Wyostrzanie w 50D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • McKozzy
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 20

Wyostrzanie w 50D

Drodzy forumowicze. Wczoraj nabyłem nowiutkiego 50D i nigdzie nie mogę znaleźć opcji wyostrzania obrazu, o której pisze autor recenzji na fotopolis.pl. http://eos50d.fotopolis.pl/index.php?n=7987&p=6 Będę wdzięczny za podpowiedzi bardziej doświadczonych posiadaczy 50tek.
    Pozdrawiam
    McKozzy
  • Maureli
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 20

Moim zdaniem chodzi tu o parametr w poszczególnych stylach obrazu. Na danym stylu jak nacisniesz INFO to znajdziesz m.in. ostrość kontrolowaną w 8 krokach (od 0 do 7). W stylu "Standard" ostrość jest ustawiona na 3 więc się zgadza z opisem na fotopolis.

Komentarz

• panuna
      Początki nałogu
      • 2007
      • 267

Zamieszczone przez McKozzy
      Drodzy forumowicze. Wczoraj nabyłem nowiutkiego 50D i nigdzie nie mogę znaleźć opcji wyostrzania obrazu, o której pisze autor recenzji na fotopolis.pl. http://eos50d.fotopolis.pl/index.php?n=7987&p=6 Będę wdzięczny za podpowiedzi bardziej doświadczonych posiadaczy 50tek.
      Pozdrawiam
      to co przytoczyłeś w linku do fotopolis masz na 176 stronie instrukcji C.Fn II-2

Komentarz

• McKozzy
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 20

Maureli, czy korzystałeś/aś może z tej opcji? Jakie wrażenia?
        McKozzy

Komentarz

• Maureli
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 20

McKozzy, nie sprawdzałem...zawalony jestem totalnie robotą aparat leży i czeka :-D

Komentarz

• panuna
            Początki nałogu
            • 2007
            • 267

Zamieszczone przez McKozzy
            Maureli, czy korzystałeś/aś może z tej opcji? Jakie wrażenia?
            korzystałem ale tylko testowo, do focenia nie używam. Jeżeli po zrobieniu zdjęć okazuje się, że ziarno jest za duże, to zawsze ten sam efekt możesz uzyskać w załączonym do aparatu DPP.

Komentarz

Pracuję...