[zuczek] portret

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zuczek
    Początki nałogu
    • 2008
    • 282

[zuczek] portret

Witam.
    Ostatnio mogłem skorzystać z prowizorycznego studia przenośnego składającego się z tła, 2 parasolek srebrnych po 2 żarówki 5500k.

Poniżej zamieszczam efekty.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Jeśli kolanka bolą to do ortopedy a jeśli nie to śmiało przykucnij trochę przy fotografowaniu osób niższych od siebie .
    Mowa o zdjęciach 1-4 . Mnie kolana bolą a i tak la dobra zdjęcia (perspektywa! plus kierunek wzroku osoby fotografowanej) poświęcam się bom wysoki .

Komentarz

• Adaminorge
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 36

Dla mnie najlepsze to: 3,4 i 7. Lubię naturalnosć w portrecie (mimo, że często jest to zdjęcie pozowane), a z tych dwóch zdjęć chyba wychodzi jakaś cząstka duszy modeli.
      Reszta trochę drewniana. Pomijam techniczną ocenę zdjęć i przygotowanie modeli do sesji (to pozostawię specom).

Komentarz

• zuczek
        Początki nałogu
        • 2008
        • 282

Zamieszczone przez Vitez
        Jeśli kolanka bolą to do ortopedy a jeśli nie to śmiało przykucnij trochę przy fotografowaniu osób niższych od siebie .
        Mowa o zdjęciach 1-4 ..
        Nogi sprawne , dzięki za uwagi, przy następnej okazji postaram się zastosować do rad.

Hmm.. jeżeli chodzi o zdjęcia 2-4 to fakt są robione z góry pod kątem, ale pierwsze było z wysokości malucha jak dobrze sobie przypominam i to chyba widać.

Dla mnie najlepsze to: 3,4 i 7. Lubię naturalnosć w portrecie (mimo, że często jest to zdjęcie pozowane), a z tych dwóch zdjęć chyba wychodzi jakaś cząstka duszy modeli.
        Miło, że zostało to zauważone bo tego właśnie szukam w portretach
        www.fotoadam.eu
        FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Komentarz

Pracuję...