Sigma 70-300 f/4.0-5.6 DG APO Macro czy Canon 55-200 4,5-5,6 II USM?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rychu_lhotse
    Coś już napisał
    • 2005
    • 64

Sigma 70-300 f/4.0-5.6 DG APO Macro czy Canon 55-200 4,5-5,6 II USM?

Witam

Moje pytanie dotyczy wyboru obiektywu tele. Czy warto dopłacić 200zł do Sigmy by otrzymać dodatkowe 100mm (różnica pomiędzy max w KIT 55 a min 70 w Sigmie nie stanowi problemu) i makro a nie mieć szybkiego mechanizmu USM. Czy różnica 200 a 300 przy fotografowaniu zwierząt dużych przestrzeniach będzie mocno wyczuwalna?

Proszę o opinie odnośnie użytkowania obydwu obiektywów.

Pozdrawiam
    Rychu_lhotse
  • kartel
    Bywalec
    • 2005
    • 165

No ja właśnie ciesze się obiektywem sigmy od jakiegoś tygodnia... :grin: Fotografią nie zajmuje się profesjonalnie ale musze przyznać że obiektyw jest super. Zdjecia wychodzą miodzio :-P Ładnie ostrzy, mógłby byc troche szybszy ale i tak nie jest źle... do tego tryb macro ułatwia życie jak sie foci robaczki... Miałem gorszego canona 80-200 i jednak różnica 100mm jest widoczna więc polecam tą sigme!

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

Lepsza optycznie będzie Sigma.
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• kartel
        Bywalec
        • 2005
        • 165

sigma 18-50 w drodze? Słyszałem że to szkło nie jest jakieś super... Sam myśłalem żeby zamienić kita więć powiedz co o nim wiesz oprócz tego że jest jaśniejsze... ;-)

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez kartel
          Słyszałem że to szkło nie jest jakieś super... Sam myśłalem żeby zamienić kita więć powiedz co o nim wiesz oprócz tego że jest jaśniejsze... ;-)
          Klik na "szukaj" u gory forum, wpisz "Sigma 18-50" , znajdz interesujace cie watki (uwazaj by nie pomylic z Sigma 18-50 4.5-5.6 DC) i poczytaj .

Komentarz

Pracuję...