Ciekawe jakie mocowanie użyją? EF czy może EF-S?
Aparat nie z tej Ziemi :D
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Jak się domyślam to ta matryca nie będzie tak szumieć jak w dzisiejszych aparatch, o ile wogóle będzie szumieć ;-)
Komentarz
-
może ktoś jest dobry z matmy? ile mega będą mogły mieć pliki?
w główce mi się nie mieści jak oni będą przesyłać takie fotki na ziemie i jakie szkło podczepią pod to cuś !! - to chyba już idzie w metry (średnica)
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)Komentarz
-
-
No jak nie będą w RAW'ach robić to może będą wystarczająceZamieszczone przez K2_vertimoże ktoś jest dobry z matmy? ile mega będą mogły mieć pliki?
w główce mi się nie mieści jak oni będą przesyłać takie fotki na ziemie i jakie szkło podczepią pod to cuś !! - to chyba już idzie w metry (średnica)

Pozatym jak się im znudzi ten "aparat cyfrowy" to zwiozą go na ziemie i ci co dla nich się kasa w hobby nie liczy (nie żebym był złośliwy Czacha
) sobie go kupią
Pojemność tonalna będzie taka że cały wagon wejdzie :-D
A szkła może jak zostaną przy EF to się da L'ki zastosować to i Crop factor fajny wychodzi :cool:
Komentarz
-
-
mi wyszło trochę inaczej :wink:Zamieszczone przez Tomasz Golinskizależy ile bitów na pixel. przy 24, to 3x1.5 Gb.
500 x (matryca 6mln - 8mb? 10 mb? - tiff z 20?) = ładna tapeta na sufit
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)Komentarz
-
-
no nie wiem.. chyba inne obiektywy do tego skonstruowac beda musieli - krycie lensow EF (tym bardziej EF-S) bedzie zbyt male..Komentarz
-
A co z dead/hot pixelami na takiej gigantycznej matrycy? Jakaś tolerancja? Mapowanie?
W miarę starzenia się matrycy będzie ich przybywać...i pojawi się
taki dead a wtedy nie wiadomo będzie, czy martwy pixel czy może czarna dziura/czarny karzeł? A hot pixel to może supernowa :wink:
Komentarz
-
przy obecnym tempie rozwoju technologii,
to w 2011 może to cudo być warte tyle,
co obecnie EOS 60D
Komentarz
-
Komentarz
-
Taaak - to sa dopiero onanisci sprzetowi
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,