[makro] początki , pieski kotki , przyroda

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • makro

[makro] początki , pieski kotki , przyroda

początki fotografowania zwierząt i przyrody lustrem, warunki jeszcze są kiepskie ( mało słońca) ale myślę że na naukę wystarczające .
    Czekam na słowa krytyki, pozdrawiam

1.

czarna sierotka

[/URL]

2. zimowa flora

3. kotek dla odmiany

[URL=http://g.imageshack.us/img262/koti2fordg0.jpg/1/]
  • DonBolano
    Początki nałogu
    • 2008
    • 331

piesek ma kapitalna mine kotek jakos dziwnie wyglada w tym kadrze, a drugie.. - cos tej zimy nie widac :P
    Ostatnio edytowany przez DonBolano; 17004.
    Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• makro

Zamieszczone przez DonBolano
      piesek ma kapitalna mine
      kotek jakos dziwnie wyglada w tym kadrze,
      a drugie.. - cos tej zimy nie widac :P

Minka swietna , ale musialem sie sporo nameczyc zeby ja do tej miny sklonic

Odnośnie kotka to niestety ale zdjecie było robione dość spontanicznie i bardziej na zasadzie ze musialem brac to na co pozwolil kotek niz to co sam bym chcial , mam jeszcze drugie ale praktycznie sama glowa z ucietymi uszkami wiec chyba jeszcze mniej ciekawy kadr, fajniejsze o tyle ze na wiekszym zbliżeniu
      Co do dwójki to tylko takie nawaizanie bylo do tego ze za wielkiego wyboru nie mialem na chwile obecna jesli chodzi o flore

dzieki za opinie
      Ostatnio edytowany przez Gość; 23067.

Komentarz

• kuzi4
        Początki nałogu
        • 2008
        • 411

A mi się kocur jakoś podoba. Na 1 i 2 chyba coś z WB jest nieteges - a może słońce już zachodziło. Pies ma minę jak mój, kiedy do niego mówię w tylko mi znanym języku - zdaje się mówić: czego ty ku.wa ode mnie chcesz ?!
        WWW.RSMP.PL
        http://maciejko.net/cbsearch/ - przeszukaj CB
        WWW.BEZPIECZNERAJDY.PL
        www.rallynews.pl

Komentarz

• makro

4.

5.

6.

Komentarz

• makro

7.

8.

Komentarz

• Slider
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1052

Dla mnie #6 świetna. Pomijając wszystkie aspekty techniczne, to mina psa, jego spojrzenie mówią same za siebie. Dobrze zrobiła zdjęciu konwersja do B&W. Dodała jeszcze nostalgii..
              w #4 i #5 WB trochę nazbyt się ocieplił, w #7 szkoda białego nieba (w sensie szkoda, że jest, ale szczeniak za to pokazany z ciekawej perspektywy) a co do #8 to ostrość powinna siedzieć na oczach, a siedzi na nosie:grin: poza tym zdjęcia bardzo fajne, przyjemne.

Komentarz

• fotokor1
                Początki nałogu
                • 2006
                • 373

fajne psiury mnie przypadła fotka nr 4i7
                Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• Emi

1.Nie, podoba mi się to co się dzieje z tłem ,okropnie paskudna obroża?.
                  4.Zbyt centralny kadr.
                  6.Nie, podoba mi się sposób pokazania i kadrowania psa.
                  8.Podoba mi się najbardziej pomimo nieostrości tam gdzie być powinna.:wink:

Komentarz

• makro

dziękuję za komentarze

9.

Komentarz

• MagdaS
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 132

Podoba mi się 9 - fajna GO wyszla i wlsnie w zwiazku z tym mam pytanie jakim szkiełkiem robisz zdjęcia? Sądząc po exifach wydaje mi się, że 50/1,8 ale czekam na potwierdzenie i jeśli tak to chciałam się zapytac czy jestes zadowolony i jak się sprawdza w fotografowaniu jakby nie patrzec szybko poruszających się zwierzaków, będe wdzieczna za takie informacje i pozdrawiam
                      40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Komentarz

Pracuję...