ja kupowalem www.fotoplus.pl
W czym nosic sprzet?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Huh. Nature Trekker kosztuje w PL prawie 1.5k
No i się lekko załamalem, bo to prawie 2/3 ceny 70-200...
Komentarz
-
W B&H 190$ o ile dobrze pamiętam...Zamieszczone przez salHuh. Nature Trekker kosztuje w PL prawie 1.5k
No i się lekko załamalem, bo to prawie 2/3 ceny 70-200...Komentarz
-
No ba.. i to jest chyba jedyna jego wada :-/ Ale po założeniu na plecy przestaje bolećZamieszczone przez salHuh. Nature Trekker kosztuje w PL prawie 1.5k
No i się lekko załamalem, bo to prawie 2/3 ceny 70-200...
BTW. na zdjęciach tego nie widać, ale ten plecak naprawdę powala na kolana jakością wykonania i detalami.
- w klapie jest jeszcze sporo kieszeni, zarówno zewnętrznych jak i wewnętrznych - karty, filtry, dokumenty...
- jakimś cudem udało się tam zmieścić jeszcze pokrowiec AW! I to tak sprytnie, że na początku chciałem oddawać plecak do sklepu, bo nie mogłem go znaleźć
(prawdę mówiąc do dziś nie pamiętam.. ale żona wie
)
- dołączony jest dodatkowy "na-plecak", który się przyczepia do głównego (miękki, wchodzi tam np. trochę ciuchów, albo jakieś jedzonko)
- ma pas na biodro i mały pasek ściągający na piersi
- paski po bokach pozwalają idealnie przypiąć kurtkę, gdy np. w górach robi się zbyt gorąco (z tego korzystam bardzo często)
O ile podejrzewam, że nasze body projektuje raczej marketing
, o tyle ten plecak z pewnością powstał na podstawie doświadczeń fotografów.
Komentarz
-
To zakup raczej dla takich co chca koniedcznie wygodny, bezpieczny, uniwersalny plecak na plenery wycieczkowe, glownie gorskie (fotografowie przyrody, krajobrazow). Dla miejskich biegaczy i turystow seria Orion jest rownie wygodna a tansza.Zamieszczone przez salHuh. Nature Trekker kosztuje w PL prawie 1.5k
No i się lekko załamalem, bo to prawie 2/3 ceny 70-200...Komentarz
-
Ale i mniejsza. I mniej funkcjonalna. Tak wiem wiem - wszystko ma swoją cenę, co właśnie widać na przykładzie Nature. No nic. Trzeba się będzie rozejrzeć za czymś tańszym. Nie wiecie może gdzie w W-wie można znaleźć duży wybór plecaków Lowepro (do obejrzenia, a nie kupieniaZamieszczone przez VitezDla miejskich biegaczy i turystow seria Orion jest rownie wygodna a tansza.
Komentarz
-
To nie amerykanie a chińczykiAmerykanie mają takie powiedzonko, że jeden obrazek wart więcej niż tysiąc słów
PozdrawiamKomentarz
-
Na gieldzie. Przyjdz ze sprzetem, poprzymierzaj ip, a sprzedawcy powiedz pozniej ze sie jeszcze zastanowisz 8)Zamieszczone przez salNie wiecie może gdzie w W-wie można znaleźć duży wybór plecaków Lowepro (do obejrzenia, a nie kupienia
Komentarz
-
Eee, takiego podejścia to nie lubię. Jak wszyscy będą tak robić, to niedługo wszyscy będziemy kupować tylko w sklepach internetowych "w ciemno", bo normalni sprzedawcy pójdą z torbami (plecakami :-D). Ja, jeśli różnica w cenie nie jest jakaś duża, staram się w miarę możliwości kupować w normalnych sklepach.Zamieszczone przez VitezNa gieldzie. Przyjdz ze sprzetem, poprzymierzaj ip, a sprzedawcy powiedz pozniej ze sie jeszcze zastanowisz 8)Komentarz
-
Ale w PL jest dużaZamieszczone przez muflonJa, jeśli różnica w cenie nie jest jakaś duża, staram się w miarę możliwości kupować w normalnych sklepach.
Dwa dni temu pół dnia trąbili na ten temat w mojej ulubionej 'Trójce" (III PR). Ponoć polscy dystrybutorzy z jakiegoś powodu narzucają takie ceny i nie ma na to rady
Komentarz
-
No niestety w Polsce tak nadal jest ze w sklepie masz ceny o jakies 30% wyzsze niz w sklepach internetowych, a te na gieldzie w Warszawie sa rowniez wyzsze niz w sklepach internetowych (rowniez tych z Warszawy! np agito.com.pl )... tak wiec jak ktos chce poprzymierzac - to w sklepie, a pozniej zamawia w internecie - polskie ceny sklepowe wymuszaja takie podejscie, co wcale nie znaczy ze musisz je lubic, ale ludzie jednak wola miec te pareset zlotych w kieszeni dzieki zakupowi internetowemu i dobrze dobrany sprzet na zywo.Zamieszczone przez muflonJa, jeśli różnica w cenie nie jest jakaś duża, staram się w miarę możliwości kupować w normalnych sklepach.Komentarz
-
Chwilę to potrwało (skleroza), a i zdjęcia takie sobie - G5, wieczór..Zamieszczone przez Czachaa pokaz jak wyglada po zalezniu na plecacy - interesuja mnie proporcje...
Przy czym na lewym zdjęciu od razu widać: a) mojego garba, b) złe wyregulowanie plecaka - powinien iść jakieś 10cm w górę (bardzo proste do zrobienia - sprytny system na szeeerokiego rzepa).
BTW. "moje proporcje" to 190+, 95 kilo - albo coś w tym rodzaju..Komentarz
-
-
Narazie używam takiej starej torby, ale kusi mnie plecak.
Wygoda niesamowita.
Tyle tylko, że ja stałek używam
więc jednak jakaś torba lepsza będzie.
Myślałem o Lowepro Nova 4 AW[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RCKomentarz
-
Mam TĄ I 5AW. I odkąd mam trzy obiektywy 4AW jest raczej niewykorzystywana.Zamieszczone przez FajerMyślałem o Lowepro Nova 4 AWKomentarz

Komentarz