[Szaga] Różne różności. Początki...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Szaga

[Szaga] Różne różności. Początki...

Zaczynam od niedawna - 1. zdjęcie umieściłam na jednym z portali foto ale wrzucam i tu gdyż oczekuję konstruktywnej krytyki na temat moich pierwszych amatorskich prac.

1.

2.

C 450D + kit
  • Szaga

Aż takie fatalne? :/

Wszelkie wskazówki będą cenne..

Komentarz

• Bingant
      Uzależniony
      • 2006
      • 507

na avatarku wyszłaś najlepiej
      6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• Szaga

Na zdjęciach 1 i 2 to nie ja :]

..cd

3.

4.
        Ostatnio edytowany przez Gość; 22067.

Komentarz

• michal_b

jak dla mnie superowe tylko 4 nudne, to ze jest na nim jakiś gad, czy plaz to nie czyni go odrazu niezwyklym. a drugi portret ekstra.

Komentarz

• patric89
            Początki nałogu
            • 2008
            • 336

tak na avatarze bardzo ładnie wyszłaś
            Co do zdjęcia drugiego to nie jestem pewny czy miało być tak prześwietlone użyłaś w nim chyba wbudowanej lampy a sprubuj na przykład wykorzystać zwykła lampke biurową, ustawić z boku modelki (nie zapomnij wtedy o blokadzie AE na jasnej stronie twarzy modelki)
            Jeśli chodzi zaś o pierwszą fotografię to widać w niej sporo emocji i mi sie podoba.
            pozdrawiam
            5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• Szaga

Zamieszczone przez patric89
              Co do zdjęcia drugiego to nie jestem pewny czy miało być tak prześwietlone użyłaś w nim chyba wbudowanej lampy a sprubuj na przykład wykorzystać zwykła lampke biurową, ustawić z boku modelki (nie zapomnij wtedy o blokadzie AE na jasnej stronie twarzy modelki)
              Używałam dwóch lampek przy oświetleniu twarzy (w aparacie nie).. może faktycznie grzały za mocno albo za blisko je postawiłam.
              Może też zdjęcie o mniejszym kontraście wyglądałoby lepiej.
              Nie zachwycam się nim jakoś strasznie ale to moja najfajniejsza modelka i lubię to zdjęcie

Komentarz

• patric89
                Początki nałogu
                • 2008
                • 336

bo choć prześwietlone to to zdjęcia ma coś w sobie - choćby te piękne oczy :P
                pozdawiam
                5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• michal_b

Zamieszczone przez patric89
                  tak na avatarze bardzo ładnie wyszłaś
                  Jeśli chodzi zaś o pierwszą fotografię to widać w niej sporo emocji i mi sie podoba.
                  pozdrawiam
                  patric89 weź przestań wygadywać burdele i sypać głupimi radami, do tego jeszcze z błędami ortograficznymi. naczytałeś się trochę w internecie i już snujesz wywody, że prześwietlone i spróbuj tego czy tamtego. zdjęcie jest bardzo dobre, super obrobione. szare tło bardzo fajnie się komponuje z mocno kontrastową twarzą modelki (b. ładnej ) prześwietlenie jest tu bardzo mile widziane, podkreśla "czystość" jej urody.

Szaga- widać, że znasz się na rzeczy i nie przejmuj się głupimi komentarzami, prÓbujących udowodnić, że się znają na rzeczy.

PS: ja absolutnie nie robię z siebie kogoś, kto zna się na rzeczy, ale ludzie... są pewne granice zdrowego rozsądku.

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Ale bałagan na tych kadrach.
                    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Szaga

auto...

5.

6.

Komentarz

• Greg S
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 188

nr 6 mi się podoba - i to wcale nie dlatego, że jestem facetem
                        Ciekawy kadr z nutką hmm tajemniczości wg mnie.
                        Czekam na kolejne

Komentarz

• Adso
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 310

Zamieszczone przez Greg S
                          nr 6 mi się podoba - i to wcale nie dlatego, że jestem facetem
                          Ciekawy kadr z nutką hmm tajemniczości wg mnie.
                          Czekam na kolejne
                          Gregu...to Ty muzykalny jesteś)) nutki widzisz)), ale nie dziwie się, że czekasz na kolejne. To, że jesteś facetem nie ma tu oczywiście nic do rzeczy))

Powiem tak...ostatnie zdjęcia fajne ze względu na szarości, a może po prostu takie lubię, nie podobają mi się za to cięcia. Co do pierwszych to 1 OK...dwójka taka sobie... oczy fajne reszta przypalona ostro no i ten niepotrzebny dzyndzel na czole)) Sorry. O gadach nic nie powiem, ale kolorki fajne wyszły
                          galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• Greg S
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 188

Zamieszczone przez Adso
                            Gregu...to Ty muzykalny jesteś)) nutki widzisz))
                            Od rana do wieczora w miare możliwości słucham muzyki - moja muzyka, mój rytm życia:wink:

No, ale wracając do zdjęcia nr 6 - wg mnie najlepsze zdjęcie w tym wątku. A skoro ostatnie to czekam na więcej w takim lub podobnym stylu.
                            Pozdr.

Komentarz

• Szaga

Wiem "dzyndzel" jest okropny :]
                              Co do ostatnich były to zdjęcia robione "z ręki", cięcia wyszły samoistnie.

Greg - narazie to wszystko.. licze na to, że wkrótce znajdę czas i popracuję nad czymś nowym.

Komentarz

Pracuję...