Sztuka Ulicy + Warsaw Summer Jazz

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bebop
    Uzależniony
    • 2005
    • 755

Sztuka Ulicy + Warsaw Summer Jazz

dzisiaj się zaczyna... idzie ktoś i gdzie? kurcze, tyle miejsc na raz...
    gra i buczy bebop
  • asq
    Coś już napisał
    • 2005
    • 69

moje "pewniaki" na SU:
    dzisiaj - Wesele (publika nie stoi w 1 miejscu więc łatwo focić), Jinen (zobaczymy...)
    jutro - jeszcze nie wiem
    niedziela - Romeo i Julia, Genesis (oba dużo wybuchów )
    poniedziałek - jeszcze nie wiem
    wtorek - U2
    środa - Kijowski (!!!)

reszta się wyklaruje jak zrobędę gazetkę dzisiaj...

co do WSJD - plenerowe koncerty już chyba były...?

Komentarz

• gienioo
      Coś już napisał
      • 2005
      • 65

[ http://adamiakjazz.pl/wsjd05_prog.html ]

Komentarz

• asq
        Coś już napisał
        • 2005
        • 69

braci fotografującej było co niemiara - co jakiś czas dawałem sobie spokój z ustawianiem się, żeby nie wpaść "na linię strzału".
        np.:
        ...ale fotografii ze Sztuki Ulicy jakoś znaleźć nie mogę w sieci...
        Ostatnio edytowany przez asq; 2523.

Komentarz

• Pawel
          Dopiero zaczyna
          • 2004
          • 36

wrzucilem kilka do siebie na wuwe www.pkfoto.art.pl - koncert ognia

pozdr
          Pawel
          www.fotomusic.blox.pl

Komentarz

• asq
            Coś już napisał
            • 2005
            • 69

#6 i #8 są doooobre. po koncercie była fajna chwila dla reporterów - kiedy muzykanci weszli w tłum i grali - wtedy dopiero żałowałem, że nie wziąłem sprzętu (no, może jeszcze przy zimnych ogniach), ale poprzedniego dnia miałem 38' i serdecznie dość wszystkiego...

niemniej - zapraszam na moje http://foto.kondi.net/sztulicy2005/

Komentarz

• bebop
              Uzależniony
              • 2005
              • 755

Zamieszczone przez Pawel
              wrzucilem kilka do siebie na wuwe www.pkfoto.art.pl - koncert ognia
              koncert ognia fajny. te jazzowe z Jaskółką też. Paul Brody Quintet chętnie zerknąłem, bo całość koncertu obejrzałem z lewej strony sceny skąd fociłem. i w sumie nie żałuję - nie ogarniałem kadrem całości ale nie miałem też rozpraszającego tła :-) miałeś pass czy zza taśmy tele?

moje z tego koncertu tutaj natomiast całkiem obok pstryki robione tydzień wcześniej na Septeto Nacionale.

Sztukę ulicy trochę odpuściłem - za dużo pracy było, więc tylko piątek

"Wesele" Teatru Plastycznego Makata

"Głupcy" teatru Stella Polaris
              gra i buczy bebop

Komentarz

• asq
                Coś już napisał
                • 2005
                • 69

Zamieszczone przez bebop
                chylę czoła - bo warunki na scenie były trudne (mało światła), a aktorzy cały czas w ruchu. i zachodzę w głowę, bo widziałem że paliłeś lampą bez żadnego zmiękczenia, a głębia kolorów jest super. "Basic workflow" był trochę bardziej złożony, czy czekałeś na dobre bicie reflektorów?
                swoją drogą ISO 800 w trabancie produkuje już taki fajny tęczowy szum jak telewizor z niepodłączoną anteną

Zamieszczone przez bebop
                Stella zrobiła chyba najlepsze widowiska w tym roku, nie tylko w Warszawie. żałuj, że nie trafiłeś na paradę w sobotę na starówce. światła było aż nadto!

aha: "Statek Głupców"
                Ostatnio edytowany przez asq; 2523.

Komentarz

• bebop
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 755

Zamieszczone przez asq
                  chylę czoła - bo warunki na scenie były trudne (mało światła), a aktorzy cały czas w ruchu. i zachodzę w głowę, bo widziałem że paliłeś lampą bez żadnego zmiękczenia, a głębia kolorów jest super. "Basic workflow" był trochę bardziej złożony, czy czekałeś na dobre bicie reflektorów?
                  swoją drogą ISO 800 w trabancie produkuje już taki fajny tęczowy szum jak telewizor z niepodłączoną anteną
                  zero lampy (nie lubię), po prostu ISO800 i EF135/2. tam na zdjęciach na www jest błędny opis - coś źle ustawiłem jako default do tego zestawu zdjęć. a takie efekty oświetleniowe ściągałem właśnie z ustawień teatralnych reflektorów. i tak Vitez napisze że niedoświetlone te koty ;-)

Zamieszczone przez asq
                  Stella zrobiła chyba najlepsze widowiska w tym roku, nie tylko w Warszawie. żałuj, że nie trafiłeś na paradę w sobotę na starówce. światła było aż nadto!
                  w sobotę to był plener a później Paul Brody Quintet na Starówce :-)

Zamieszczone przez asq
                  ano właśnie, zaraz uaktualnie na właściwą nazwę...

