[Paweł Paśnik] Początki:)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paweł Paśnik

[Paweł Paśnik] Początki:)

Witam
    Nowy tu jestem, obserwuję trochę i jak narazie podoba mi się - dlatego też pomyślałem sobie, że kapcie swoje tu zostawię i trochę zabawię.
    Kapci mam mnóstwo ale póki co podrzucam do rozszarpania trzy - chyba najulubieńsze- nie dla mnie, lecz dla kobietek których wizerunki na nich widnieją:razz:
    Nadmienić tylko chciałem, iż w październiku tego roku mą duszę skradł Canon 40D za szkłem Tamrona.
    A oto co razem udało nam się wypatrzeć:

1.)

2.)

3.)

Na "łaskę Pańską" nie liczę, aczkolwiek katów proszę o szybką śmierć:-D
  • Toffic
    Bywalec
    • 2005
    • 235

1 i 3 bardzo fajne. Natomiast 2 takie trochę niedopracowane co do kadru i oświetlenia
    Fotografia

-

Komentarz

• DonBolano
      Początki nałogu
      • 2008
      • 331

Ano. 1 i 3 bardzo fajne. Nie wiem aby, czy na pierwszym kontrastu za duzo nie ma.
      Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• zaitsev
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1660

2. zupełnie jakby innego autora...

Komentarz

• punky
          Początki nałogu
          • 2008
          • 483

za przedmowcami
          na 1 nie podchodzi twarz modelki za bardzo plastikowa
          ogolnie bdb
          R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Komentarz

• Paweł Paśnik

Toffic:
            1 i 3 bardzo fajne. Natomiast 2 takie trochę niedopracowane co do kadru i oświetlenia
            Bo drugie to totalny spontan w domowych warunkach i przy świetle choinkowych lampek A kadr - no cóż to fakt - mogłoby być więcej z prawej a mniej z lewej.

DonBolano:
            Nie wiem aby, czy na pierwszym kontrastu za duzo nie ma.
            Moim zdaniem nie ponieważ przepałów tu nie uczyniłem a i szczegółów zdjęcie nie straciło - w porównaniu z "surowym"

zaitsev:
            2. zupełnie jakby innego autora...
            Autor jest jedyny słuszny czyli ja A że zdjęcie trochę z innej beczki to fakt.

punky:
            na 1 nie podchodzi twarz modelki za bardzo plastikowa
            Heh to miałem na siłę naturę upaskudzać? Pryszcze, sznyty i siniaki pod oczami dodawać:-) ??? Bo jak nie to nie wiem o co chodzi:-)

Dziękuję.

PS. Przeszły mnie dreszcze proszę o jeszcze

Komentarz

• Wielad
              • 2008
              • 12

"Na "łaskę Pańską" nie liczę, aczkolwiek katów proszę o szybką śmierć"
              Trochę więcej wiary w siebie, nie nastawiaj od razu tak negatywnie do siebie swoich krytyków
              Szczególnie, że nie jest tragicznie, wręcz przeciwnie.
              1.
              Dobrze dobrane bw, nie wszystkim się to udaje. Myślę że zwykłe kolory rozproszyłyby uwagę. Poza tym bw oddaje kontrast, a mamy tutaj wzorek na czapce, skrzydła gołębia, bardzo dobrze pasuje.
              Kadr mógłby być przesunięty nieco w prawo, żeby nie dociskać tak skrzydeł biednego gołębia.
              Swoja drogą jaki on tam biedny, jak go karmią. No i tu dobrze uchwycona dynamika sceny, przechyliłeś kadr, chwała Ci za to. Do tego ładnie rozmazane tło i uśmiech na twarzy. Super.
              2. Wbudowana lampa błyskowa to raczej zło przy bliskich zbliżeniach w portretach.
              Nie dość że odblaski, to spłaszcza twarz i przyciemnia wszystko wkoło (choć to czasem przydatne).
              Jeżeli już nie da się użyć oświetlenia zastanego to spróbuj odbić światło lampy wbudowanej np. folią aluminiową do góry. Nie dość że zmiękczy światło (nie będzie cieni), będzie równomiernie oświetlone, modelka nie będzie świecić, wyeksponujesz kształt twarzy (bo teraz jest płasko) to jeszcze percepcja będzie zupełnie inna. Inaczej odbierasz obraz na którym światło pada prosto z punktu widzenia (wbudowana lampa) a inaczej z góry (np. naturalne Słońce, żarówki itd.).
              3.
              Tym razem mnie przeszły dreszcze. Pierwsze super, drugie średnie, trzecie... No właśnie. Prześwietlone, poobcinane, najprostsze błędy.

