[Jerzy M] Wakacyjnie, Karaiby - Saint Martin
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Szkoda że nie miałeś polara, dwa pierwsze zdjęcia jakieś takie zbyt blade się wydają...Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce... -
-
-
jerzy_m takich zdjec plazy przy lotnisku to nawet nie pokazuj. spotterzy pewnie sie teraz czuja jakby dostali prosto w pysk
Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Ciesze sie ze watek spelnia swoja role:-), mysle ze zmotoryzowani tubylcy sa mi wdzieczni za ta anty- reklame, takich "korkow" moga pozazdroscic im najwieksze aglomeracje swiata, bumper to bumper Panie
Zmieniajac temat, moze portrecik rdzennego mieszkanca tej wyspy bardziej przypadnie Wam do gustu:-)
Ostatnio edytowany przez Jerzy M; 12932.Komentarz
-
-
To prawda, nastepnym razem zapewne to uczynie, a poki co to udalo mi sie zrobic takie byle co z jachtu, to bylo pelne zaskoczenie, uslyszalem go i zobaczylem kiedy juz "siadal".
A wracajac do mojego modela, to moze jeszcze cos szerzej.
A na deser cos bardziej swojskiego:-)
Komentarz
-
To 5D potrafi tak zepsuć zdjęcia...? Mogłeś je trochę wyciągnąć w jakimś Photoshopie czy podobnym oprogramowaniu.5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
Zdjęcia -> http://smolarek.infoKomentarz
-
...zaraz po tym jak cos konstruktywnego napiszesz na temat kazdego z nich... a co do psucia, to 5D jest poza podejrzeniem, wiadomo kto robi zdjecia:wink:. Poza dwoma z samolotami ( ktore znalazly sie tutaj tylko i wylacznie na wskotek sugestii Woodland'a - a nie powinny sie tu znalesc ) pozostalym mozna cos zarzucic, ale ze sa zepsute to moim skromnym zdaniem lekka przesada.
??:
Komentarz
-
OK, przesadziłem.
...zaraz po tym jak cos konstruktywnego napiszesz na temat kazdego z nich... a co do psucia, to 5D jest poza podejrzeniem, wiadomo kto robi zdjecia:wink:. Poza dwoma z samolotami ( ktore znalazly sie tutaj tylko i wylacznie na wskotek sugestii Woodland'a - a nie powinny sie tu znalesc ) pozostalym mozna cos zarzucic, ale ze sa zepsute to moim skromnym zdaniem lekka przesada.
??:
Brakuje mi kontrastu, praktycznie na wszystkich z wyjątkiem koguta.
Jedynka wg mnie najlepsza, reszta dość przypadkowa. Małpka jak to małpka - budzi pozytywne uczucia; nie dało się jej uchwycić w ruchu, albo z małą?
PS. Ile kosztuje przyjemność bycia TAM? :-)5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
Zdjęcia -> http://smolarek.infoKomentarz
-
nie podobaja mi sie te zdjecia... sa blade, niekontrastowe (prawie wszystkie).
i wielkosc! forum sie rozjezdza.Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocneKomentarz
-
Z tym kontrastem to jest tak, ze mnie tak pasi i tak zostanieOK, przesadziłem.
Brakuje mi kontrastu, praktycznie na wszystkich z wyjątkiem koguta.
Jedynka wg mnie najlepsza, reszta dość przypadkowa. Małpka jak to małpka - budzi pozytywne uczucia; nie dało się jej uchwycić w ruchu, albo z małą?
PS. Ile kosztuje przyjemność bycia TAM? :-)
malpka byla w czsie lunch'u, a ja niestety nie moglem poswiecic jej wiecej czasu - moze innym razem. Co do kosztow bycia TAM, to jest to pytanie typu ile kosztuje auto?...jezdzisz tym na co cie stac...masz to za co placisz - a konkretnie od kilkuset $ do kilku tysiecy $ za dobe
Dla czlonkow tego forum bardziej istotna moze byc informacja ze sprzet foto jest tutaj tanszy o jakies 10% od tego kupowanego internetowo np. w B&H w New York City:grin:, przyleciec tu mozna na dowod osobisty, z tego co sie orientuje to z Europy lataja tutaj bezposrednio KLM z Amsterdamu i AIRFRANCE z Paryza. Dla przykladu, cena 5D z gwarancja amerykanska to kwota $1800 plus casch back od Canona , 70-200 F2.8 IS kosztuje $1450 - tez gwarancja U.S, czyli na Europe bedzie jeszcze odrobine taniej. Mozna sobie zadac pytnie, po co latac na zakupy do Stanow, skoro mozna polaczyc przyjemne z pozytecznym
Tak jak nadmienilem na poczatku, nie wystawiam tutaj arcydziel i nie oczekuje oklaskow, moim zamyslem bylo pokazanie tego miejsca bo wiem ze sa tacy jak ja, co lubia podrozowac ( nie tylko palcem po mapie ) i sa ciekawi takich miejsc. A co do rozmiaru zdjec, to jak najbardziej masz racje i juz sie poprawiam
Wracajac jeszcze do zdjec, tym razem chcialem pokazac kilka zdjec tego co mozna tutaj spotkac pod powierzchnia wody.
Komentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz