[Jerzy M] Wakacyjnie, Karaiby - Saint Martin

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jerzy M
    Bywalec
    • 2007
    • 131

[Jerzy M] Wakacyjnie, Karaiby - Saint Martin

Witam,

Tak jak w tytule, pragne przedstawic kilka fotek z wakacji. Nie ma w nich wielkiego artyzmu, ale moze te zdjecia pomoga komus w podjeciu decyzji gdzie spedzic kolejny urlop.

• robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

Szkoda że nie miałeś polara, dwa pierwsze zdjęcia jakieś takie zbyt blade się wydają...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Woodland
      Bywalec
      • 2006
      • 106

Jeżeli to to samo St Mairtin, o którym myśle, to brakuje mi zdjecia z plaży przy lotnisku :-D

A co do samych zdjęć to brakuje mi na nich kontrastu i kolorów.
      Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.

Komentarz

• Jerzy M
        Bywalec
        • 2007
        • 131

Zamieszczone przez Woodland
        Jeżeli to to samo St Mairtin, o którym myśle, to brakuje mi zdjecia z plaży przy lotnisku :-D
        .
        Pytasz? - masz!:-)

Jezeli mowa o plazach to jest tam kilka ciekawszych, a Panom szczegolnie polecam te po francuskiej stronie wyspy.

Komentarz

• gkmrtoip
          Bywalec
          • 2008
          • 116

jerzy_m takich zdjec plazy przy lotnisku to nawet nie pokazuj. spotterzy pewnie sie teraz czuja jakby dostali prosto w pysk
          Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Komentarz

• Rafał32
            Bywalec
            • 2007
            • 129

Zamieszczone przez Jerzy M
            Witam,

Tak jak w tytule, pragne przedstawic kilka fotek z wakacji. Nie ma w nich wielkiego artyzmu, ale moze te zdjecia pomoga komus w podjeciu decyzji gdzie spedzic kolejny urlop.
            Mi pomogły-takie sobie miejsce na urlop.......
            Raczej się nie wybiorę.
            Aparat Foto

Komentarz

• Krzychu
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3611

Pytasz? - masz!:-)
              E, nie o to chodzi - chodzi o plażę z jakimś 747 na głową cyknięty szerokim kątem czyli klasyka jeżeli chodzi o SXM...
              Pozdrowienia,
              KZ
              KZ Aviation Photography

Komentarz

• Jerzy M
                Bywalec
                • 2007
                • 131

Zamieszczone przez Rafał32
                Mi pomogły-takie sobie miejsce na urlop.......
                Raczej się nie wybiorę.
                Ciesze sie ze watek spelnia swoja role:-), mysle ze zmotoryzowani tubylcy sa mi wdzieczni za ta anty- reklame, takich "korkow" moga pozazdroscic im najwieksze aglomeracje swiata, bumper to bumper Panie
                Zmieniajac temat, moze portrecik rdzennego mieszkanca tej wyspy bardziej przypadnie Wam do gustu:-)
                Ostatnio edytowany przez Jerzy M; 12932.

Komentarz

• Woodland
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 106

Zamieszczone przez Krzychu
                  E, nie o to chodzi - chodzi o plażę z jakimś 747 na głową cyknięty szerokim kątem czyli klasyka jeżeli chodzi o SXM...
                  Dokładnie o tym mówiłem. Dla samego lądującego nad głową 747 warto się wybrać A plaże (jeżeli ktos lubi) też są super.
                  Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.

Komentarz

• Jerzy M
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 131

Zamieszczone przez Woodland
                    Dokładnie o tym mówiłem. Dla samego lądującego nad głową 747 warto się wybrać
                    To prawda, nastepnym razem zapewne to uczynie, a poki co to udalo mi sie zrobic takie byle co z jachtu, to bylo pelne zaskoczenie, uslyszalem go i zobaczylem kiedy juz "siadal".

A wracajac do mojego modela, to moze jeszcze cos szerzej.

