Czym najlepiej czyścić filtr polaryzacyjny ?
Czym czyścić filtr polaryzacyjny ?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Podejrzewam, że pewnie tymi samymi sposobami co w wątku poniżej...Zamieszczone przez NemeoCzym najlepiej czyścić filtr polaryzacyjny ?
http://canon-board.info/showthread.p...highlight=hoya -
-
-
Nemeo - jak tam polar jaki kupiłeś i jakie efekty i opinie ?. Sam coś muszę kupić więc pytam , dzięki i pozdr5d + plecakKomentarz
-
Ja wczoraj kupiłem polara B+W MRC na mój nowy 17-40/4L, jutro lecę do Pragi przetestować nowy nabytek
Zobaczę czy ten polar wart jest swojej ceny. Do 28-135IS dostałem gratis polara Hamy i rzeczywiście z jakością troszkę na bakier
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
-
Filtr polaryzacyjny B+W serii MRC Slim 77 mm.Nemeo - jak tam polar jaki kupiłeś i jakie efekty i opinie ?.
Niestety nie zdążyłem go jeszcze wypróbować.Komentarz
-
To dokładnie taki sam jak ja (też slimZamieszczone przez NemeoFiltr polaryzacyjny B+W serii MRC Slim 77 mm.
)
Ja swój w weekend przetestuje.Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
-
Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać
Skrzat, czy dobrze rozumiem, że ten filtr slim jest taki sam jak TY?Zamieszczone przez skrzatTo dokładnie taki sam jak ja (też slim
)
Taka chudzinka z Ciebie? :wink:
Bez urazy ale bardzo zabawnie to zabrzmiało.
Komentarz
-
To dawajcie chłopaki aaa i jeszcze jedno kupiliście też redukcję z 77mm ( 17-40 l) nie wiem jak 10-22 ?? na np 67 Tamrona ??? jak to działa czy da radę osłonę założyć ?5d + plecakKomentarz
-
Właśnie w przyszłym tygodniu taką redukcję kupuję (77 filtr --> 67 obiektyw), żeby potestować z 70-200/4L
p13ka: polonista z Ciebie ?
Gruby to nie jestem, ale slim też nie
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
-
Przy polarze 77mm zalozonym przez redukcje na Tamrona (67mm) nie zalozysz dedykowanej oslony przeciwslonecznej do Tamrona.
Przy okazji - 17mm na analogu, filtr UV + polar daje jednak malutka winietke po rogach
... czyli przy 10-22 rowniez moze byc podobnie i jednak zalecalbym wersje Slim (jesli sa z gwintem zewnetrznym to nie zaszkodzi) oraz odkrecanie UV przed zakreceniem polara.
Komentarz
-
Skrzat , czytałem gdzieś na forum iż używanie polara do obiektywu 70-200 i więcej znacznie pogarsza jakośc obrazu - więc do tego typu szkła jest niezalecane.Najlepszy efekty daje przy szerokim kącie co prawda czasami jest nierówna polaryzacja ale to przeżyję.5d + plecakKomentarz
-
Canon 10-22 to 77 mm, canon 100-400 L to też 77 mm, gorzej z tym moim Tamronem, do niego muszę dokupić jakąś redukcję.To dawajcie chłopaki aaa i jeszcze jedno kupiliście też redukcję z 77mm
Filtr będę testować dopiero w sobotę.Komentarz
-
Zamieszczone przez Nemeogorzej z tym moim Tamronem, do niego muszę dokupić jakąś redukcję.
Ja wszystkie swoje redukcje kupowalem na www.raysfoto.pl .Komentarz
Komentarz