Nagminne prześwietlanie - 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • quentin

Nagminne prześwietlanie - 350D

Witam!
    Mój problem polega na tym, że każde zdjęcie wykonane moim 350D na trybie automatycznym jest prześwietlone. Dzieje się tak od czasu, gdy w czasie naświetlania (30 sek.) wyłączyłem aparat. W zasadzie mi to nie przeszkadza, bo robię teraz zdjęcia na w pełni manualnych nastawach, ale niestety nie jestem jedynym użytkownikiem aparatu. Z góry dzięki za jakieś sugestie.
  • maciej76
    Coś już napisał
    • 2008
    • 84

korekta ekspozycji?? z objawami sie zgadza, na auto przeswietla a na manualu to Ty ustawiasz
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Komentarz

• quentin

W ustawieniach nic nie jest zmienione. Nie wiem - może to jakaś awaria światłomierza czy inny diabeł? Da się przeinstalować firmware?

Komentarz

• WaldekA
        Bywalec
        • 2006
        • 246

W trybie AUTO wciśnij spust do połowy i sprawdź na drabince światłomierza co pokazuje. Jeżeli stoi na środku i prześwietla,to babol światłomierza, jeżeli jest przesunięty w prawo to masz włączoną korekcję ekspozycji i musisz ją sprowadzić do zera. Jak to zrobić? To musisz wyczytać w istrukcji, bo ja nie wiem. Nie mam 350D.
        Kiedyś tu była stopka:-)

Komentarz

• dr11
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1143

W trybie auto w 350D nie zrobi się korekty ekspozycji, o ile dobrze pamiętam...
          .

Komentarz

• ExploRa
            Początki nałogu
            • 2005
            • 336

to uzywaj zamiast AUTO trybu P i korekte zrobisz i inne cuda na kiju
            www.explora.pl

Komentarz

Pracuję...