[bartmika] Nowy Jork w 5 dni.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartmika
    Coś już napisał
    • 2007
    • 59

[bartmika] Nowy Jork w 5 dni.

Witam!

Tydzien temu mialem okazje wybrac sie w 5 dniowa samotna wyprawe do Nowego Jorku. Wyjazd dosc krotki jednak na zawsze pozostanie w pamieci

Wrzucam kilka zdjec, pozniej sprobuje nastepne.

Milego ogladania.
    Bartek.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
  • djcargo
    Początki nałogu
    • 2007
    • 353

Bardzo spodobała mi się trójka.
    Czwórka, piątka, szóstka - też ciekawe.
    Pierwsze i drugie wyglądają jak przypadkowe pstryki do rodzinnego albumu.
    Regulamin pkt 8.

Komentarz

• ovi_pl
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 23

Mnie się bardzo podoba 3 i 5. Lubię takie "momenty". IMHO na 2-ce czegoś zabrakło. Nic się nie dzieje w środku planu, nie wiadomo na czym się skupić.
      Pozdrawiam!
      “Dreams are like stars...you may never touch them, but if you follow them they will lead you to your destiny.”

Komentarz

• DonBolano
        Początki nałogu
        • 2008
        • 331

PIerwsze dwa rzeczywiscie raczej przecietne. Ciezko znalezc jakis punkt zaczepienia..
        Trojka bardzo fajna. Taka reporterka zalecialo
        No i widoczki tez ciekawe - lubie mosty
        Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

W jedynce ucięcie flagi dość nieszczęśliwe IMHO, cz-b most między dwoma zdjęciami w kolorze wygląda trochę od czapy. Generalnie całość dość przeciętna - 5 dni to sporo czasu.
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

• rypson
            Bywalec
            • 2007
            • 225

mieszkam w NY od wielu wielu lat... szkoda zr ty miales tylko 5 dni... #3 super zdjecie... reszta to raczej standardzik.... bez emocji czy jakiegos zachwytu... w NY niestety trudno zrobic dobre zdjece, bo kazdy landmark wszystkie widoki sa oklepane z kazdej strony, wiec ciezko pstryknac cos co kiczem nie bedzie... ja przez te wszystkie lata z reka na sercu moge powiedziec ze zrobilem dwa zdjecia ktore sa niezle i niestandardowe a reszta a jest ich tysiace to raczej kiczyk nowojorski... widze zdjecie robione z Top of the Rock... przepalone niebo przepalone budynki... ale pociesze cie jak zyje nie widzialem dobrze zrobionego zdjecia z tego miejsca ))) jest to poprostu technicznie niemozliwe... czasem widzialem gorsze czasem lepsze ale to miejsce jest fatalnie ustawione do slonca.... widok piekny, zpiera dech w piersi nawet mi chociaz jestem tam regularnie raz-dwa w miesiacu... niestety zdjecia wychodza fatalne... jakbys byl kiedys w NY i chcial wyskoczyc na wycieczke po dobrych miejscach fotograficznych daj znac... pozdrawiam

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7450

Nierówno strasznie. Pierwsze 2 kiepścizna straszna, Grand Central kadr przypadkowy jakby, Chinatown - lewo dół w ogóle do obcięcia, 3 zabrakło ci ogniskowej, ale fajnie złapane, most Brooklyński- czemu tak ciemno po lewej ? Times Square - troche chaos i krzywo, panorama fajna (skąd to robione?).
              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• bartmika
                Coś już napisał
                • 2007
                • 59

Zamieszczone przez Cichy
                Nierówno strasznie. Pierwsze 2 kiepścizna straszna, Grand Central kadr przypadkowy jakby, Chinatown - lewo dół w ogóle do obcięcia, 3 zabrakło ci ogniskowej, ale fajnie złapane, most Brooklyński- czemu tak ciemno po lewej ? Times Square - troche chaos i krzywo, panorama fajna (skąd to robione?).

Dzieki za sugestie i uwagi.

Panorama robiona z tak jak pisal Rypson - taras widokowy w Top of the rock, w lewym dolnym rogu widac ludkow, ktorzy sa poziom nizej.

pozdrowka!
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Rypson masz racje w 100%...5 dni w Nowym Jorku to strasznie krotko, w sumie zdarzylem w szybkim tempie zwiedzic glownie Manhattan. Poza tym bedac samemu i to 1 raz, trzeba ciagle przegladac mape i przewodnik, dzwigac torbe z aparatem. Czasem zaluje ze na tak krotko, majac wiecej czasu mozna zwiedzic duzo wiecej i dluzej zastanowic sie nad zdjeciem. Niektore wychodzily po prostu pocztowkowo

Wrzucam jeszcze kilka w kolorze. Przy tych czarno-bialych chyba zle je obrobilem, wyszly za duze kontrasty.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.
                Ostatnio edytowany przez bartmika; 13886. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• rob76
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 56

7 - obcięte nogi
                  8 - jakiś samochód na jakiejś ulicy zaparkowany przy krawężniku, brawo ;-)
                  13 -park w którym nic się nie dzieje

jak dla mnie 11 the best. Mógłbyś zrobić krok w prawo aby flaga weszła w środek.
                  "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Komentarz

• Pavlik
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 86

NY to miasto z klimatem którego jakoś na tych zdjęciach za bardzo nie widzę. Zdecydowanie najlepiej wyszły fotki nr 3 i 7 chociaż w 7 na górze masz luz więc nie ma usprawiedliwienia dla uciętych nóg, generalnie klimat wyborów w USA nadaje się świetnie na jakiś przyjemny reportaż który mogłeś zapodać.

Z widoczków 6 i 12 byłyby naprawdę fajne gdyby nie to niebo, szara połówka tutaj byłaby konieczna, chociaż mieszane mam uczucia czy by pomogła. Sam widok jest piekielny !
                    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Komentarz

• maciegg
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 30

Zamieszczone przez Cichy
                      most Brooklyński- czemu tak ciemno po lewej .
                      to nie brooklyński
                      Faktycznie, byłem w NY dwa lata temu i 1, 6, 10 mam taka samą
                      pozdrawiam
                      Canon

Komentarz

• Elandril
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 136

B&w bardzo fajne! Taki kontrast jest naprawdę w porządku.
                        Jak to ktoś nazwał landmarki faktycznie dość standardowe.
                        Mam nadzieję, że masz więcej z wyborów. Te są najlepsze
                        Portfolio, Blog

Komentarz

Pracuję...