Canon S1 is , padająca lamkpa(nie wyskakuje)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GUja

Canon S1 is , padająca lamkpa(nie wyskakuje)

Ktoś wie czym to jest spowodowane ? kilka sztuk juz bylo na allegro wystawianych. Jest to jakas wada fabryczna czy jak. Ceny byly dosc niskie , ciekaw jest ile by kosztowała naprawa tego.

Pozdrawiam
  • santiblue
    Początki nałogu
    • 2004
    • 322

Naprawiam to w 10 sekund Problem tkwi w tym ze ktos na sile probuje otworzyc lampe i zabek ktory ja trzyma wygina sie. trzeba go tylko odpowiednio podgiac i jest ok.
    dSLR + coś tam...

Komentarz

• GUja

spoko, teraz sie tylko zastanawiam ile warto dac za s1 z taka usterka

Komentarz

• santiblue
        Początki nałogu
        • 2004
        • 322

Jak najmniej
        dSLR + coś tam...

Komentarz

• Wisozup
          Coś już napisał
          • 2005
          • 72

identyczna usterke serwis naprawil mi za darmo.Potraktowali to jako ustrerke fabryczna.A tak na marginesie....jak podgiac ten "zabek"?zanim naprawili i odeslali aparat to dwa czy trzy tygodnie minely a to ze ten zabek jest jakis taki dziwny to widzialem wczesniej tylko nie chcialem sam tego robic

Komentarz

• Dobry

gdzie dokladnie jest ten zabek i jak go podgiac??? Mam dokladnie ten sam problem...
            Pozdrawiam

Komentarz

• robcio

witam, ja mam to samo, z tym ze u mnie nie da sie otworzyc lampy, nie wiem co sie stalo, niby nikt nie probowal otwierac jej na sile, co mam teraz zrobic? otworzyc ja na sile i naprostowac zabek? czy da sie go moze jakos podwazyc ? pozdrawiam

Komentarz

• Lucid

Witam. Przepraszam z góry za odswiezenie tematu ale nie chciałem zakładac nowego. Mam ten sam problem i chciałem sie dowiedziec w która strone wygiac tą blaszke??i czym to zrobic bo odkrecic nie moge a czuc ze twarda jest. Prosze o pomoc. Pozdrawiam!!

Komentarz

• Qbexus
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 562

Jezeli nie wiesz jak to zrobic to lepiej wysli go do serwisu troche poczekasz i jak dobrze zagadasz to ci zrobia za free.

Komentarz

• Lucid

dzieki za rade ale skoro da sie to samemu zrobic to czemu nie miał bym spróbowac...w koncu ja biore za to odpowiedzialnosc...to pomoze ktoś??

Komentarz

• Lucid

nikt nie pomoze??

Komentarz

Pracuję...