[delaa]Londyn Ateny Pieniny Tatry...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • delaa
    Bywalec
    • 2007
    • 168

[delaa]Londyn Ateny Pieniny Tatry...

Witam!

Jak w temacie - kilka nieco szerszych ujęć (pocztówki które staram się przechowywać w głowie) z podanych lokacji, mam nadzieję że w związku z tym że 800pix to troszkę za mało ...
    wybaczycie drobne nagięcie regulaminu pod zdjęciami linki do pełniejszych wersji ...

Pozdrowienia ! Dużo ciepła !

Profesjonalne usługi hostingowe dla firm oraz osób prywatnych - Hosting WWW, Poczta e-mail, Antyspam AI, PHP, Serwery MySQL, Serwery VPS, Rejestracja domen polskich, globalnych, narodowych, Sprzedaż Certyfikatów SSL

Profesjonalne usługi hostingowe dla firm oraz osób prywatnych - Hosting WWW, Poczta e-mail, Antyspam AI, PHP, Serwery MySQL, Serwery VPS, Rejestracja domen polskich, globalnych, narodowych, Sprzedaż Certyfikatów SSL

KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
    No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl
  • eryk_g
    Coś już napisał
    • 2007
    • 85

Bardzo ładne dwa ostatnie, chociaż na 4 coś niedobrego dzieje się po prawej stronie, jakaś taka dziwna mgiełka, jakby po obróbce. Ogólnie fajne panoramki
    400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB

Komentarz

• delaa
      Bywalec
      • 2007
      • 168

Zamieszczone przez eryk_g
      Bardzo ładne dwa ostatnie, chociaż na 4 coś niedobrego dzieje się po prawej stronie, jakaś taka dziwna mgiełka, jakby po obróbce. Ogólnie fajne panoramki
      Dzieki ,tak prawda to niedobre - to obróbka nieudolne wyciąganie z cieni - następne będą mam nadzieję lepsze - z drugiej strony czasem bardzo trudno, lub kosztownym jest zrobić zdjęcie z tej kategorii po raz drugi nie każdy jest Gu...waty ;-)

DeLaa

Komentarz

• airhead
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2495

fajne, fajne - ja jakoś nie mam pomysłów na panoramy
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        szkoda tylko, że akurat monitor mam ustawiony pionowo :P
        Ostatnio edytowany przez airhead; 14473. Powód: Automerged Doublepost
        Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
        Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• LORD
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 18

Na 2 super to ujecie od szarych kamieni poprzez zielone drzewa, miasto i ruiny, szkoda ze tyle cienia tam zostało.
          Ogólnie bardzo fajne.

Komentarz

• marfot
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 4605

Fajna kolorystyka na pierwszym zdjęciu. Szkoda, że nie przekadrowałeś bardziej w prawo bo białe namioty po lewej zbyt przyciągają uwagę. Chyba, że uznaleś, że Tower nie pasuje do ogólnego nowoczesnego klimatu (ale i tak kawałek sie załapał ).
            Pozostałe bardzo ładne ale dopiero jako większe zdjęcia z podanych linków.
            https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
            EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Elajasz
              Bywalec
              • 2007
              • 124

Panoramy pikne kiedys próbowalem tez robic, ale chyba za malo dokladny jestem

a mozna widziec czym skladales i czy pionowe czy poziome kadry, no i ile
              na CB

Komentarz

• delaa
                Bywalec
                • 2007
                • 168

Witam - myślałem. że nikt nie zagląda - stąd ogromne opóźnienie w odpowiedzi.
                Dziękuję za wszystkie uwagi i komentarze - oczywiście postaram się poprawic co się da.
                Garść informacji technicznych - na wypadek gdyby komuś się przydały.
                1.Kadry pionowe w ilościach od 10 do 18 - nie pamiętam dokładnie gdzie ile.
                2.Wszystko "z ręki" bez statywu, bez kręcenia wokół punktu nodalnego czyli totalna amatorka i improwizacja "na szybko".
                3. Składane Panorama Factory V4 - polecam wydać parę dolków jak ktoś lubi "szerokości" - jest prawie doskonały - przy założeniu że się wie "osochosi" (kiedyś się dowiem :-D)

PS. Głowicę kiedyś sobie zrobię ale z moją kondycją i tak nie dam rady nosić wszędzie statywu...

Pozdrawiam.

DeLaa.
                Ostatnio edytowany przez delaa; 9475.

Komentarz

• Elajasz
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 124

Dzieki za informacje Napewno sie przydadza. Zaczałem sie w panoramy wkrecac troche
                  na CB

Komentarz

• delaa
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 168

Zima - błotna i nie wywrotna - pozwolę sobie na troszkę wspomnien - zgodnych z tematem wątku - tym razem proporcje nieco bardziej "klasyczne"

[5] Ateny po raz drugi.... z perspektywy nieco innej....

i drugie:

[6] - Pieniny, Trzy korony - żeby nie było - po zejściu z Okrąglicy do Sromowców....

Może Sokolice dam jutro - ale pewnie każdy wie bo na naklejce na wodzie "sosenka" jest w każdym markecie.....

Dziękuję za podpowiedzi - mam nadzieję, że się spodobają choćby komuś, trochę...

Pozdro !
                    DeLaa!
                    Ostatnio edytowany przez delaa; 9475.

Komentarz

• mmlolek
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 57

nr.6 dla mnie rewelacja.Ładne kolorki, aż wiosny doczekać się nie mogę.
                      Pozdrawiam.
                      Canon :-D

Komentarz

• eryk_g
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 85

Mi się podobają. A Ateny chciałbym zobaczyć w kolorze. W BW fajnie to wygląda, ale brakuje mi trochę niebieskiego nieba (takiego podkręconego jeszcze polarem)
                        400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB

Komentarz

• robgr85
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1719

Ale ładne górskie fotografie. Już wiem gdzie pojadę na wakacje tego lata, no i moja samorobna głowica umożliwiająca obracanie wokół punktu nodalnego jest już teraz prawie gotowa - dzięki Twoim zdjęciom wznowię prace nad nią :P
                          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• delaa
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 168

Dziękuję za komentarze - w takim razie jeszcze dwa ...

[7] - Sosenka na Sokolicy - w zasadzie symbol nr. 2 Jeśli chodzi o Pieniny

[8] - Dwa zamki - Czorsztyn (dalej) i Niedzica (bliżej)

Oba oczywiście nad Zalewem Czorsztyńskim - co to miał chronić a nie chroni...

Pozdrawiam

DeLaa.

Komentarz

• lamuszka
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 39

Ładne, ale jak na mój gust trochę przecukrzone HDR?
                              czym? co?

Komentarz

Pracuję...