EDIT: właśnie zauważyłem, że na wszystkich zdjęciach mam w opisie FLASH: YES, co jest lekką bzdurą. ehhh. grzebnąć trzeba.
                  gra i buczy bebop

Komentarz

• roger

Witam! SU nie mam za dużo:
                    teatr emocji i wyobraźni "motyl"(niedz,rynek nowego miasta),
                    Bile Divadloi "z tego obrazu już nigdy nie wyjdę" (pon, rynek nowego miasta)
                    teatr bretoncaffe "slam"(pon, krzywe kolo).
                    bretoncaffe byli niesamowici - oni po prostu tańczyli po ścianach
                    pzdr,
                    kj
                    http://chwilamoment.blogspot.com/ link----->chwila moment 4

Komentarz

• bebop
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 755

Zamieszczone przez roger
                      Witam! SU nie mam za dużo:
                      teatr emocji i wyobraźni "motyl"(niedz,rynek nowego miasta),
                      Bile Divadloi "z tego obrazu już nigdy nie wyjdę" (pon, rynek nowego miasta)
                      teatr bretoncaffe "slam"(pon, krzywe kolo).
                      bretoncaffe byli niesamowici - oni po prostu tańczyli po ścianach
                      pzdr,
                      kj
                      http://chwilamoment.blogspot.com/ link----->chwila moment 4
                      Kasia: fajne. czym fotografujesz?
                      gra i buczy bebop

Komentarz

• Jurek Plieth
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2087

Zamieszczone przez bebop
                        Kasia: fajne. czym fotografujesz?
                        Jak to czym? Canon 20D :-D
                        Potwierdzam, zdjęcia fajne, a niektóre dużo więcej niż tylko fajne!
                        http://plieth.com

Komentarz

• roger

Dziękuje za przychylne komentarze. Miałam troche stracha, jak sie wczesniej naczytałam innych recenzji. Zdaje sobie sprawe, ze mnóstwo moich zdjęć jest niedoskonałych technicznie, ale nieustannie pracuje nad tym
                          Fotografuje eosem 5000 (ef 28-105 3,5-4,5 IIusm), czasem practicą bcs (50 1,8) i startem, a od ok 2 miesięcy 20d (ten sam ef'owski obiektyw, niestety przelicznik ogniskowej pozbawił go mojego ukochanego szerokiego kąta).
                          Zajrzałam do Waszych galerii, podobają mi się, ale czemu tak mało zdjęć? Pstrykajcie więcej!!!
                          Pozdrawiam serdecznie,
                          kj

Komentarz

• asq
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 69

Zamieszczone przez roger
                            Zajrzałam do Waszych galerii, podobają mi się, ale czemu tak mało zdjęć? Pstrykajcie więcej!!!
                            zobacz sobie pole FILENAME w galerii Marcina, a zobaczysz, że to wybór 10 ze 100. to się nazywa selekcja i ma na celu zaprezentowanie się z jak najlepszej strony, uczenie się na własnych błędach (z czasem można wybrać wśród różnych kadrów tego samego tematu, na początku drogi trzeba wybierać te dobre technicznie) i przeciwdziałanie znudzeniu odbiorcy (do 10 zdjęcia można się skupić na galerii, potem się już leeeci).

jest taki dowcip "professionals have only bigger trashcans", coś w tym jest

Komentarz

• roger

Zamieszczone przez asq
                              zobacz sobie pole FILENAME w galerii Marcina, a zobaczysz, że to wybór 10 ze 100. to się nazywa selekcja i ma na celu zaprezentowanie się z jak najlepszej strony, uczenie się na własnych błędach (z czasem można wybrać wśród różnych kadrów tego samego tematu, na początku drogi trzeba wybierać te dobre technicznie) i przeciwdziałanie znudzeniu odbiorcy (do 10 zdjęcia można się skupić na galerii, potem się już leeeci).

jest taki dowcip "professionals have only bigger trashcans", coś w tym jest
                              ...no tak, zapomniałam. chyle czoła zatem

Komentarz

Pracuję...