Szybki, mały kompaktowy aparat fotograficzny...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skysky
    Coś już napisał
    • 2008
    • 58

Szybki, mały kompaktowy aparat fotograficzny...

Szybka, mala malpka...

Witam, oprocz mojego canona 400d, chcialbym miec maly kompakt ktory z latwoscia wsadze w kieszen, zalezy mi na szybkosci, bo bedzie on raczej do reporterki w miescie...Nie zawsze mam przy sobie swojego 400d, a chcialbym miec zawsze cos pod reka do pstrykania... co mi poradzicie? mysle ze 600zl to maks... myslalem nad Canon Digital IXUS 80 IS/CANON Digital IXUS 85 IS, Black/SAMSUNG NV7 OPS/SAMSUNG NV40...Czy cos lepszego dostane w podobnej cenie? Dziekuje z gory
    Ostatnio edytowany przez skysky; 16573.
    40D i troche badziewia :P Zdjecia: http://bartekw.iartist.pl/
    https://bartekwierzbicki.wordpress.com/
  • meian
    Bywalec
    • 2006
    • 138

poszukaj w Zoo
    www.marekpodolczynski.com

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zmieniłem tytuł i celowo z premedytacją uzyłem sformułowania "kompaktowy aparat fotograficzny" by na hasło 'kompakt' ktoś następny nie wyskoczył z WC :-)
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• mate00sh
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1312

Obejrzyj sobie w sklepie A590IS. Nie orientuję się jak szybko obecnie działają kompakty, ale ten jest moim zdaniem bardzo udany a to tego produkuje bardzo ładny obrazek jak na kompakt.

Komentarz

• irekaro
          Początki nałogu
          • 2007
          • 262

nie ma obecnie na rynku szybkich kompaktów- tak wynika z ich budowy. nawet trzymając palec na spuście do połowy to i tak nie zrobisz dziecku zdjęcia na zjeżdżalni naprzykład - migawka musi się zamknąć a następnie znowu otworzyć naświetlając matrycę. to wszystko trwa.
          canon

Komentarz

• skysky
            Coś już napisał
            • 2008
            • 58

Dobrze, fajnie, rozumiem, no ale cos chyba mozna upolowac prawda? wiesz nie bede robil zdjec biegajacym dzieciom czy jakiegokolwiek sportu...poprostu zeby miec i utrwalic ta chwile... do tego mam inny aparat...

Mateoosh, ten canon odpada, ktos bliski go mial i ja tez sie nim bawilem,nie odpowiadal mi, a te canony co wyzej wymienilem maja slaba opinie?

Komentarz

• Tomasz1972
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3042

Jako podręcznego kompakta używam ixusa 950is i jestem b.zadowolony.
              Niedawno miałem okazję bawić się PowerShotem A1000 IS i też w większości przypadków daje ładny obraz.

Komentarz

• gietrzy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 5727

Zamieszczone przez skysky
                zalezy mi na szybkosci, bo bedzie on raczej do reporterki w miescie...
                Panasonic LX3 -> ekw. 24-60mm f/2.0-2.8, 100-3200, IS: da się patrzeć na zdjęcia przy 1/10, raw, FEC, rewelacyjne style obrazka (tylko jpg), najlepszy tryb i-auto na rynku.
                Niestety kosztuje dużo za dużo.
                the silence is deafening

Komentarz

• irekaro
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 262

żonka moim nie foci bo jej za ciężki więc jej kupiłem SX100 IS. jest bardzo zadowolona, na zwykłe paluszki, 10X zoom, w tej chwili 550zł około, jasny i duży obiektyw a zarazem na tyle płaski że można go w kieszeni nosic. tryb manualny też ma, można "ręcznie " ostrość ustawić.
                  canon

Komentarz

• jk_cyfrowe_pl
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 21

Jako typowy kompakt polecę Ixusa, może być np 80IS, lecz oczywiście należy zapomnieć o wszylkich ustawieniach manualnych. Jeśli pomimo tego, że ma być mały ma miec jakąś możliwość ingerencji w czas i przesłonę to polecę A 590.
                    Pozdrawiam
                    Jakub Kaniuka
                    Konsultant Handlowy cyfrowe.pl

Komentarz

• m_o_b_y
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1095

Zamieszczone przez gietrzy
                      Panasonic LX3 -> ekw. 24-60mm f/2.0-2.8, 100-3200, IS: da się patrzeć na zdjęcia przy 1/10, raw, FEC, rewelacyjne style obrazka (tylko jpg), najlepszy tryb i-auto na rynku.
                      Niestety kosztuje dużo za dużo.
                      Też mu się przyglądam, ale chyba na razie niedostępny w kraju.
                      Sklepy, które go ogłaszały teraz podają, że nieznany jest termin dostawy.
                      Pozdrówka
                      m_o_b_y
                      --------------------------------------------------------

Komentarz

• Sober
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 513

Ja używam powershota s30. Teraz już się nie robi takich aparatów 3,2 Mpix - idealna rozdziałka do kompakta (ZERO szumów przy ISO 50 - ISO 100, pod tym względem bije nawet lustrzanki), duża matryca, zdjęcia robi momentalnie po naciśnięciu migawki, tryb RAW, manual...

Niestety aktualny model S80 nie dość że drogi to i chyba mniej udany patrząc na opinie (poza tym po co komu te 8Mpix w kompakcie?).

Może więc używka? ;-) A tak na serio to zobacz jeszcze na najnowsze modele telefonów nokia, są z optyką carl zeiss, autofocusem i prawdziwym flashem Tak na prawdę powinno to wystarczyć do okazyjnych dziennych pstryków, a i zawsze masz przy sobie

Komentarz

• skysky
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 58

Mam nokie n95 i jakos mnie nie sdysfakcjonuje w pelni ten aparat...heh a jak cos jest do wszystkiego to... ****

Ten panasonic LX3 strasznie drogi...

Komentarz

• fazid_66
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 120

Ja ostatnio obmacywałem w macalni różne modele i wyszło mi że optymalny będzie Coolpix S710, lub S610. Dla mnie głównym kryterium jest szeroki kąt, jeśli komuś nie zależy to pewnie wybierze coś innego.
                            Oczywiście taki zakup jest możliwy tylko pod warunkiem posiadania lustrzanki Canona, bo inaczej wykraczamy poza tematykę tego forum.
                            Beam me up Scotty. There's no intelligent life down here.

Komentarz

• janmar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 3468

Kto tanio kupuje, dwa razy kupuje :smile:.Wziąłbym canona G9,G10.
                              Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...