PAQ PROFI tani plecak

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomek_P
    Bywalec
    • 2008
    • 106

PAQ PROFI tani plecak

Od pewnego czasu szukałem plecaka dla siebie, gdzie zmieszczę kilka lamp błyskowych, 40D i jedno/dwa szkła oraz laptopa 15". Szukałem szukałem i znalazłem model PAQ PROFI TPA-02325 Foto. Przyznam się, że przy wyborze kierowałem się w dużym stopniu.... wyglądem i ceną. Plecak ma wyglądać "normalnie" i szczególnie nie wyróżniać się na tle szkolnych modeli. Flipside 300 czy Tamrac Aero 80 wpadły mi w oko, ale szkoda mi ładować tyle kasy w plecak dla amatora. Fundusz miałem mały więc padło na PAQ za 137 zł.

Zacznijmy od zdjęć:

Plecak wykonany jest świetnie! Materiał wygląda na wysokiej jakości, zamki sprawiają wrażenie solidnych i bezpiecznych.

Co ciekawe mamy aż trzy miejsca na umocowanie statywów. Z drugiej strony po co aż tyle? Ano po to żeby w moim przypadku podpiąć po bokach dwa statywy oświetleniowe z parasolkami, a od spodu velbona pod aparat.

Że kieszeni jest cała masa widać na oko. W środku wystarczająco miejsca na wszystko. Zauważyłem jeden minus tyczący się usztywnienia pleców. Może i jest ono dobre, jednak wnioskowałem, że skoro w środku ma się znaleźć laptop to będzie duuużo sztywniej. Nie jest jednak źle, wejdzie tam bez problemu 15 a może i 17 calowy notebook.

Miłą niespodzianką jest pokrowiec przeciwdeszczowy, mała rzecz, a cieszy.

Podsumowując tą denną recenzje:

+ dobra jakość wykonania i świetny wygląd
    + miejsce na laptopa
    + trzy mocowania na statyw

- komora laptopa powinna być sztywniejsza
    - dyndające po bokach wiązania na statywy

Stosunek cena/jakość jest moim skromnym zdaniem fenomenalny. Na myśl, że mogłem kupić coś pokroju PROFI Trekker Mini /JPA Monster czy Safepaq Profi przechodzą mnie ciarki :-D

piona! :-P
  • moher
    Bywalec
    • 2009
    • 143

ciekawa opcja a powiedz mi, czy bez problemu wejdzie do niego 40D + 70-200 f2,8 + 17-85 + ewentualnie jakaś malutka stałka to raz, a dwa, czy wejdzie lap ponad 17 calowy, tak troche pewniejsza odpowiedz niż "może"

pozdrawiam
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Komentarz

• zmaku
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 24

tak się składa, że od paru dni też mam ten plecak - co do moich uwag, to wydaje mi się, że przegródki powinny być nieco bardziej sztywne. natomiast ogólnie to jest tak jak Tomek_P opisał, naprawdę warto było zainwestować
      Pozdrawiam, Zmaku.
      Canon 40d + Tamron 28-75 f/2.8 i trochę innych gratów

Komentarz

• Tomek_P
        Bywalec
        • 2008
        • 106

na 100% wejdzie! 40D + 70-200 w środek i zostanie jeszcze miejsce na 50 1.4, a po bokach upchniesz 17-85 + 3 inne pierdoły

komora na laptopa ma 26,5 cm x jakieś 35 cm (ma 40 ale się zwęża)
        HP 17" ma 39.6 cm (W) x 28.5 cm (D) x 4.5 cm (H) więc nie wejdzie sorry za wprowadzenie w błąd

ps.

tutaj zaznaczyłem długości przegród (w centymetrach) może Ci pomoże
        Ostatnio edytowany przez Tomek_P; 20771.

Komentarz

• moher
          Bywalec
          • 2009
          • 143

dzięki wielkie za szczegółowe przedstawienie tematu bardzo interesująca oferta... w razie co, zwale na Ciebie za złą sugestie

pozdrawiam
          C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Komentarz

• Tomek_P
            Bywalec
            • 2008
            • 106

Zamieszczone przez moher
            dzięki wielkie za szczegółowe przedstawienie tematu bardzo interesująca oferta... w razie co, zwale na Ciebie za złą sugestie

pozdrawiam
            taaaa :-D podpowiem, że jak ktoś nie potrzebuje kieszeni na laptopa to ten plecak może wyrwać za 9 dych na allegro

Komentarz

• Look
              Coś już napisał
              • 2007
              • 55

no.. i super dzieki za test

pozdrawiam ;]
              5dmk2/5d/C85 1,8/C50 1,4/C24LII 1,4/C15mm 2,8

Komentarz

• Raus
                Bywalec
                • 2008
                • 120

Tomek_P czy model z TEJ aukcji to model opisany przez Ciebie bez komory na laptopa??
                Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Komentarz

• Tomek_P
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 106

tak

Komentarz

• cuker
                    • 2008
                    • 7

wczorej nabyłem, plecak naprawdę fajny

Komentarz

• nagor
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 522

a moze jakies foto z zapakowanym sprzetem jaki posiadacie.
                      da to bardziej czytelny obraz niż wymiary.
                      Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
                      zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• noexnoec

ja dzis otrzymalem kurierem plecak firmy JPA, wykonanie swietne, bardzo pojemny, materialy sprawiaja solidne wrazenie... jakby ktos mial jakies pytania na temat tego plecaka to zapraszam na PW... a teraz pozostaje jedynie go czyms zapelnic...

Komentarz

• Look
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 55

ja zakupilem wersje bez komory na laptopa... wyglada to mniej wiecej tak:

Sorry za jakos zdjecia ale telefonem robione

5d z zalozonym 85 + 35L + body 400d + lampa blyskowa... i jak widac jeszcze troche miejsca jest
                          ja jestem bardzo zadowolony
                          pozdrawiam
                          5dmk2/5d/C85 1,8/C50 1,4/C24LII 1,4/C15mm 2,8

Komentarz

• kiewas
                            • 2008
                            • 2

a będą problemy z włożeniem tam body z zapiętym gripem?

Komentarz

• Stanislaw
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 124

Nie mogę nigdzie znaleźć opisywanego modelu, są tylko te bez komory na laptopa. Może występuje pod inną nazwą?
                              EOS R + 6D + 24L + 35IS + 50 1.4 + 85 1.8

Fotograf ślubny Opole
                              facebook

Komentarz

Pracuję...