[Minolta D5] czy namiesza

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szpak121
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 45

[Minolta D5] czy namiesza

ciekawe czy nowa Minolta D5 namiesza na rynku lustrzanek :smile:
  • TommyTheCat
    Bywalec
    • 2005
    • 222

niezla nazwa topica

moim zdaniem jak zwykle wszystko bedzie zalezne od ceny
    Canon 30D

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Pewnie ze namiesza Na "rynku" ideologicznych maniaków Minolty, ktorzy jeszcze nie zdazyli zmienic systemu, a D7D byla dla nich za droga. Pewnie jakies kilkaset osob w Polsce ;-)
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• szpak121
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 45

Konica Minolta Dynax 5D trafi do sprzedaży w Polsce w zestawie z obiektywem AF DT Zoom 18-70 mm f/3,5-5,6 (D) już na początku września tego roku. Całość ma kosztować 3999 zł.

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Zmieniam tytul i przenosze.
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

troche za droga, zeby nawiazac konkurencje.

natomiast mozliwosci i ergonomia zdecydowanie warte tej ceny
            www albo tez flickr

Komentarz

• KuchateK
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 4895

Troche pozno wychodzi... Tak samo jak D50... Przespali trzysetke de Sporo ludzi zmienilo system. Ciezko bedzie odbic rynek czyms co wcale wielkich rewelacji nie oferuje.
              ...

Komentarz

• skrzat
                Początki nałogu
                • 2004
                • 440

Szkoda, że nie znam nikogo, kto ma D7D, bo chętnie bym zobacył tę stabilizację wbudowaną w aparat. D5D też ją ma i jeśli rzeczywiście daje zysk 2-3 EV, to cena kilkuset zł między 350D a D5D może być przez to zrekompensowana.
                Gdyby Canon coś takiego dodał do jakiegoś w miarę taniego body, to sprzedaż by wzrosła na pewno sporo, tylko z drugiej strony nikt nie dopłacałby do szkieł z IS (chyba, że chciałby zyskać 5-6 EV np. mając szkło 100-400 na długim końcu możnaby trzaskać foty w ciemności )
                Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Komentarz

• TommyTheCat
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 222

ciekaw jestem czy mozna stabilizacje polaczyc w ten sposob jak opisujesz

a 4000zl to moim zdaniem dosyc atrakcyjna cena i tak jak ktos napisal jesli ktos jest zwolenikiem minolty teraz bedzie mial duzo wieksze szanse zmienic sprzet na lustro nie zmieniajac ulubionej fimy
                  Ostatnio edytowany przez TommyTheCat; 1156.
                  Canon 30D

Komentarz

• Polaco
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1135

Ale ta cena jest wyjsciowa, za pare miesiecy moze juz kosztowac 3500 zl.

A czy namiesza... mam nadzieje ze tak, bo Canon w tej chwili czuje sie za bezpieczny na rynku...
                    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                    Troche moich knotow

Komentarz

• Cichy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 7450

Zamieszczone przez TommyTheCat
                      ciekaw jestem czy mozna stabilizacje polaczyc w ten sposob jak opisujesz
                      Raczej tak. Stabilizacja matrycy (jak w D7D) dostawałaby już ustabilizowany obraz z obiektywu, czyli efekt taki, jakby wyprać gacie z namaczaniem i bez namaczania
                      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Zamieszczone przez Cichy
                        Raczej tak. Stabilizacja matrycy (jak w D7D) dostawałaby już ustabilizowany obraz z obiektywu
                        Hmm, ale IMHO matryca nie stabilizuje się analizując obraz, ale drgania sprzętu. I w tym wypadku sądzę, że efekt mógłby być odwrotny: obiektyw ustabilizuje obraz, a matryca go rozedrga w drugą stronę
                        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Semtex
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 347

Pewnie jak wiecie Sony dołączył do minolty lub minolta do sony - ciekawe jaki bedzie efekt - w sumie po 717, 828 okazał się bezndziejny - wiem że to nie lustrzanka ale miałem oba i na 828 srodze się zawiodłem i przesiadłem na canona
                          5d + plecak

Komentarz

• Alzail
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 574

mam znajomego z d7 ale stabilizacja sie nie bawilem :P
                            350D

Komentarz

• sv

Zamieszczone przez Semtex
                              Pewnie jak wiecie Sony dołączył do minolty lub minolta do sony - ciekawe jaki bedzie efekt - w sumie po 717, 828 okazał się bezndziejny - wiem że to nie lustrzanka ale miałem oba i na 828 srodze się zawiodłem i przesiadłem na canona
                              SOny + Minolta to oznacza dobra technologie i gruba kase. rosnie konkurent dla Canona (i dobrze). o sony 828 zapomnij. tu nie o kompakty chodzi, ale o lustrzanki.

nie wiem czy wiesz, ale to Sony zrobil matryce do nikona d2x. jezeli na rynku pojawi sie dynax d9d z taka matryca, za rozsadne pieniadze, to moze niezle namieszac

Komentarz

Pracuję...