1D/s MarkIII new fw - in addition to the sub mirror fix issued earlier by Canon ;)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

1D/s MarkIII new fw - in addition to the sub mirror fix issued earlier by Canon ;)

http://www.dpreview.com/news/0903/09...wareupdate.asp

ps. ...and requires returning the camera to Canon for service
    the silence is deafening
  • trampek
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1546

ALE TO CHODZI O LUSTRO JAK KTOS WYMIENIONE NIE MA. JAK MA TO TYLKO SOFT, TO JUZ NIE WYMAGA WYSYLKI. tak ja zrozumialem
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• Bahrd
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 3053

Dzięki - Issue #2 akurat mnie irytowało nieco..
      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• trampek
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1546

teraz czytam ze wlasnie chyba bede musial wyslac... a wlasnie wraca z zytniej...ehh nieudany model. nowy kosztuje tyle co Nd3 a do piet nikosiowi nie dostaje...

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

Zamieszczone przez trampek
          teraz czytam ze wlasnie chyba bede musial wyslac... a wlasnie wraca z zytniej...ehh nieudany model. nowy kosztuje tyle co Nd3 a do piet nikosiowi nie dostaje...
          a co z Twoim się dzieję?
          Moje wątki na forum: sport | fashion
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• trampek
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1546

Zamieszczone przez sebcio80
            a co z Twoim się dzieję?
            w zasadzei to nic (malo uzywalem). ale podczas sprzedazy to pierwsze pytanie czy pozbawiony jest wad fabrycznych - taki model sic! wiec jak poprawiaja za friko to jescze przed sezonem zdaze

Komentarz

• bundy
              Uzależniony
              • 2006
              • 760

Na stronie piszą "...if you own an affected product...". Ok, ale w takim układzie usterką może być dotknięty dowolny egzemplarz bez względu na numer seryjny, czy też jakaś określona partia? Jak wcześniej była historia z lustrem, to były podane numery seryjne w zakresie których miała być felerna partia aparatów. Rozumiem, że ta nowa "rewelacja" to inny problem niż wcześniej wałkowana kwestia lustra? W sumie moja sztuka strzela jak należy, choć bocznych punktów ostatnio rzadko używam :-)) A już myślałem, że będzie taki spokojny wieczór :-)))
              1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• janmar
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 3468

Ja u siebie w deesie nic z ww.przyjemności nie zauważyłem.Boczne punkty używam rownie często jak centr. nie lubię przekadrowywać .Czy ktoś zrobil update firmware na 1.1.4 ?

Komentarz

• Bahrd
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 3053

Wygląda na to że nowa. Bo:
                  • dotyczy tylko punktów niecentralnych
                  • nie wspominają nic o numerach tak jak to było z lustrem
                  • w równym stopniu odnosi się do D jak i do Ds.
                  W każdym razie - po przemyśleniu - zarejestrowałem się i czekam na telefon.

PS
                  Optymiści z DPR twierdzą, że to AF z Mk IV
                  Pesymiści, że jak będzie działał - teraz już naprawdę - to nie będzie nowej jedynki przed olimpiadą

Komentarz

• Janusz Body
                    Moderator
                    • 2004
                    • 5757

Zamieszczone przez janmar
                    Ja u siebie w deesie nic z ww.przyjemności nie zauważyłem.Boczne punkty używam rownie często jak centr. nie lubię przekadrowywać .Czy ktoś zrobil update firmware na 1.1.4 ?
                    Tak zrobiłem, choć z czystej chęci posiadania aktualnego softu. Żadnej z opisywanych przypadłaości nie doświadczyłem.

Pozdrówka

Zamieszczone przez Bahrd
                    ...W każdym razie - po przemyśleniu - zarejestrowałem się i czekam na telefon.

...

Daj znać co Ci powiedzą. Wysyłanie sprawnego aparatu na Żytnią jakoś mi nie teges...
                    Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194. Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
                    Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Jacek_Z
                      Moderator
                      • 2005
                      • 2726

na opacznych: https://www.optyczne.pl/1652-nowo%C5..._Mark_III.html
                      "najlepsze" są komentarze pod spodem
                      Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Komentarz

• janmar
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 3468

Zamieszczone przez Janusz Body
                        Tak zrobiłem, choć z czystej chęci posiadania aktualnego softu. Żadnej z opisywanych przypadłości nie doświadczyłem.
                        No dobra,też tak zrobiłem.Jakby co,to będzie że przez Ciebie
                        Fajnie że jesteś na stałym lądzie..Pozdrawiam :smile:

Jacku,najpiękniejsze w opisie wad deesa jest zdanie: "Lustro nie działa nawet po naciśnięciu przycisku migawki." z tego jakże pieknego stwierdzenia wynika że przed nacisnięciem przycisku migawki tez nie działa. ja to sobie zapiszę
                        Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• Krakers
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 467

I ja tez , po uaktualnieniu softu lustro nadal dziala
                          1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Komentarz

• Bahrd
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 3053

Ale tym mnie dobili: http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos1dm3af/index.html - był kiedyś taki statek Waza - miał wszystko, co trzeba (i nie), tylko nie pływał...

Komentarz

• Pikczer
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2578

Zamieszczone przez bundy
                              Jak wcześniej była historia z lustrem, to były podane numery seryjne w zakresie których miała być felerna partia aparatów.
                              Ale przeciez sprawa jest chyba prosta - jesli masz body juz kilka miesiecy i robisz nim zdjecia i ani razu nie wyskoczyl Ci Err99 ani tez Ci sie nic nie zwiesilo, to nie masz problemu. A wysylanie do serwisu tylko dla swietego spokoju, zeby Ci tam pogrzebali IMHO mija sie z celem.

ps
                              jest takie prawo chyba Marphiego - jak cos działa, to nie ulepszaj na sile

Komentarz

Pracuję...