zdjęcia seryjne speedlite 580EXII

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • molsar
    Bywalec
    • 2006
    • 216

zdjęcia seryjne speedlite 580EXII

Witam,
    czy fotografowanie seria (40D) z podlaczona lampa 580EXII odbywa sie za pomoca pomiaru automatycznego obiektu?
    moze to zawile brzmi...
    chcialem miec dobrze doswietlone obiekty,ludzi przy wykonywaniu zdjec seryjnych na Tv.
    Jak ustawilem lampe/aparat w tryb multi to ustawiam tam wszystko recznie (sila blysku, ilosc, czestotliwosc) a mi zalezy aby zblizajaca sie np. osoba byla za kazdym razem dobrze doswietlona jak bede robil jej serie.
    nie ma wowczas czasu na ciagle zmiany sily blysku w menu lampy...

mam nadzieje ze jest cos w ustaweniach o czym jeszcze nie wiem i oszczedzi mi to bladzenia po zlej sciezce
    pozdr.
  • Freak02
    Zablokowany
    • 2008
    • 2

wydaje mi sie ze ustawiasz strobo, a to nie sa zdjecia seryjne.
    zostaw w ettl2 i ustaw tylko serie na puszce, jezeli lampa nadąży z ładowaniem to wszystkie zdjecia beda dobrze doswietlone
    by lampa szybciej sie ladowala ustaw mniejsza przyslone/wieksze iso - zeby nie musiala uzywac duzej mocy blysku

Komentarz

• stratus
      Początki nałogu
      • 2006
      • 398

dokładnie tak - to są ustawienia błysku stroboskopowego, utrudniłeś sobie sprawę Najprościej to AF - servo, tryb migawki - seria, lampa w automacie. Reszta zależy od warunków oświetleniowych, im mniejsza siła lampy wykorzystana do doświetlenia tym szybciej będzie się ładowała to tym więcej udanych fotek.
      Moje zabawki
      Moje zdjęcia

Komentarz

• molsar
        Bywalec
        • 2006
        • 216

dzieki wielkie,
        smieszna sprawa bo oprocz moich zlych ustawien (multi) rowniez bakterie daly ciala i nie byl w stanie tak szybko zebrac energii do blysku :]
        faktycznie hi iso plus lekka kompensacja i wszystko ladnie daje.
        pozdr.

Komentarz

Pracuję...