[sztajmes] kwiaty

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sztajmes
    Coś już napisał
    • 2008
    • 89

[sztajmes] kwiaty

Kupilem kilka dni temu wyzwalacze radiowe z Chin i w ramach sprawdzania zrobilem kilka zdjec.
    To zdjecie akurat mi sie podoba.
    Canon 40D, Tamron 70-200/2.8 580 EX II, Vivitar 285 HV, dwie parasolki srebrne, jakis ciemnobrazowy pognieciony material jako tlo.
    Te pasy z tylu to nie szumy tylko wlasnie pognieciony material

sztajmes

Ostatnio edytowany przez sztajmes; 16516.
  • sztajmes
    Coś już napisał
    • 2008
    • 89

Nikt nie ma nic do powiedzenia ?)

sztajmes

Komentarz

• Arko
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 23

moim zdaniem troszkę ciemno...ale może takie było zamierzenie autora zdjęć. Kierunek światła bym ustawił żeby maksymalnie doświetlić same kielichy kwiatów. Poza tym zdjęci jak najbardziej ok
      Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)

Komentarz

• kristof77
        Coś już napisał
        • 2008
        • 65

Ładna astromelia ale faktycznie trochę zaciemna... może jasne tło? Albo tylko bardziej makro np sam kwiatek i ciemne tło?

Komentarz

• hanka

mnie sie podoba; na jasnym tle - jakim jasnym, oto jest pytanie - byloby gorzej! jak nie wierzysz to pogniec jasne i do roboty.

Komentarz

• sztajmes
            Coś już napisał
            • 2008
            • 89

dzieki za opinie.
            Tym zdejciem chcialem pokazac ..........
            sam nie wiem hhaah
            Ale akurat to mi sie spodobalo, ma w sobie jakas tajemniczosc.
            Nie chcialem zrobic kolejnego zdjecia kwiatu do encyklopedii botanicznej

Arko

Taki wlasnie mialem zamiar, jasniejsze kwiaty i tajemnicza,ciemna czesc lodygowa.Lodygi nie sa zbyt ciekawym elementem w kwiatach.Pokazanie kwiatu i zaznaczenie tylko ich dolnych czesci to jest to co planowalem

Kristof

Chcialem uwiecznic kompozycje kwiatowa a nie sam kwiat. Zdjec kwiatow ( tylko kwaitow ) jest wszedzie pod dostatkiem, mnie zalezalo na kompozycji.
            Nie wiem czy pojasnienie dolnej czesci nie spowoduje ze kielichy kwaitow nie beda mniej rzucaly sie w oczya to przeciez kielichy sa tutaj wazne .Jak bede mial czas to sporbuje i wrzuce pojasnione.

Hanka

Witamy na forum.

Komentarz

Pracuję...