Nazwisko autora w EXIF

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArekLodzPl
    Początki nałogu
    • 2008
    • 346

Nazwisko autora w EXIF

Mam pytanie czy w Canonie 20D można zapisać imię i nazwisko autora, tak aby później pojawiała się taka informacja w EXIF-ie. Jeśli to możliwe proszę o podpowiedź jak to zrobić.
  • Ciosna
    Bywalec
    • 2007
    • 162

Zamieszczone przez ArekLodzPl
    Mam pytanie czy w Canonie 20D można zapisać imię i nazwisko autora, tak aby później pojawiała się taka informacja w EXIF-ie. Jeśli to możliwe proszę o podpowiedź jak to zrobić.
    Jak się wprowadzi te dane w programie "EOS Utility" to będą widoczne tylko w ZoomBrowser, DPP, ale pod Windowsem nie będą widoczne. Jak Ci zależy, aby widoczne było pod Windowsem użyj programu "Exifer"- wpisuje się w odpowiedniej zakładce tekst i pojawia się dodatkowy wiersz w Exifie "Prawa autorskie ... ". Nie wiem czy to jedyny sposób, ale Ja z niego korzystam
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Komentarz

• arturs
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4196

Trzeba użyć programu eos utility - nazwisko będzie widoczne w rawie (i wyciąganych z niego jpgach) i jpgach z aparatu - także w windowsie bez żadnych kombinacji z exiferem..
      Jak chcesz więcej opisów w różnych polach to sciągnij sobie ode mnie z www programik "opisywacz" i tam możesz sobie zautomatyzować trochę różnych opisów w formacie exif i iptc..
      Parę osób korzysta i na razie są zadowoleni.. programik oczywiście jest free..
      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

http://canon-board.info/showthread.php?t=4820
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...