Tendencja spadkowa, niedobrze. Wrzuć coś jeszcze żeby zmienić :P
              Ogólnie, ok. Działaj i twórz dalej.
              Pozdrawiam
              "chcesz mieć tele z górnej półki, jedz suchary zamiast bułki"
              Canon 400D, Tamron 90/2.8, kit, Helios 2/58 i mnóstwo pomysłów na zdjęcia...
              www.wieladek.ovh.org

Komentarz

• simon83
                Bywalec
                • 2007
                • 216

Jedynka bardzo fajna - wypominany wczesniej wysoki kontrast dziala akurat na korzysc. Zeby nie dublowac przymiotnikow wychwalajacych te fotke, podpisuje sie pod opinia Wielada. Dwojka - spojrzenie, oczy... Dla nich warto sprobowac poprawic to ujecie. Trojka - bardzo mi sie podoba. Wyszedl ciekawy high-key z doskonale pokazanymi oczkami Pokazales kazde zdjecie inne - b/w, kolor, hk. Skoro zamiesciles wszystkie, podobaja sie pewnie jednakowo. Ja ustawilbym je w kolejnosci 1, 3, 2 od najlepszego. Pozdrawiam!
                Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
                Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Komentarz

• patric89
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 336

Zdecydowanie 1 i 3 najlepsze.
                  5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• eryk_g
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 85

Bardzo ładna 1. Dla mnie taka "wesoła i radosna", ale to pewnie przez uśmiech modelki, swoją drogą bardzo ładnej
                    400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB

Komentarz

• giltoniel
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 97

nie będę oryginalny - 1-ka bardzo przekonuje. Świetny pomysł na kadr i ta interakcja między modelką a gołębiem... Miodzio

Komentarz

• Paweł Paśnik

Uf No to początek mam już za sobą. Obeszło się bez ścięcia głowy... więc skoro nadal ją mam, a apetyt rośnie w miarę jedzenia wrzucam kolejne zdjęcia. Tym razem ciut bardziej...:rolleyes:... reportażowo.
                        Obie fotografie wykonane wczoraj w nocy Nie pytajcie nawet co Ona robiła

4.)

5.)
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 21668.

Komentarz

• giltoniel
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 97

nieostre ale same kadry fajne. Na pierwszym wkurzają "przeszkadzajki" - poduszki i takie tam.

Komentarz

• Paweł Paśnik

giltoniel:
                            Po pierwsze czy wszystko zawsze musi być żyletą?
                            Po drugie czy w zdjęciach robionych w domowym zaciszu urządzonym tak aby nie było za wiele światła można osiągnąć stan fotograficznej doskonałości? Dodam, że bez lampy oraz obiektywem Tamrona 28-75mm f2,8? Bo że z jaśniejszymi L (na które poluję) to tak

A co do przeszkadzajek. No cóż Żonka tworzyła więc i ja chciałem A wierz mi że czasu na sprzątanie nie było - zresztą dom nie muzeum.

Ale... następnym razem zwrócę na to uwagę

Komentarz

• DonBolano
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 331

A wyostrzales po zmniejszeniu? Moze w tym tkwi problem
                              Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

Pracuję...