"Migająca bateria" w 5D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fragles
    • 2005
    • 5

"Migająca bateria" w 5D

Witam,
    Mam problem z zasilaniem w 5D. Od kilku dni pomimo tego że, jest naładowany akumulator, po kilkunastu zdjęciach ikona stanu baterii migocze, tak jakby był kompletnie rozładowany. Po wyciągnięciu akumulatora i włożeniu ponownie problem znika, ale znów na kilkanaście zdjęć.....
    Akumulatorów mam kilka i z każdym jest taka sama sytuacja....

Miał ktoś z Was taki problem? Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam, fragles
  • tpop
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1465

a moze juz przyszla pora na ten akumulator i czas na nowy? Ja mialem taki jeden zamiennik co niby byl naladowany a zaraz migała kontrolka. Tylko ze jak pozniej go przyuważyłem ładował sie 20 sekund. To znaczy jak wkładałem do ładowarki to migał 3 razy (czyli wyladowany) i po 20 sek. kontrolka palila sie na wciaz.
    Ostatnio edytowany przez tpop; 553.
    photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Fragles
      • 2005
      • 5

Zamieszczone przez tpop
      a moze juz przyszla pora na ten akumulator i czas na nowy? Ja mialem taki jeden zamiennik co niby byl naladowany a zaraz migała kontrolka. Tylko ze jak pozniej go przyuważyłem ładował sie 20 sekund. To znaczy jak wkładałem do ładowarki to migał 3 razy (czyli wyladowany) i po 20 sek. kontrolka palila sie na wciaz.
      Dokładnie, takie same mam objawy, tylko ze na i nowych i starszych akumulatorach...

Komentarz

• Dilbercik
        Bywalec
        • 2004
        • 135

uszkodzona ladowarka
        Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Komentarz

• MIC_a
          Coś już napisał
          • 2008
          • 69

stan wskazuje na zużycie akumulatora, ale jeżeli to dotyczy również "nowych" to może być też problem z ładowarką - choć mogę się mylić

uprzedziłeś mnie z tą ładowarką
          Canon 40D + 17-40 + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
          Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
          HAMA DEFENDER 200

Komentarz

• Fragles
            • 2005
            • 5

Zamieszczone przez MIC_a
            stan wskazuje na zużycie akumulatora, ale jeżeli to dotyczy również "nowych" to może być też problem z ładowarką - choć mogę się mylić

uprzedziłeś mnie z tą ładowarką

Mam kilka ładowarek, bo kilka Canonów też już miałem , wiec być może ładowałem na jakiejś starszej ładowarce....

Komentarz

• heniek
              Uzależniony
              • 2004
              • 614

http://canon-board.info/showthread.p...ghlight=heniek
              teraz już jest wszystko ok
              Heniek

Komentarz

Pracuję...