Filtr PL do canona 28-105 II USM

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rosim
    Początki nałogu
    • 2005
    • 368

Filtr PL do canona 28-105 II USM

Witam, nigdy nie stosowałem filtrów do obiektywów, chciałbym kupić filtr polaryzacyjny kołowy do obiektywów canona: kita 18-55IS oraz canona 28-105 IIUSM, bardziej do tego drugiego. Czy wszystkie filtry polaryzacyjne kołowe mogę stosować w tych obiektywach, czy też mogą być różnice np. w gwintach? Prosze o odpowiedź i ew. sugestię jaki filtr (firma) wybrać w rozsądanej cenie.
    Pozdrawiam
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez rosim
    chciałbym kupić filtr polaryzacyjny kołowy do obiektywów canona: kita 18-55IS oraz canona 28-105 IIUSM, bardziej do tego drugiego. Czy wszystkie filtry polaryzacyjne kołowe mogę stosować w tych obiektywach, czy też mogą być różnice np. w gwintach?
    te obiektywy mają średnicę filtra (gwint, rozmiar) 58mm. Ta informacja wystarczy.

Zamieszczone przez rosim
    ew. sugestię jaki filtr (firma) wybrać w rozsądanej cenie.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=837

Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

Pracuję...