[sharky_88]reportażowo

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sharky_88
    Coś już napisał
    • 2009
    • 57

[sharky_88]reportażowo

Ok, ponieważ to mój pierwszy temat z fotografiami na tym forum to zacznę paroma słowami wstępu a potem możecie jeździć po moich zdjęciach

Fotografią zainteresowałem się na początku roku, w lutym zakupiłem Eos'a 1000d z kitowym obiektywem. Od ok. 2 miesięcy fotografuję (niedzielny fotograf ) i wciąż się uczę. Moje pojęcie o fotografii jest stosunkowo małe co nie przeszkadza mi w utworzeniu tego wątku i rzuceniu paru zdjęć na pożarcie, mam nadzieję ,że wyniknie z tego jakaś konstruktywna krytyka.

Co do samych zdjęć to pochodzą z 9 Maja, demonstracja "Rozbrat zostaje" w Poznaniu. To mój pierwszy kontakt z fotografią reporterską wcześniej były tylko marne próby na architekturze. Zapraszam do komentowania :wink:

1.
    2.
    3.
    4.
    Be kind to those less fortune....
  • mxdanish
    Uzależniony
    • 2005
    • 632

Dobra seria.
    Ostatnie najmniej mi leży - nic mi nie mówi, w przeciwieństwie do 1 i 2
    Nie wiem czy w reportażach się powinno kadrować ale 2 aż się prosi żeby ściąć górę
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• Rob.K
      • 2008
      • 13

1. Fajne. Trochę nie pasuję mi GO. Chłopak z aparatem jest zbyt odseparowany od demonstracji i to głównie on przyciąga uwagę. Mniejsza przysłona by pomogła.

2. Najlepszy pomysł z serii. Tylko wydaję mi się że ostrość nie jest na ludziach tylko na ścianie (mogę być w błędzie). No i kadr, albo ściąć górę (mxdanish: kadrują w reportażach) ale też mogłeś kucnąć i złapać całe postacie i tarczę (?) trzymaną przez policjanta.

3. Znowu fajny pomysł, plakat pierwsz klasa, tylko kadr trochę przeszkadza. Demonstracja jest za małą częścią zdjęcia. Gdyby udało ci się wejść trochę wyżej i zrobić to zdjęcie lekko z góry wyglądałoby lepiej.

4. To niestety trochę bez sensu. Nie przekazuje za dużo informacji a przepalone włosy dodatkowo rozpraszają.

Pomysły masz dobre. Popracuj nad lepszym kadrowaniem- kucaj, wyciągaj rękę z aparatem w górę, wchodź na murki. Cokolwiek żeby dawać rózne punkty widzenia. Zabrakło mi też ogólnego zdjęcia całej demonstracji.

Pozdrawiam

Komentarz

• gunia1990
        Uzależniony
        • 2008
        • 550

przez nich musiałam czekać kilka minut aż przejda przez deptak i się rpawie spoźniłam...
        bardzo fajne kadry itp. itd. zdjęcia tworza jakąs całość...

oby tak dalej!
        galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• sharky_88
          Coś już napisał
          • 2009
          • 57

Zamieszczone przez Rob.K
          3. Znowu fajny pomysł, plakat pierwsz klasa, tylko kadr trochę przeszkadza. Demonstracja jest za małą częścią zdjęcia. Gdyby udało ci się wejść trochę wyżej i zrobić to zdjęcie lekko z góry wyglądałoby lepiej.
          To zdjęcie akurat robiłem na wyciągniętej ręce z włączonym LV, za plecami miałem tylko wąską barierkę i przepaść :-D a ponieważ był to "ogon" demonstracji to więcej kadrów nie ustrzeliłem.

Poza tym dziękuję za opinie.
          Be kind to those less fortune....

Komentarz

• angie
            • 2008
            • 11

2 jest fajna. Tylko brakuje mi ostrości. I mogłoby nie być tego czegoś w dolnym lewym rogu przy policjancie (?). Hm. Nawet jakby tego ''okna'' nie było, tylko gładka ściana, byłoby ciekawie - minimalistycznie, prosto i wzrok całkowicie skupiłby się na bohaterach. Ale to już nie uwaga do zdjęcia, ale takie moje imaginacje

Ogólnie całość całkiem przyjemna Tylko 4 jakoś tak mniej. Nie do końca wiadomo o co chodzi, gdyby nie było podpisu
            Zdaje mi się, że zaczynam rozumieć, jak należy malować...
            100-letni Tycjan

400D kit S10-20 C70-200 4f

Komentarz

Pracuję...