Przykładowe zdjęcia z Tamrona 28-75

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • freak

Przykładowe zdjęcia z Tamrona 28-75

Witam,
    wszędzie się naslucham o tym jaki to dobry obiektyw itp, itd...
    Natomiast nigdzie nie ma zdjęc zrobionych tym obiektywem, a ciekawi mnie to bardzo.
    Czy jest może ktos posiadaczem Tamrona 28-75 2,8. Dużo użytkowników chwali ten obiektyw ale tak naprawdę przykładowych zdjęć znalesc nie moge (jesli źle szukam to sorry )
    Sprzedawca w sklepie odradził mi Tamrona .. zaproponował canona z nie tak dobrym światlem..ale w/g niego lepszym. Podobno ten tamron strasznie filtruje obraz i kolory są dziwne. nie wiem oczywiście czy to prawda.

Jeśli ktoś posiada taki obiektyw to ...plis niech wstawi fotkę (nie obrobioną oczywiście tylko prosto z aparatu)
    I oczywiście jak ktoś posiada jeszcze jakies fotki z obiektywów w porównywalnych cenach, to tez było by coś.

Z góry dzięki
  • snow
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1145

Zamieszczone przez freak
    Witam,
    wszędzie się naslucham o tym jaki to dobry obiektyw itp, itd...
    Natomiast nigdzie nie ma zdjęc zrobionych tym obiektywem, a ciekawi mnie to bardzo.

Chyba nie szukałeś zbyt dokładnie: http://www.photosig.com/go/photos/browse?id=20876

Komentarz

• freak

ok dzieki i sory chyba rzeczywiście niedokładnie
      ale jak ktos ma swoje jakieś prosto z aparatu .. to też chętnie zobacze.

zdjęcia wyglądaja całkiem całkiem
      Pozdr.

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

polecam pbase.com

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez freak
          Jeśli ktoś posiada taki obiektyw to ...plis niech wstawi fotkę (nie obrobioną oczywiście tylko prosto z aparatu)

Musisz sprecyzowac 'nieobrobiona' .
          Bo co innego fotka z 20D na parametrach zerowych a co innego fotka z 300D na podbitych parametrach, mowa oczywiscie o jpg.
          Co innego RAW ogladany w BreezeBrowser na High Quality, co innego RAW w irfanview czy C1 czy PS CS 2.

Tu masz na przyklad dwa dzisiejsze RAWy z 20D (.CR2) , polecam obejrzec BreezeBrowserem w High Quality - ja tak ogladam i wtedy widze 'co mozna z danego zdjecia osiagnac' a nie 'co filtry i brak obrobki w aparacie uczynily z tym zdjeciem'

Komentarz

• krecio
            Początki nałogu
            • 2004
            • 470

Zamieszczone przez freak
            Podobno ten tamron strasznie filtruje obraz i kolory są dziwne. nie wiem oczywiście czy to prawda.
            Zaraz bedzie wrzask i pewnikiem zostane odsadzony od czci i wiary ale moim zdaniem to stwierdzenie jest prawdziwe. Ja swojego sie pozbylem. Absolutnie nieodpowiadala mi jego kolorystyka i nie jest dla mnie argumentem to, ze moge sobie poprawic softem. Najlepiej dorwij kogos kto moze Ci uzyczyc tego szkielka i zrob sobie sam kilka fotek. Wtedy bedziesz wiedzial dokladnie czy Ci to odpowiada. Mnie nie.
            pozdr.
            krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• krecio
              Początki nałogu
              • 2004
              • 470

Zloty pasek jest cool. Kolor plastiku czy kompozytu tez fajowy. Niebieska dominanta mnie wk..a.
              Aha, i to srebro na dekielku jakos mi nie komponuje. A przeciez studia nad dekielkiem sa wazna i rozwijajaca sie galezia fotografii
              pozdr.
              krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• froolk
                Początki nałogu
                • 2005
                • 256

Zamieszczone przez mmsza
                Dla samego sposobu zapinania dekielka w Tamronie należy go mieć
                Że też inni na to wpaść nie mogą.

To prawda, jak mnie wk....a zakładanie Canonowskich dekielków na filtry. Tragedia! A można - bo Tamronowy zakłada sie klasa

Komentarz

• Golibroda
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 99

Zamieszczone przez mmsza
                  Dla samego sposobu zapinania dekielka w Tamronie należy go mieć
                  Że też inni na to wpaść nie mogą.
                  A mógłbyś ten sposób mocowania dekielka widocznić na foto ?. Z chęcią bym sie zapoznał z tym patentem
                  Pozdrowienia
                  Piotr

Komentarz

• p13ka
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1013

Zamieszczone przez Golibroda
                    A mógłbyś ten sposób mocowania dekielka widocznić na foto ?. Z chęcią bym sie zapoznał z tym patentem
                    A choćby tu, na tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55720373 widać na fotkach dekielek. Faktycznie bardzo wygodna sprawa. Łatwo założyć/zdjąć nawet z założoną na obiektyw osłoną przeciwsłoneczną.

Komentarz

• Semtex
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 347

Tak to prawda ja mam do canonów takie nie oryginalne gumowe dekielki kupiłem je na jakieś aukcji - wyglądają podobnie i jeżeli ktoś lubi dydndają na gumce przy korpusie - ja nie lubię więc tego nie używam
                      5d + plecak

Komentarz

• Golibroda
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 99

Zamieszczone przez p13ka
                        A choćby tu, na tej aukcji ...........

Dziekuję serdecznie i kłaniam sie nisko.
                        Pozdrowienia
                        Piotr

Komentarz

• ToMo
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 93

Udało mi się nabyć tego Tamrona i jestem szczęśliwym jego posiadaczem, jednak nie miałem czasu poza dzisiejszym dniem potestować go dogłębnie; widzę, że liczne grono userów CB ma takowe szkiełko - w związku z powyższym faktem, czy "opstrykane" osoby mogłyby zdradzić, przy jakich parametrach (np. przesłona czy ogniskowa) wg nich ten obiektyw osiąga swoje apogeum możliwosci
                          PS Trochę jest ciężki dla 350D - przyzwyczaiłem się do KIT-a i 50-tki a ten Tamron to cegła
                          Ostatnio edytowany przez ToMo; 1690.
                          50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Komentarz

• Mac
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2063

Mam Tamrona od miesiąca z kawałkiem, to dobre szkło i nie widzę niebieskiej dominanty, chyba jestem ślepy ale spróbuję ją znaleźć. Szkło jest super i jestem z niego zadowlony. Wielkość o.k. a dekielek pierwsza klasa. Niestety Nikon daje coś takiego w standardzie. Canon mógłby też zacząć stosować ten sposób zakładania dekla.
                            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Polaco
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1135

ToMo, przy moim od F/4 jest ostry jak zyleta.
                              Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                              Troche moich knotow

Komentarz

Pracuję...