarów?). Pomysł już lepszy, ale widać, że robiłeś je w okolicach godziny 12. Rano, albo wczesnym wieczorem to miejsce nabrałoby lepszego kontrastu - warto tam wrócić
            Regulamin pkt 8.

Komentarz

• Kolaj
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3293

Zamieszczone przez pank
              Chodzi Ci o to że widział wszystko w jednym kolorze?
              Pierwsze słyszę!
              Zamieszczone przez Slider
              Podwójne widzenie, na które narzekał, będąc w szpitalu?
              Brawo!
              Zamieszczone przez Paragraf 22
              - Ile palców widzicie?
              - Dwa - powiedział Yossarian.
              - A teraz ile palców widzicie? - spytał doktor wyciągając dwa palce.
              - Dwa - odpowiedział Yossarian.
              - A teraz? - spytał doktor nie pokazując ani jednego palca.
              - Dwa - odpowiedział Yossarian. Twarz lekarza rozjaśnił uśmiech.
              - Na Jowisza, on ma rację - oświadczył tryumfalnie - on rzeczywiście widzi wszystko podwójnie.
              Nieostrość na jedynce, choć być może uzyskana dzięki przypadkowi, akurat bardzo dobrze gra na tym zdjęciu. Tworzy nastrój pewnej tajemniczości.

Komentarz

• pank
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1502

Zamieszczone przez Kolaj
                Pierwsze słyszę!
                Pamiętałem że coś z widzeniem i się mi pomyliło.
                Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• umara

1 i 3 przy normalnej rozdzielczości wyglądają ok. Zdjęcie numer 3 było robione około godziny 14 albo 15
                  Dzięki za wszystkie krytyczne uwagi i jak ktoś chce jeszcze bardziej zjechać, to proszę się nie krępować, ponieważ dzięki temu można się wiele nauczyć Widzę, że przede mną jeszcze wiele nauki.

Komentarz

• Hamtaro
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 60

jak dla mnie niezbyt ciekawie.
                    1. nie wiadomo na czym skupic wzrok, wszytskiego jest za duzo, brak jakiegos konkretnego motywu zdjecia i jakos b/w do tekiego typu krajobrazu mi srednio pasuje.
                    2.jak wczesniej ot taki sobie shot.
                    3.najlepsza z calej 3. jest jakis temat, tylko mogles odejsc troche dalej i bardziej w prawo zeby drzewo nie wlazilo na kominy w tle.
                    ogolnie duzo jeszcze pracy cie czeka.
                    C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Komentarz

Pracuję...