[gawryl] Moje zdjęcia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gawryl
    Uzależniony
    • 2004
    • 810

[gawryl] Moje zdjęcia

witam,

24 czerwca 2005 - Dni Miasta Bialystok - i koncert Kayah... poszedlem z aparatem - od razu dodaje, ze nie mam doswiadczenia w tego typu zdjeciach - prosze o uwagi/opinie....

pozdr,
    Krzysiek

(muflon) poprawiłem tytuł wątku

edit2: aktualizacja linkow
    Ostatnio edytowany przez gawryl; 438.
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
  • gawryl
    Uzależniony
    • 2004
    • 810

fotografia domowa(rodziny):

prosze o Wasze opinie.

edit: aktualizcja linkow

Komentarz

• Polaco
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1135

Zamieszczone przez gawryl
      fotografia domowa(rodziny):

prosze o Wasze opinie.
      Jak dla mnie to musisz troche wyostrzyc to http://212.33.73.7/~gawryl/photo/2/3.html

To tez bardzo fajne http://212.33.73.7/~gawryl/photo/2/6.html ale chyba trzeba ocieplic troche zdjecie (WB ?).
      Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
      Troche moich knotow

Komentarz

• FotoZiutek
        Coś już napisał
        • 2005
        • 57

fotografia domowa(rodziny): prosze o Wasze opinie.
        Nie lubie pozowanych zdjec - lepiej z zaskoczenia (a raczej tak przyzwyczaic rodzine do aparatu, ze przestanie zwracac uwage na latajacego wokol nich wariata )
        Pozdrawiam!
        Paweł Kaniuk - Lublin.
        www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

Komentarz

• gawryl
          Uzależniony
          • 2004
          • 810

Zamieszczone przez FotoZiutek
          Nie lubie pozowanych zdjec - lepiej z zaskoczenia (a raczej tak przyzwyczaic rodzine do aparatu, ze przestanie zwracac uwage na latajacego wokol nich wariata )
          dzieki za opinie o zaskoczeniu, ktora popieram!

zaprezentowane zdjecia sa ,z 2 ,,sesji'' - pierwsza (z celowo ustawionym WB tak, by ocieplala) jest niepozowana, corcia ogladala TV i nie zwracala uwagi co robie (zreszta jest ,,zaprzyjazniona'' z aparatem i go ignoruje) - wiec chyba nie piszesz o tych...,

druga - to juz ,,zabawa w modelke'' wymyslona przez malucha, gdy dostala nowe okulary - ,,modelka'' sama zachciala pozowac! (strach pomyslec, co z niej wyrosnie!, teraz ma dopiero 3.5 roku...echhh, ciezkie zycie taty). i choc nie jestem zwolennikiem takich zdjec to ja jednak odnajduje je na za naturalne i zywiolowe. myle sie?

Komentarz

• FotoZiutek
            Coś już napisał
            • 2005
            • 57

ja jednak odnajduje je na za naturalne i zywiolowe. myle sie?
            Niestety musisz wiedziec, ze swoje dzieci odbiera sie zawsze baaaardzo subiektywnie - wiem cos o tym Sam sie nie moge z tego wyleczyc
            Pozdrawiam!
            Paweł Kaniuk - Lublin.
            www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

Komentarz

• gawryl
              Uzależniony
              • 2004
              • 810

Zamieszczone przez FotoZiutek
              Niestety musisz wiedziec, ze swoje dzieci odbiera sie zawsze baaaardzo subiektywnie - wiem cos o tym Sam sie nie moge z tego wyleczyc
              o tym wiem - dlatego staram sie robic selekcje tego, co pokazuje - by nie meczyc widza zdjeciami nudnymi, majacymi wartosc jedynie dla rodziny dzieki za opinie.

ciekawym, co o braku naturalizmu mysla inni.

Komentarz

• gawryl
                Uzależniony
                • 2004
                • 810

uzupelniam swoja stronke o kilka starych (sprzed roku, dwoch) zdjec :

jak je oceniacie?

edit:aktualizacja linkow

Komentarz

• Polaco
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1135

To http://212.33.73.7/~gawryl/photo/3/4.html mi sie najbardziej podoba, pierwsze z serii tez byloby fajne, ale przepaliles reke
                  Troche moich knotow

Komentarz

• gawryl
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 810

@Polaco
                    ciesze sie, ze sie cos spodobalo - a przepalenia nie wiem jak uniknac w takich warunkach (bardzo mocne swiatlo sloneczne, dlatego modelke ustawilem plecami do swiatla). sugestie?

Komentarz

• Polaco
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1135

@Polaco
                      ciesze sie, ze sie cos spodobalo - a przepalenia nie wiem jak uniknac w takich warunkach (bardzo mocne swiatlo sloneczne, dlatego modelke ustawilem plecami do swiatla). sugestie?
                      Albo statyw, 2 razy naswietlanie klatki i pozniej laczenie (wiem, wiem, trudne) albo jakas firanka w domu
                      Troche moich knotow

Komentarz

• gawryl
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 810

Zamieszczone przez Polaco
                        Albo statyw, 2 razy naswietlanie klatki i pozniej laczenie (wiem, wiem, trudne) albo jakas firanka w domu
                        czekaj czekaj...Ty mowisz o pierwszym zdjeciu w katalogu?
                        bo ja Ci pisalem o trudnosciach podczas focenia tych ,,czerwonych'' (#3 i #4, dlatego myslalem, ze mowisz o tej ,,serii'')

dzeki za pomoc: choc zdjecie bylo i tak ze statywu, to na zrobienie 2 i laczenie nie wpadlem,a firanka (wbrew moim oczekiwaniom) za malo wyrownala oswietlenie

Komentarz

• Polaco
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1135

czekaj czekaj...Ty mowisz o pierwszym zdjeciu w katalogu?
                          bo ja Ci pisalem o trudnosciach podczas focenia tych ,,czerwonych'' (#3 i #4, dlatego myslalem, ze mowisz o tej ,,serii'')

dzeki za pomoc: choc zdjecie bylo i tak ze statywu, to na zrobienie 2 i laczenie nie wpadlem,a firanka (wbrew moim oczekiwaniom) za malo wyrownala oswietlenie
                          Zeby nie bylo watpliwosci o ktorym zdjeciu mowie, to jest to http://212.33.73.7/~gawryl/photo/3/0.html

Jesli nie firanka to moze sprobuj z posciela (jak masz biala).

Co do laczenia 2-ch (i wiecej) zdjec razem, poszukaj informacji na temat HDR (High Dynamic Range, naprawde bardzo fajna sprawa.
                          Troche moich knotow

Komentarz

• gawryl
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 810

z innej beczki: (fotografia pocztowkowa - Wenecja)

i jak?

edit:aktualizacja linkow

Komentarz

• Venio
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1084

bardzo ładne... szczególnie te pierwsze 5 w b&w mi sie podobają

Komentarz

Pracuję...