test nikona d50 na DV preview

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Semtex
    Początki nałogu
    • 2005
    • 347

test nikona d50 na DV preview

Widzieliście ? Ciekawe szczególnie iż jak patrzę na zdjęcia to wychodzą lepsze niż z d70 a poziom szumów jest bardzo niski. Ciekawe czy to tekst sponsorowany ? czy też nikon zrobił duży postęp
    5d + plecak
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

ja wiem czy lepiej niz D70 :/ popatrz na porownanie z 300D - Nikos wyglada jak kupa. o 350D nawet nie wspominam

prawdopodobnie jest to zasluga syfiastego obiektywu kitowego. cos mi wyglada na to, ze fanatykom w zoltych okularach skonczy sie argument, ze w Canonach kiepskie obiektywy

ale z drugiej tutaj: http://www.digitalreview.ca/cams/Nik...T_images.shtml wyniki sa troche inne. takze cos tu dziwnego jest... :/

EDIT: tutaj: http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=11322 tez sa calkiem przyjemne zdjecie. takze cholera wie co jest nie tak...
    www albo tez flickr

Komentarz

• Loki
      Zablokowany
      • 2005
      • 8

W ogóle nie rozumiem tego testu na dpreview. W porównaniu z 300D a nie wspomnę już o 350D Nikon wypadł słabo. Na końcu w podsumowaniu wypisali całą listę zalet i sample są też całkiem niczego sobie. Mogę wydać ok. 3-3,5 (max) i naprawdę nie wiem już co robić????

Komentarz

• iczek
        Uzależniony
        • 2004
        • 711

Loki - obojętnie co wezmiesz nie zauważysz roznic Bierz to co ma ładniejsze logo. ja tak zrobilem pare lat temu
        FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
        Ptaki
        Portrety
        Pejzaż

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez Loki
          Na końcu w podsumowaniu wypisali całą listę zalet i sample są też całkiem niczego sobie.
          Znajdź na dpreview opis, którego konkluzją nie jest co najmniej "recommended" a sample są totalnie do kitu...
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Loki
            Zablokowany
            • 2005
            • 8

Zamieszczone przez iczek
            Loki - obojętnie co wezmiesz nie zauważysz roznic Bierz to co ma ładniejsze logo. ja tak zrobilem pare lat temu
            pytałem poważnie

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zamieszczone przez Loki
              pytałem poważnie
              I to jest powazna odpowiedź. Kup Nikona - jestem w 100% pewny, że będziesz Ci z nim dobrze

Komentarz

• Loki
                Zablokowany
                • 2005
                • 8

Te testy bardziej przekonują mnie do Canona, do tej pory zresztą używałem aparatu tej marki (G3). Problem w tym, że ogólny koszt zakupu przekroczy 3,5k a 300D nie wiem czy jest sens jeszcze kupować.

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez Loki
                  Te testy bardziej przekonują mnie do Canona, do tej pory zresztą używałem aparatu tej marki (G3). Problem w tym, że ogólny koszt zakupu przekroczy 3,5k a 300D nie wiem czy jest sens jeszcze kupować.
                  Jeśli masz ograniczenie "twarde": nie stać Cię w tej chwili na nic lepszego, wiesz że za miesiąc też na 350D nie dozbierasz, aparat chcesz mieć już teraz - to tak, jest sens kupować.

Komentarz

• Czacha
                    fotograf
                    • 2004
                    • 4868

Zamieszczone przez Loki
                    Problem w tym, że ogólny koszt zakupu przekroczy 3,5k a 300D nie wiem czy jest sens jeszcze kupować.
                    nie ma sensu bo co? wlasnie jest sens, bo cena jego jest smiesznie niska, a zdjecia robi tak samo dobre jak w chwili premiery.. a to ze 350D robi lepsze.. za rok czy dwa beda jeszcze lepsze aparaty i nigdy tego nie dogodnisz

musisz umiec oszacowac co warto a czego nie w/g wlasnych kryteriow a nie pytac na forum
                    https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Czacha, 350D nie zrobi lepszych zdjęć (no z wyjątkiem jakichś tam sytuacji ekstremalnych, ISO1600+ etc). Lepsze zdjęcia zrobi tylko lepszy fotograf

Komentarz

• Czacha
                        fotograf
                        • 2004
                        • 4868

lepsze = mniej zaszumione, ladniej wygladajace, z wieksza rozdzielczoscia.. kwestie fotografia pomijamy
                        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• muflon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 6763

Ale tak zdroworozsądkowo: czy zdjęcia z tych dwóch aparatów rzeczywiście różnią się na tyle, żeby było to powodem wielkich rozterek? Zakładając, że oglądamy je w sensownych rozmiarach, a nie pod lupą/w powiększeniu 400%

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12226

Zamieszczone przez muflon
                            Ale tak zdroworozsądkowo: czy zdjęcia z tych dwóch aparatów rzeczywiście różnią się na tyle, żeby było to powodem wielkich rozterek? Zakładając, że oglądamy je w sensownych rozmiarach, a nie pod lupą/w powiększeniu 400%
                            popatrz na recenzje z dpreview. jak dla mnie, to roznica jest. golym okiem.
                            www albo tez flickr

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Zamieszczone przez akustyk
                              popatrz na recenzje z dpreview. jak dla mnie, to roznica jest. golym okiem.
                              No nie wiem.. Mam 10D i 20D (czyli zalezność mniej więcej podobna), jednym i drugim zrobiłem duu..uuzo zdjęć i naprawdę nie powiedziałbym, że jest jakaś wielka róznica. No, powiedzmy że ma nieco lepsze presety WB. Ale poza tym - owszem, 20D jest fajny, wygodny, szybki i w ogóle super ale zdjęcia robi praktycznie takie same.

(no chyba że ja dowolnym aparatem robię same identycznie kiepskie knoty Poczekajcie, za pół roku będe udowadniał, że 1Dmk2 robi takie same zdjęcia jak 10D )

Komentarz

Pracuję...