Dziś się troche zszokowałem patrząc na ceny tego obiektywu, zawsze mi sie zdawalo ze kosztowal cos kolo 1600 zł, a tu nagle poniżej 1200zł. Czy zawsze był taki tani, czy tylko mi sie cos popiepszyło ??
Canon EF 85mm f/1.8 USM - zawsze był taki tani ?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
To zależy w jakim sklepie. W MediaMarkt widziałem ten obiektyw droższy niż 1600, a na allegro przynajmniej od pół roku ceny kształtują się w okolicach 1200 zł.Komentarz
-
Komentarz
-
już na niektórych aukcjach ceny schodzą nieco poniżej 1200zł, więc coraz uważniej sie przyglądam temu szkiełku, bo mam w planach kupić.
Wielu cenionych forumowiczów wypowiadało się że temu obiektywowi brakuje najmniej do miana "L" ze wszystkich szkieł canona(nie L).5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2Komentarz
-
Bo 85/1.8 to szkło bardzo dobre optycznie jedynie jak dla mnie jego wykonanie jest średnie. A zdecydowałem się na niego a nie na 85L dlatego że miałem ważniejsze wydatki w życiu. Ale na pewno wymienię szkło na L bo wiem co ono daje.Komentarz
-
Rok temu w sklepie można było śmiało go dostać za 1400, co nie zmienia faktu że sprzęt poszedł w dół baaardzo w ostatnim czasie.Komentarz
-
Wykonanie średnie? Przecież to jedno z najlepiej wykonanych nie L szkieł Canona. Pancerny, świetny AF i solidna, zwarta budowa.Komentarz
-
Ja mogę się tylko zgodzić i powiedzieć, że to dobre szkło. Mimo, że mam je miesiąc i nie wykorzystałem jego możliwości prawie wcale to mogę śmiało powiedzieć, że 1200zł czy 1400zł warto wydać na ten słoiczek.
Komentarz
-
Ja też mogę powiedzieć ze jest warte swojej ceny. Może jedyne czasem denerwuje fioletowy zafarb na jasnych powierzchniach przy mocno otwartej przesłonie. Mój model ma trochę kapryśny AF, trafia w punkt ale lubi często pomylić.C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/Komentarz
-
Aberracje? Zgadzam się... Zdecydowanie jest to problem przy mocno kontrastowych ujęciach. Co do AF - u mnie gubi się tylko przy pionowym portrecie całej postaci... :PKomentarz
-
himi - jeden z najlepiej wykonanych nie "L" canona? obudowa jest szczelna, zwarta, ale plastik tandetny, dużo lepiej moim zdaniem prezentują się ef-s 10-22 i 17-55.
Optycznie szkiełko jest świetne, za tę cenę doskonałe...Komentarz
-
Plastik. A gdzie plastik w tym szkle? Ono jest w solidnej metalowej obudowie.Bez uszczelnień, ale solidnej. 50 1,4 to zabawka w porównaniu z 85mm.Komentarz
-
Dobra, może inaczej - konstrukcja jest metalowa, fakt, ale obudowę pokrywa plastik, który nie wygląda najlepiej. Chyba za dużo użytkowałem M42 i czytając o metalowej obudowie mam zupełnie inne wyobrażenia
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz