Fotografia roku 2008 - WYNIKI!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Fotografia roku 2008 - WYNIKI!!!

Bezpośrednio po zakończeniu głosowania na zdjęcie grudnia rozpoczniemy ankietę na fotografię roku 2008, wybieraną spośród zwycięzców edycji comiesięcznych. Gdyby ktoś z Was chciał mieć trochę więcej czasu na podjęcie decyzji może już teraz zajrzeć do galerii zwycięzców.

Wyniki http://www.canon-board.info/showpost...4&postcount=16
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
  • ABJ
    Bywalec
    • 2007
    • 234

ehh serce rosnie czlowiekowi jak oglada to wszystko
    Chcialbym przekazac wyrazy uznania dla wszystkich zwyciezcow, czapki z glow. Piekne prace. Szacun
    Moze by tak zrobic kalendarz z tymi fotkami? 12 miesiecy, 12 zwyciezcow + 1 foto na okladke wybrane przez moderatorow i administratorow z galerii forumowej

Milo by bylo, ja bym kupil i powiesil na scianie takie zacne foty... i to zapewne nie w jednym miejscu...
    Ostatnio edytowany przez ABJ; 13728.
    abjphotography.com

Komentarz

• Fotograf1995
      Bywalec
      • 2008
      • 210

Świetny pomysł.
      Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Komentarz

• kubaj
        Początki nałogu
        • 2008
        • 280

Moze by tak zrobic kalendarz
        wyznaczam ABJ i Fotograf1995 do realizacji tego przedsiewziecia

Komentarz

• gunia1990
          Uzależniony
          • 2008
          • 550

jakby było coś wiadomo to aj tez jestem chętna.. ale szybko, bo w końcu rok 2009 juz mamy :P
          galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• ABJ
            Bywalec
            • 2007
            • 234

a kto powiedzial ze kalendarz musi byc od stycznia? mozna zaczac od kazdego innego miesiaca, byle by bylo ich 12, right?
            abjphotography.com

Komentarz

• kepasa
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 33

swietny pomysl... jestem chetny na 1 egzemplarz
              7D | S 30F1.4 | C 85F1.8 | S 8F3.5 | 580EXII

MM
              FB

Komentarz

• gunia1990
                Uzależniony
                • 2008
                • 550

ano faktycznie... zapomnialam, ze mozna sobie zrobić od kiedy się chce...;P
                galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• TomekS
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 274

się piszę się ;-)
                  5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
                  Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Trzeba by pogadać z Sergiuszem. On wydaje czasopismo, więc technicznie byłoby mu najłatwiej. Niemniej taki kalendarz musiałby sprzedać się w kilkuset egzemplarzach (albo kosztować pod stówkę) aby cała zabawa nie skończyła się dużym deficytem. Ponadto, gdyby teraz zabrać się za jego przygotowanie to do odbiorców trafiłby nie prędzej jak w drugiej połowie lutego, więc już trochę późno.

P.S. Ja w zasadzie też bym mógł, bo mam zarejestrowaną działalność wydawniczą i dostęp do szybkiej drukarni, po bardzo mocno koleżeńskim układzie, ale z wymienionych, oraz kilku innych, przyczyn niezbyt palę się do tego pomysłu.
                    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• ABJ
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 234

Kalendarz formatu A3 na kredowym papierze w nakladzie okolo 100 egzemplazy nie kosztowalby wiecej jak 50zl...
                      To sa koszty druku, jesli ktos w tym siedzi mocno to sklad zrobi w 2-3 godzin na wysokim poziomie. Kwestia ile to bedzie kosztowac.

Nawet jak zacznie sie od Kwietnia to co z tego? bedzie wtedy do 31 Marca 2010
                      Czy ktos bedzie mial cos przeciwko? Przeciez nie musimy sie trzymac sztywnych ram
                      Ja stawiam na indywidualizm hehe
                      abjphotography.com

Komentarz

• Sergiusz
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2708

Misie zdaje, że kalendarz jednak powinien ukazywać się pod koniec roku poprzedzającego. Na dzień dzisiejszy to bym zaproponował aby zdjęcia z Galerii Zwycięzców opublikować w czasopiśmie, zresztą tak miało być i jedno z tych zdjęć się już ukazało ale jest na tyle urokliwe, że nie zaszkodzi aby ukazało się ponownie. Jeśli chodzi o kalendarz to jestem jak najbardziej „za” tyle, że na rok 2010. Aby było taniej to znaczy bezpłatnie dołączyłbym go w listopadzie 2009 do nakładu czasopisma.
                        Ostatnio edytowany przez Sergiusz; 14465.
                        Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Slider
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1052

Zamieszczone przez Sergiusz
                          Aby było taniej to znaczy bezpłatnie dołączyłbym go w listopadzie 2009 do nakładu czasopisma.
                          Ale koledzy chyba mysla o kalendarzach w nieco wiekszym formacie niż kieszonkowym.. No i trzebaby bylo pomyslec o układzie stron, z samego względu, że są tu kadry pionowe jak i poziome. Więc albo wybrac tylko niektóre, albo nałozyc jakiś patent konstrukcyjny, albo przeprojektować..

Komentarz

• Sergiusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2708

Wiesz, ja to kiedyś już robiłem a format A 4 nie jest wcale taki kieszonkowy. Oczywiście kadry pionowe i poziome to jest problem ale myślę, że można by i na to znaleźć sposób. Można sfalcować A 3 do formatu A 4 robią tak często inne wydawnictwa. Wtedy kadr pionowy jest częściowo na zgięciu. Wydaje misie, że taka akcja ma sens wtedy kiedy te zdjęcia na kalendarzu ukażą się w jakimś przyzwoitym nakładzie a sto sztuk to taka sztuka dla sztuki.
                            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• ABJ
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 234

Zamieszczone przez Sergiusz
                              Misie zdaje, że kalendarz jednak powinien ukazywać się pod koniec roku poprzedzającego. Na dzień dzisiejszy to bym zaproponował aby zdjęcia z Galerii Zwycięzców opublikować w czasopiśmie, zresztą tak miało być i jedno z tych zdjęć się już ukazało ale jest na tyle urokliwe, że nie zaszkodzi aby ukazało się ponownie. Jeśli chodzi o kalendarz to jestem jak najbardziej „za” tyle, że na rok 2010. Aby było taniej to znaczy bezpłatnie dołączyłbym go w listopadzie 2009 do nakładu czasopisma.
                              heh, no nie wiem czemu, ale lubie tego Goscia
                              ;-)
                              abjphotography.com

Komentarz

Pracuję...