W czym nosic sprzet?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Aszu
    Uzależniony
    • 2004
    • 707

Wiecie, popytałem swoich znajomych jakie mają torby. Wszyscy jak jeden mąż mają LOWEPRO. Torby sa naprawdę dobre, aż sam sobie kupiłem, na razie mam tam swojego Zenita z lampą.
    Torba kosztowała mnie 330 PLN i jest to jak widać w podpisie jest to NOVA 5AW.

Kupiłem ją w
    http://www.eurocolor.com.pl/aa_produ...2ce790a51491e6
    Salon Firmowy
    ul. Wał Miedzeszyński 630
    03-994 Warszawa
    e-mial: [email protected]
    czynny w godzinach:
    poniedziałek - piątek 8.15 - 17.30
    sobota 9.00 - 14.00
    //mj

Komentarz

• mroczny
      Początki nałogu
      • 2004
      • 292

Wiecie, popytałem swoich znajomych jakie mają torby. Wszyscy jak jeden mąż mają LOWEPRO. Torby sa naprawdę dobre, aż sam sobie kupiłem
      A ja po pół roku łażenia z torbą dochodzę do wniosku, że wolałbym plecak, nie obija się o dupsko, przed dresiarzami można szybciej umknąć no i dresiarz się nie ksapuje, że w plecaku jest aparat, a delikwenta z torbą to rozpoznają bez żenady. No i zamiast zooma 600 można zawsze flaszkę wzadzić na eskapadę w plenerek za miasto, a to już opoważny plus :wink:
      NO, not one of the First Ones,
      I AM THE FIRST ONE !!!
      PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

wiesz.. uwazaj z tym plecakiem.. ja tez tak zaczynalem...

.. a teraz mam torbo-plecak

plecak nie zastapi torby.. a torba plecaka... odczujesz to jak pozbedziesz sie jednego na rzecz 2giego...
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• mroczny
          Początki nałogu
          • 2004
          • 292

wiesz.. uwazaj z tym plecakiem.. ja tez tak zaczynalem...
          PAtrząc na twój dorobek foto to rzeczywiście gratów coniemiara więc do plecaczka z browarkiem nie weszłoby za chińskiego boga, ale ja planuję tylko 300d + 2 obiewktywy i Żywca<w torbie się nie da> tam nosić. Muzę trzeba czymś przepić
          NO, not one of the First Ones,
          I AM THE FIRST ONE !!!
          PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Czacha
            plecak nie zastapi torby.. a torba plecaka... odczujesz to jak pozbedziesz sie jednego na rzecz 2giego...
            Dlatego (powtorze sie?) najlepiej miec oba i brac to co odpowiednie do danych planow zdjeciowych. Ja sie wlasnie do plecaczka przymierzam 8)

Komentarz

• Czacha
              fotograf
              • 2004
              • 4868

.. albo miec tak jak ja - dwa w jednym.. ;-) chociaz Nova 4 tez sie u mnie pojawi... chce cos mniejszego na miasto.. do reporterki... do tego w lipcu jade focic 3dniowy festyn.. nie wyobrazam sobie ganiania z takim bagazem w tlumie ludzi ;-)

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Ja z torba latalem w tlumie - na demonstracji antyglobalistow...
                Powod? Psychologia - kamizelka z napisem foto i jak najwieksza torba budza respekt 8)

Komentarz

• Aszu
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 707

... ale i amatorów cudzych gruszek to przyciąga.
                  Trzeba walczyć o swój sprzęt nawet z dresiarzami - to też ludzie tylko inni, mniej kultury mają.
                  Torba, czy plecak, widziałem ostatnio gdzieś w necie szelki do zamocowania torby LOWEPRO NOVA 4 i 5 jako plecak. Jak znajdę to mogę dołaczyć link.
                  //mj

Komentarz

• Rudi
                    Bywalec
                    • 2004
                    • 241

widziałem ostatnio gdzieś w necie szelki do zamocowania torby LOWEPRO NOVA 4 i 5 jako plecak
                    O to i link: http://www.pstryk.com.pl/opis/2062
                    Planuje to zakupić na wakację, ciekawe jak się będzie sprawowało w boju

