Adapter obiektywów do aparatu Canon Powershot S2 IS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daniel_nana

Adapter obiektywów do aparatu Canon Powershot S2 IS

panowie gdzie to można kupić za przyzwoite pieniądze, chodzi o zestaw LAH-DC20 do canona S2 IS w skład którego wchodzą:adapter LA-DC58E + osłona przeciwodblaskowa LH-DC40. Chodzi o okolice Radomia i Warszawa. Do tej pory znalazłem w necie sklep w Łomiankach.
    P.S.
    Czemu to jest czarne czy tych producentów już pogieło?
    Wypuszczają kompakt srebrny a przystawki robią czarne :-(
    Daniel
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

na allegro nie ma?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• daniel_nana

albo ja nie umiem szukac na alegro albo nie ma. Od S1 IS nie bedzie pasowac chyba bo tam srednica gwintu to 52mm a do S2IS piszą ze powinien miec 58mm. Jesli sie myle to prosze o oswiecenie mnie. http://www.pstryk.com.pl/opis/4089
      Daniel

Komentarz

• daniel_nana

panowie gdybym nie szukał w google to bym tutaj nie pytał. Pomóżcie. Może znacie jakies sklepy które akurat mają taki adapter w swojej ofercie ale akurat nie ogłaszają sie w necie. Temat nie umarł bo dalej nie moge znaleźć :-(
        Daniel

Komentarz

• fotomuka
          Bywalec
          • 2004
          • 107

sprawdz tutaj.
          jeśli te sklepy podane tam są dealerami canona to wypadałoby żeby mieli coś takiego albo na stanie albo na zamówienie.

Komentarz

• daniel_nana

Zamieszczone przez fotomuka
            http://www.canon.com.pl/gdzie_kupic/foto/

sprawdz tutaj.
            jeśli te sklepy podane tam są dealerami canona to wypadałoby żeby mieli coś takiego albo na stanie albo na zamówienie.
            ...A ****... co kraj to obyczaj, a w Polsce przedstawiciele canona mają w dupie klientów i dopiero pewnie zaczną sprazedawac jak aparat przestanie byc produkowany.
            Próbowałem zamówic ten zestaw w www.pstryk.pl ale tam czekają na przesyłke i nie mogą sie doczekać. Macie moze jakies inne namiary? Bo ci którzy są dealerami canona dopowiedzieli mi ze zastanowią sie czy nie rozszerzyc swojej oferty, a ja nie mam zamiaru czekac az mi sie porysuje obiektyw, ze nie wspomne o spadającym, idiotycznym kapslu, który mocno sie trzyma tylko jak masz przystawioną do niego ręke.

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

http://www.lensmateonline.com/buy6.html - zamawialem tam kiedys tulejke do G3. Przesylaja przesylka z zanizona wartoscia (bez cla), jakosc bardzo dobra.

Komentarz

• RJanusz
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 30

Ten adapter maja tez tutaj:

Techmarket

Nie kupowalem, ale moze warto sprobowac?

Pozdr,
                Radek
                PowerShot IS S2 | Sandisk Ultra II 1GB | Apacer

Komentarz

• Lord Vader

Wiadomość nie do końca prawdziwa. Nie mają ale mają mieć. Sam czekam już 3 tygodnie i wczoraj dostałem wiadomość z Techmarketu. że mogą mi ewentualnie sprowadzić ze Stanów ale za 50% drożej. Canon dał ciała.

Komentarz

• daniel_nana

to prawda, canon wogóle nie dba o klientów. na www.pstryk.pl jestem 5ty w kolejce i czekam ponad 3 tygodnie, dzwonie do nich co tydzień. Twierdzą, że firma Canon cyka im paczki po 10szt., a ostatnio w całej Polsce mają problemy z dostępnością.
                    P.S.
                    Zastanawiam sie czy nie podesłać maili po całej siatce siedzib canona, może ktoś nimi potrząśnie?
                    chociaz po ostatniej premierze canona A610 i 620, i ich wypuszczeniem na rynek z wadliwym softem to moge sie wszytkiego spodziewac

Komentarz

• RJanusz
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 30

A moze sa jacys chetni na zakup z lensmate-online ?
                      Przy zamowieniu 2 sztuk juz wychodzi taniej,niz oryginal canona. Wiadomo - im wiecej, tym taniej. No i bylby szary, a nie czarny ;-).

Pozdrowienia,
                      Radek

PS.
                      O ile sie nie myle, jest to firma brytyjska - bedzie jakies clo?

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez RJanusz
                        PS.
                        O ile sie nie myle, jest to firma brytyjska - bedzie jakies clo?
                        A przeczytales caly watek? Szczegolnie mojego posta jakies 4 posty wyzej

Komentarz

• RJanusz
                          Dopiero zaczyna
                          • 2005
                          • 30

Zamieszczone przez Vitez
                          A przeczytales caly watek? Szczegolnie mojego posta jakies 4 posty wyzej
                          Owszem, przeczytalem. A co wskazuje na to, ze nie przeczytalem?
                          Jesli np. kupie 40 adapterow za kwote bliska 1000$, i 'zaniza', jak piszesz, to byc moze mimo wszystko sie zalapie na clo? Nie znam stawek, dlatego pytam...

Pozdr,
                          Radek

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez RJanusz
                            A co wskazuje na to, ze nie przeczytalem?

Napisalem ze cla nie ma a ty sie pytasz czy bedzie.

Nie gdybajmy tu zamowieniu dziesiatek aparatow czy innych akcesoriow.
                            Ja od nich zamawialem i mi cla nie doloczyli - taka jest odpowiedz na twoje pytanie i otrzymales ta odpowiedz zanim zadales to pytanie

Komentarz

• daniel_nana

własnie wczoraj dostałem po 3 tygodniach oczekiwania na paczke maila od www.pstryk.pl.
                              poinformowano mnie ze niestety moje zamówienie zostaje anulowane z powodu niedostępności towaru. Jednym słowem: trza sobie dać na wstrzymanie i poprostu uważać na obiektyw, moze kiedys to do polski dotrze.
                              P.s.
                              pewnie zaczną sprzedawac jak bedzie nastepca S2 bo widze tu analogie do S1. Kiedy bedziemy przed "murzynami", jak narazie to klient w polsce jest totalnie olewany.
                              Gdybym wiedział ze canon ma taką polityke to kupił bym aparat innej firmy :-(
                              Daniel

Komentarz

Pracuję...