Gdzie zacząć ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jimmyrs
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 37

Gdzie zacząć ?

Witam,
    Gdzie najlepiej wg Was zacząć robić zdjęcia ? Parki, ogrody czy jakieś inne miejsca ?
    Wiem, że pytanie dość szerokie ale ciekaw jestem Waszych doświadczeń...
    Pozdrawiam...
    Rafał
    Canon 40D, Canon 28-135 USM, Sigma 70-300 DL, 420EX, w trakcie doposażania....
  • nagor
    Uzależniony
    • 2007
    • 522

najlepiej robić w mieście gdzie się mieszka

a jakie chcesz zdjęcia robić bo jak studyjne to w ogrodzie raczej nie zrobisz.
    jak chcesz robić górskie widoki to w parku tez cięzko itp itd...
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• ahaed
      Bywalec
      • 2007
      • 146

? Możesz w parku,w ogrodzie ,możesz nawet i w domu ! A tak szczerze to chyba trochę bardziej niż ogólne pytanie !! Jakie zdjęcia,czego,kogo ? Rozwiń trochę swoją myśl .
      fotografia
      akwarystyka

Komentarz

• Elgi
        Bywalec
        • 2007
        • 105

Wszędzie tam gdzie można fotografować! Ja nie mam jakiś ulubionych miejsc, po prostu lubie robić zdjęcia
        ArtAnna - Wizaż i Fotografia

Komentarz

• adikPL
          Początki nałogu
          • 2008
          • 349

hehe, ja bym zaczął od zdjęć podwodnych i stopniowo z czasem wychodził na powierzchnię :-]

przepraszam, ale roztargałeś mnie tym pytaniem...

... gdziekolwiek masz ochotę pstrykaj fotki, potem konfrontuj je z najlepszymi fotkami na forum czy roznego rodzaju galeriach i ulepszaj warsztat...
          Ostatnio edytowany przez adikPL; 17019.
          www.adriankordas.blogspot.com
          -------------------------------
          sigpic

Komentarz

• RNz
            Uzależniony
            • 2007
            • 708

w domu, wśród rodziny
            po jakims czasie się przyzwyczają do szkła :-)

Komentarz

• Mellan
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1851

Jest całe mnóstwo ulubionych tematów i kategorii w fotografii.
              Dla każdego coś miłego.
              Nieważne gdzie, ważne co chcesz fotografować i to rób.
              Z czasem będziesz wiedział jakie miejsce najbardziej nadaje się na pomysł jaki masz i co jest do tego potrzebne.
              Rób zdjęcia, czytaj o kompozycji i nie zapominaj o świetle. A za jakiś czas pochwal się efektami.
              Powodzenia!
              C-F-K - forever

Komentarz

• jimmyrs
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 37

Zamieszczone przez ahaed
                ? Możesz w parku,w ogrodzie ,możesz nawet i w domu ! A tak szczerze to chyba trochę bardziej niż ogólne pytanie !! Jakie zdjęcia,czego,kogo ? Rozwiń trochę swoją myśl .
                Zwierzęta, przyroda, widoki, ludzie, reportaż, imprezy sportowe
                Pozdrawiam...
                Rafał

Komentarz

• zaitsev
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1660

Zamieszczone przez jimmyrs
                  Zwierzęta, przyroda, widoki, ludzie, reportaż, imprezy sportowe
                  Zwierzęta to w lesie albo w zoo są. Widoki to raczej za miastem jeśli wiejskie, w mieście jeśli miejskie. Reportaż to tam gdzie się coś dzieje, a imprezy sportowe to może tam gdzie się odbywają? :P

Komentarz

• jimmyrs
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 37

Dzięki Panowie za wskazówki....
                    Pozdrawiam...
                    Rafał

Komentarz

• Jago
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1503

Ja staram się mieć zawsze w ciekawych momentach aparat z sobą i utrwalam interesujące mnie obrazy - szybciej nie zastanawiam się gdzie i komu mam robić zdjęcia.
                      C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• jaś
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 2601

Normalnie to ludzie mają renesansowe zainteresowania, jak będziesz robił wszystko to nie będziesz robił nic.
                        Jestem szumofobem
                        S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                        Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• Jago
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1503

Zamieszczone przez jaś
                          Normalnie to ludzie mają renesansowe zainteresowania, jak będziesz robił wszystko to nie będziesz robił nic.
                          Hmmmmmm....Nie wiem jakie ja mam zainteresowania (renesansowe czy też nie). W każdym razie robię fotki całej otaczającej mnie rzeczywistości ( wzbudzając zażenowanie żony i zdziwienie postronnych obserwatorów). Jednak najważniejsze jest to, że mam z tego satysfakcję. Żona później oglądając zdjęcia też jest zadowolona (nie wspomnę już o teściowej ). VERY HEPPI...... I o to chodzi Po prostu róbmy zdjęcia nie patrząc na innych - my mamy się z tego cieszyć (wraz z najbliższymi) a nie inni
                          Ostatnio edytowany przez Jago; 16499.
                          C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• marfot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 4605

Pytanie: "Gdzie zacząć robić zdjęcia ?" jest całkiem rozsądne. Proponuję na początek nie robić zdjęć gdzie popadnie ale odwiedzać miejsca ewidentnie efektowne. W atrakcyjnych warunkach oświetleniowych jest szansa na zrobienie wtedy zdjęć, które nakręcają chęć fotografowania.
                            Jestem przeciwny gwałceniu trywialnych tematów w okolicy - powstają wtedy "słupy energetyczne o zachodzie słońca" lub "droga w lesie" - nie brakuje takich "prac" na CB z prośbą o opinię. Wydaje mi się że początkujący potrzebuje po pierwsze efektownego tematu - obecnie np. "Karkonosze zimą". Trzeba niestety ruszyć się z miejsca, niekiedy poważnie:smile:.
                            Oczywiście pozostają jeszcze takie samograje jak "dzieci", "psy", które wszystkim znajomym się podobają.
                            Krajobraz miejski i reportaż wydaje mi się za trudny na początek chyba że trafia się coś ewidentnie efektownego np. oświetlenie.
                            Ostatnio edytowany przez marfot; 13342.
                            https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                            EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• preinwher
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 458

Najważniejsze by być po tej "dobrej stronie aparatu". Jak co to zapraszam do Zakopca wszystkich chętnych tania kwatera się znajdzie a i tematów do fotografii zaręczam że nie zabraknie

http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

Pracuję...