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez Aszu
                      ... ale i amatorów cudzych gruszek to przyciąga.
                      Trzeba walczyć o swój sprzęt nawet z dresiarzami - to też ludzie tylko inni, mniej kultury mają.
                      Dlatego torbe ze sprzetem nosze tylko tam gdzie czuje sie bezpiecznie, w godzinach w ktorych tez czuje sie bezpiecznie. A tak to plecak (na razie zwykly, nie foto, wypchany spranymi podkoszulkami, miedzy nimi sprzet 8) ) - jak kupie plecak foto to tez raczej mniej firmowy

Komentarz

• Czacha
                        fotograf
                        • 2004
                        • 4868

takie szelki ma kumpel z bgf.. doczepia je do torby lowepro ... wyglada koszmarnie... ale funkcjonalne... ;-)

ja temat plecaka przerobilem, wiec od siebie powiem, a raczej powtorze, ze on jest dobry.. jak idziemy z jednym obiektywem przy body i nie musimy czesto siegac po osprzet.. w przeciwnym wypadku, zdjecie plecaka, polozenie go na czyms plaskim (ew. kolanie), ostrozne otworzenie, wyjecie sprzetu i wlozenie tego co chowamy zajmuje tyle czasu ze za cholere nie uda sie nic sfocic... tym bardziej przy reporterce.. to to czego proboojesz Vitez

aparat caly czas wlaczony, bez tego glupiego wylaczania po ilus tam minutach, dekielek zdjety.. torba otwarta... tylko to zapewni dobre fotki... inaczej piździafka.. zanim sie ruszysz bedzie po wszystkim..

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Czacha
                          aparat caly czas wlaczony, bez tego glupiego wylaczania po ilus tam minutach, dekielek zdjety.. torba otwarta...
                          Dokladnie tak biegalem na demonstracji z wyjatkiem otwartej torby. Nie zmienialem obiektywow z powodu bledu personalnego wykonanego z grzecznosci - pozyczylem na poczatku "na chwile" kolezance teleobiektyw a potem pooooszlaaaa w tlum i tyle... na szczescie pod koniec demonstracji ja znalazlem ale i tak... brakowalo mi tele *chlip* . Czlowiek sie na bledach uczy. Dobry zwyczaj - nie pozyczaj!
                          Jedyna osloda to taka ze widzialem zdjecia (EOS 300V) na duzych odbitkach i calkiem ladne wyszly 8) .
                          Plecak to na tuptanie, plenerki, gory itp. Mi potrzebny na tuptanie po miescie.

Komentarz

• Czacha
                            fotograf
                            • 2004
                            • 4868

mam dylemat

bylem dzis w sklepie i mierzylem torby.. Nova 4 rozmiarem jest oki, ale.. ma miekkie dno.. Z kolei Nova 5 jest szytwniutka... ale malo co mniejsza od tej torby ktora mam teraz I jak sie tu kufa zdecydowac...

Komentarz

• LukasS
                              Bywalec
                              • 2004
                              • 217

A ja mam dylemat podwojny

http://www.pstryk.com.pl/opis/2791 podoba mi sie ten plecak ale nie wiem czy sie tam zmiesci moja 10D z gripem :/, czacha cos mowiles ze 15 cm min. musi byc glebokosci zeby wlazlo... a druga sprawa ze taszcze czasami ze soba laptoka, czy jak bede gdzies dalej jechal (wczasy, wyjazdy w plener na pare dni) to komp mi sie przyda zeby foty przegladnac w miedzyczasie.

Co do obiektywow to we wtorek maja mi przyjsc 3 krotkie, tele jeszcze nie kupilem i pewnie to potrwa ...

Masakra z tymi plecakami, zeby wogole byl jakis sklep w bielsku co by moznabylo obejrzec je i wybrac - a tak to po omacku prawie ze.
                              10D + Stuff

Komentarz

• Czacha
                                fotograf
                                • 2004
                                • 4868

bedzie zbyt plytki.. podobnie jak micro trekker 200.. aparat bedzie wystawal poza komore..

Komentarz

Pracuję...