VIVITAR 75-205mm 1:3.8 CLOSE FOCUSING AUTO ZOOM

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adag1

VIVITAR 75-205mm 1:3.8 CLOSE FOCUSING AUTO ZOOM

Witam bardzo serdecznie i ogromnie prosze o pomoc. Posiadam canona eos40 d, mam okazje dokupic za smieszna cene wyzej wymieniony obiektyw....ma on mocowanie do canona....ale ja niestety malo sie na tym znam i nie jestem pewna czy bedzie pasowal do kazdego canona (mojego)? zalaczam link ze zdjeciem i ogromnie prosze o odpowiedz czy to da sie podpiac, bede wdzieczna za pomoc!

http://cgi.ebay.co.uk/VIVITAR-75-205...1%7C240%3A1318
  • mate00sh
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1312

On ma mocowanie FD a nie EF, więc na nic Ci się nie zda niestety.

Komentarz

• adag1

Zamieszczone przez mate00sh
      On ma mocowanie FD a nie EF, więc na nic Ci się nie zda niestety.
      no to d..a powiedz mi jeszcze prosze jaka jest roznica miedzy tymi mocowaniami? co oznacza FD a co EF? bardzo dziekuje

Komentarz

• mate00sh
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1312

FD to stare mocowanie, sprzed systemu EOS (który od początku, czyli około 20 lat, ma mocowanie EF). Istnieją przejściówki, ale stosowanie ich wiąże się ze stratą jakości optycznej (jest ciemniejszy i mniej ostry).

Komentarz

• adag1

Zamieszczone przez mate00sh
          FD to stare mocowanie, sprzed systemu EOS (który od początku, czyli około 20 lat, ma mocowanie EF). Istnieją przejściówki, ale stosowanie ich wiąże się ze stratą jakości optycznej (jest ciemniejszy i mniej ostry).
          rozumiem ') pozdrawiam !!! dzieki ')

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

I prośba na przyszłość - jeśli pytasz o obiektyw to pytaj w dziale z obiektywami nie z dSLR .

Komentarz

Pracuję...