Historyczny "Kompakt

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrgr
    Bywalec
    • 2005
    • 164

Historyczny "Kompakt

Przedstawiam pamiątke rodzinna mały kompakowy aparacik format 4X3cm i specjalnie crop obiektywu by bylo widac producenta i parametry - szkoda ze nie ma juz filmów formatu 4x6.5 ten robil 2 zdjecia na 1 klatce takiego. I mial niezla jakosc oczywiscie B&W
    • 2004
    • 6763

No cóż... chyba w takim razie wypada ponownie pochwalić się zdjęciami z Vevey ;-)
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• adamek
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2265

piotrgr: oczywiście, że są filmy średnioformatowe.
      Nie wiem, skąd wziąłeś informację, że nie ma.
      Miłego dnia
      adam jastrzębowski
      cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
      tu tu

Komentarz

• piotrgr
        Bywalec
        • 2005
        • 164

Zamieszczone przez adamek
        piotrgr: oczywiście, że są filmy średnioformatowe.
        Nie wiem, skąd wziąłeś informację, że nie ma.
        Wiems są 6x6(9) ale o ile pamietam to te o szerkości 4 wycofano przynajmniej w za czasu PRL teraz nie wiem może i sa takie, jak tak to gdzie można zdobyc ??

Komentarz

• piotrgr
          Bywalec
          • 2005
          • 164

Zamieszczone przez muflon
          No cóż... chyba w takim razie wypada ponownie pochwalić się zdjęciami z Vevey ;-)
          Ładna galeryjka historycznego sprzętu :smile:

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

Zamieszczone przez piotrgr
            Wiems są 6x6(9) ale o ile pamietam to te o szerkości 4 wycofano przynajmniej w za czasu PRL teraz nie wiem może i sa takie, jak tak to gdzie można zdobyc ??
            Film jest jeden - o szerokości 6 cm, a drugi bok jest "wzdłuż" filmu, więc nie ma znaczenia czy aparat robi 6x4.5, 6x6, 6x7 czy 6x9 czy jeszcze inny rozmiar klatki - stosuje się ten sam film a różnicą jest tylko różna liczba ekspozycji się na nim mieszcząca przy ustalonej długości.
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

• piotrgr
              Bywalec
              • 2005
              • 164

Zamieszczone przez Krzychu
              Film jest jeden - o szerokości 6 cm, a drugi bok jest "wzdłuż" filmu, więc nie ma znaczenia czy aparat robi 6x4.5, 6x6, 6x7 czy 6x9 czy jeszcze inny rozmiar klatki - stosuje się ten sam film a różnicą jest tylko różna liczba ekspozycji się na nim mieszcząca przy ustalonej długości.
              Własnie o to chodzi ze ten ma 4cm szerokości a nie 6 dlatrgo napisałem, że kompakt bo apart nie wiele szerszy

Komentarz

Pracuję...