A na deser cos bardziej swojskiego:-)

Komentarz

• TomekS
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 274

To 5D potrafi tak zepsuć zdjęcia...? Mogłeś je trochę wyciągnąć w jakimś Photoshopie czy podobnym oprogramowaniu.
                      5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
                      Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• Jerzy M
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 131

Zamieszczone przez TomekS
                        To 5D potrafi tak zepsuć zdjęcia...? Mogłeś je trochę wyciągnąć w jakimś Photoshopie czy podobnym oprogramowaniu.
                        ...zaraz po tym jak cos konstruktywnego napiszesz na temat kazdego z nich... a co do psucia, to 5D jest poza podejrzeniem, wiadomo kto robi zdjecia:wink:. Poza dwoma z samolotami ( ktore znalazly sie tutaj tylko i wylacznie na wskotek sugestii Woodland'a - a nie powinny sie tu znalesc ) pozostalym mozna cos zarzucic, ale ze sa zepsute to moim skromnym zdaniem lekka przesada. ??:

Komentarz

• TomekS
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 274

...zaraz po tym jak cos konstruktywnego napiszesz na temat kazdego z nich... a co do psucia, to 5D jest poza podejrzeniem, wiadomo kto robi zdjecia:wink:. Poza dwoma z samolotami ( ktore znalazly sie tutaj tylko i wylacznie na wskotek sugestii Woodland'a - a nie powinny sie tu znalesc ) pozostalym mozna cos zarzucic, ale ze sa zepsute to moim skromnym zdaniem lekka przesada. ??:
                          OK, przesadziłem.
                          Brakuje mi kontrastu, praktycznie na wszystkich z wyjątkiem koguta.
                          Jedynka wg mnie najlepsza, reszta dość przypadkowa. Małpka jak to małpka - budzi pozytywne uczucia; nie dało się jej uchwycić w ruchu, albo z małą?

PS. Ile kosztuje przyjemność bycia TAM? :-)
                          5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
                          Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• timo
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 125

nie podobaja mi sie te zdjecia... sa blade, niekontrastowe (prawie wszystkie).

i wielkosc! forum sie rozjezdza.
                            Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
                            moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne

Komentarz

• Jerzy M
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 131

Zamieszczone przez TomekS
                              OK, przesadziłem.
                              Brakuje mi kontrastu, praktycznie na wszystkich z wyjątkiem koguta.
                              Jedynka wg mnie najlepsza, reszta dość przypadkowa. Małpka jak to małpka - budzi pozytywne uczucia; nie dało się jej uchwycić w ruchu, albo z małą?

PS. Ile kosztuje przyjemność bycia TAM? :-)
                              Z tym kontrastem to jest tak, ze mnie tak pasi i tak zostanie malpka byla w czsie lunch'u, a ja niestety nie moglem poswiecic jej wiecej czasu - moze innym razem. Co do kosztow bycia TAM, to jest to pytanie typu ile kosztuje auto?...jezdzisz tym na co cie stac...masz to za co placisz - a konkretnie od kilkuset $ do kilku tysiecy $ za dobe
                              Dla czlonkow tego forum bardziej istotna moze byc informacja ze sprzet foto jest tutaj tanszy o jakies 10% od tego kupowanego internetowo np. w B&H w New York City:grin:, przyleciec tu mozna na dowod osobisty, z tego co sie orientuje to z Europy lataja tutaj bezposrednio KLM z Amsterdamu i AIRFRANCE z Paryza. Dla przykladu, cena 5D z gwarancja amerykanska to kwota $1800 plus casch back od Canona , 70-200 F2.8 IS kosztuje $1450 - tez gwarancja U.S, czyli na Europe bedzie jeszcze odrobine taniej. Mozna sobie zadac pytnie, po co latac na zakupy do Stanow, skoro mozna polaczyc przyjemne z pozytecznym

Zamieszczone przez timo
                              nie podobaja mi sie te zdjecia... sa blade, niekontrastowe (prawie wszystkie).

i wielkosc! forum sie rozjezdza.
                              Tak jak nadmienilem na poczatku, nie wystawiam tutaj arcydziel i nie oczekuje oklaskow, moim zamyslem bylo pokazanie tego miejsca bo wiem ze sa tacy jak ja, co lubia podrozowac ( nie tylko palcem po mapie ) i sa ciekawi takich miejsc. A co do rozmiaru zdjec, to jak najbardziej masz racje i juz sie poprawiam

Wracajac jeszcze do zdjec, tym razem chcialem pokazac kilka zdjec tego co mozna tutaj spotkac pod powierzchnia wody.

Komentarz

Pracuję...