podłączanie lampy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ksytek
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 37

podłączanie lampy

mam takie może śmieszne pytanie
    ale wolę się dowiedzieć i upewnić niż coś popsuć
    czy na włączonym aparacie (lustrzanka)
    - mogę zakładać i zdejmować dodatkową lampę błyskową
    - wymieniać baterie
    - wymieniać kartę
  • nagor
    Uzależniony
    • 2007
    • 522

mozęsz! ja tak robie ze wszystkim - w sumie nigdy nie wyłączam aparatu.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• Tezet-gdynia
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1283

wymieniac karte ? Tak - klapka jest aktywna i po otwarciu jej wylacza sie zasilanie. Baterie ? tak samo A lampe ? Raczej tez - mozna poczytac o braku komunikacji czasami jak lampa nie ma dobrego styku, co moze oznaczac tylko tyle ze sie podlacza i odlacza nieswiadomie Wiec nie ma sie co martwic, tylko pamietaj zeby dac sie zapisac zdjecia na karte podczas wyjmowania bateri/karty
      www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• kruchy701
        • 2007
        • 11

Hey! Mi osobiście zdarzyło się zmieniać obiektywy na załączonym, jednak inne wymienione przez Ciebie czynności zawsze staram się wykonać zgodnie z zasadą. Jak to mówią, nie staraj się na siłę wysiadać z jadącego samochodu...
        pozdrówki!

Komentarz

• Elmarqo
          Bywalec
          • 2007
          • 245

Wszystkie wyżej wymienione czynności wolę robić przy wyłączonym aparacie. Tak dla pewności.
          mareksliwinski.pl

Komentarz

• Mellan
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1851

Zamieszczone przez Elmarqo
            Wszystkie wyżej wymienione czynności wolę robić przy wyłączonym aparacie. Tak dla pewności.
            Jasne, że dla pewności można.
            Karty, baterie, wymieniam zawsze kiedy to jest konieczne i raczej nigdy niewyłączam wyłącznikiem wcześniej. Lampa natomiast jest u mnie włączona tylko wtedy gdy jej potrzebuję, stąd też zakładanie, zdejmowanie jest wyłącznie w pozycji "off" lampy.
            C-F-K - forever

Komentarz

• fazid_66
              Bywalec
              • 2008
              • 120

Ja staram się wyłączać, aczkolwiek przy częstszej zmianie szkieł niekoniecznie. Denerwuje mnie jak za kaźdym razem aparat czyści matrycę.
              Beam me up Scotty. There's no intelligent life down here.

Komentarz

Pracuję...