problemy z czyszczeniem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • N0SFERA2
    • 2026

problemy z czyszczeniem

i stalo sie, po niespelna pol roku uzywania pojawilo sie u mnie to co u karzdego posiadacza lustrzanki... kurz.
    najgorsze jest to ze po czyszczeniu (wg. instrukcji z internetu gumowa gruszka) nadal sa plamki, malo tego obraz na podgladzie fotek (juz po ich zrobieniu) wyswietla sie w pionie nie poziomie (przywracanie ustawien fabrycznych nie pomoglo).
    podejrzewam ze kurz jest w obiektywie ;/
    z wyswietlaniem zdjec nie mam juz pomyslow co to moze byc, ale stalo sie to poczyszczeniu.
    w srode jade do warszawy, ciekawe da rade zrobic u nich przeglad na miejscu czy moze wyskocza z jakas procedura. ktos juz zalatwial takie sprawy u nich na miejscu?
  • djcargo
    Początki nałogu
    • 2007
    • 353

Jak widać nie u "karzdego" bo ja mam czysto po połowie roku ;]
    Obracanie zdjęć nie ma nic wspólnego z czyszczeniem - to tylko sprawa firmware'u.
    Regulamin pkt 8.

Komentarz

• Hermenegild102
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 38

sądzę że jak będziesz w warszawie i trafisz do jakiegoś dobrego serwisu to wyczyszczą na miejscu,
      a nie jest to jakiś brud na matrycy? zmieniasz obiektywy?
      pozdrawiam.
      dSLR żarówa szkło

Komentarz

• david_szczepaniak
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 17

Z tego co piszą na forum, jest serwis na Żytniej, ale gdzie dokładnie to nie wiem
        Ciemna puszka i jasne słoiki
        ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

Komentarz

• N0SFERA2

djcargo - czepiasz sie, a taka pozna godzina, kazdemu mogla pojawic sie literowka ;P

wlasnie nie zmieniam szkla, mam jedno takie jak w podpisie, nawet nie zdejmowalem do wczoraj
          slyszalem o tym na zytniej, tylko jeszcze nie mialem z nim nic wspolnego.
          Ostatnio edytowany przez Gość; 19386.

Komentarz

• quail
            Początki nałogu
            • 2008
            • 400

Zamieszczone przez david_szczepaniak
            Z tego co piszą na forum, jest serwis na Żytniej, ale gdzie dokładnie to nie wiem
            Żytnia 15. Jadąc na północ Okopową skręcasz w prawo w Żytnią i zaraz po prawej jest blok i parking. Trzeba się wdrapać po schodkach na 1. piętro.

Komentarz

• stratus
              Początki nałogu
              • 2006
              • 398

Poczytaj dokładniej o czyszczeniu matrycy, zakup sprzęt: szpatułki i płyn ale dobry a nie jakiś badziew za 10 PLN a będziesz niezależny od Żytniej bo tam zrobią Ci to samo co sam próbowałeś czyli przedmuchają mocniejsza gruszką. Fakt że gratisowo ale szkoda czasu na dojazdy.
              Rzucę hasłowo, a reszta to wyszukiwarka bo mnóstwo tego tu jest
              Eclipse - płyn
              sensor swab - szpatułki

Kurzu z obiektywu raczej nie zobaczysz na zdjęciach

W ustawieniach musisz zmienić sposób wyświetlania pionowych kadrów - kłania się instrukcja obsługi

Pewnie to wszystko to już musztarda po obiedzie skoro już pewnie jesteś w pobliżu Żytniej - jest szansa że będziesz zadowolony w co wątpię
              Moje zabawki
              Moje zdjęcia

Komentarz

• piotrr
                Początki nałogu
                • 2007
                • 436

Dust Aid

.. i wszystko jasne. Bardzo proste i skuteczne. Sam używam, know how na utube.

Komentarz

Pracuję...