[pani_od_kotów] - na planie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pani_od_kotów
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 45

[pani_od_kotów] - na planie

Na planie filmu o Powstaniu Wielkopolskim. 400D i C 70-300 4-5.6, ISO 400 i ustawienia automatyczne, na paru zdjęciach później barwy nieco ocieplone:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11
    Ostatnio edytowany przez pani_od_kotów; 19013.
    "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro
  • DonBolano
    Początki nałogu
    • 2008
    • 331

Ciemno chyba
    Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• nagor
      Uzależniony
      • 2007
      • 522

nawet bardzo ciemno
      podobają mi się te zdjecia z zołnierzykami dobry reportaż ale za ciemny
      Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
      zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• pani_od_kotów
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 45

Zamieszczone przez DonBolano
        Ciemno chyba
        Przepalenia wychodziły na początku, więc ustawiłam ekspozycję na -0.67 - wolałam niedoświetlić lekko, niż stracić szczegóły. Nie przestawiłam później, a na laptopie, gdzie zgrałam fotki, bałam się poprawiać.
        Może tak zostac, czy jednak rozjaśnić na krzywych albo poziomach?

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Komentarz

• Slider
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1052

Zamieszczone przez pani_od_kotów
          Może tak zostac, czy jednak rozjaśnić na krzywych albo poziomach?
          E tam, to malkontenci:grin: Generalnie jesli mowisz, że w przypadku ekspozycji 0EV byly przepalenia, to slusznie, że przyciemniłaś. Ogolnie zdjęcia są dobrze naświetlone (przynajmniej u mnie) więc chyba tylko w #8, #10 i #11 wystarczy rozjaśnić cienie i powinno byc ok:wink:

Ogólnie reportaż mi się podoba. Co prawda zawsze można się przyczepić do kadrów, poucinać, ale to zrozumiałe, skoro bylo tak duzo ludzi i kazdy "chcial sie wepchnąć" przed obiektyw:-)

Komentarz

• pani_od_kotów
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 45

No właśnie - czy któreś kadry można było lepiej zrobić, a jeśli tak to jak? Na przyszłość warto wiedzieć.

Komentarz

• Slider
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1052

Hmm.. Pozwól, że sie odniosę tylko do niektórych z dośc charakterystycznymi błędami(?), które jednak lubią sie powtarzać.
              #4 Masz modela, tło z cegieł i szare niebo (pomijając to ostatnie; jest ok) I jakiś facet wchodzący w kadr po lewej Jesli chcesz pokazać podział na plany (mniej lub bardziej oddalone) rób to bardziej świadomie i pewnie. Więc albo faktycznie pokazujemy, że nasz model stoi za tym czlowiekiem (co wymaga innego punktu widzenia) albo wyrzucamy go z kadru (w tym wypadku zalecane)
              #6 jest sobie model z fajką (btw nieosrty) będacy tematem zdjecia i w połowie ucięty czlek po prawej. Wyrzucić. (żolnierza, nie zdjęcie:-))
              #8 trochę za duży bałagan. 3 osoby i 2 konie w kadrze. Żadna z osób nie przyciąga naszej uwagi, nie ma znaków szczególnych, nic ciekawego nie reprezentuje (na zdjęciu).
              #10 Niestety tez mało zdecydowana. Ni to portret, ni zdjęcie ogolne, kamera IHMO zbędna, bo ledwo miesci się w kadrze, a i tak nie jest głównym tematem zdjęcia (chyba?:-))

To tyle odnośnie uwag. Nie traktuj tego jako wyznaczniki charakteryzujące zdjęcia (bo te IHMO sa dobre) tylko pewne błędy, których powinno się w przyszłości unikać:wink:

Pozdrawiam

PS: Oczywiscie to tylko mala porcja ode mnie. Jest tu jeszcze sporo osób, które napewno cos zauważą:wink:

Komentarz

• canis_lupus
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1252

Moja szybka propozycja jednego:
                "I love You Cię" Różyczko...
                Galeria ,
                Druga galeria,

Komentarz

• pani_od_kotów
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 45

@canis_lupus:
                  Przyznam, ze propozycja niezła Tło w tej wersji fajnie wygląda.

@Slider:
                  4 i 6 - masz rację, zostawiłam tak jak z aparatu wyszły i za mało jeszcze zwracam uwage (u siebie przynajmniej), na takie drobiazgi.
                  10 - mam uczucia mieszane, bo ten pan na zdj. jest kamerzystą.
                  8 - miało wyglądac, jakby koniowi tłumaczył, jak ma grać, bo się jeździec nie załapał
                  Dzięki za uwagi

Komentarz

• uzależniony
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 38

Na 4 - Pan Gadżet
                    Canon 20d Sigma 70-200 f/2.8 Tamron 17-50 f/2.8 Canon 50 f/1,8 ...
                    / /

Komentarz

Pracuję...